Muhittin Böcek savcılık ifadesi sonrası tutuklandı: Oğlumun işi haberim yok
Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, bir iş insanının oğlunun boşanma aşamasında gelinine verilen 30 milyonluk evin ödemesini yaptığı sorusuna, “Tüm samimiyetimle söylüyorum ki emniyet ifadesi esnasında öğrendim.” dedi.
İstanbul ve Antalya'da sürdürülen iki farklı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, iki ayrı rüşvet eylemi iddiasıyla tutuklandı.
"SAMİMİYETİM YOKTUR"
İddialara ilişkin savcılık ifadesinde Böcek, gelinine alınan 30 milyon liralık boşanma tazminatı villanını parasını ödeyen iş insanı Yusuf Yadoğlu'nu yaklaşık 10 yıldır tanıdığını belirterek, şöyle konuştu: "Bu şahısla samimiyetim yoktur. Oğlum Gökhan Böcek'in Yusuf Yadoğlu ile aralarında nasıl bir ticaret ya da ilişki vardır haberdar değilim."
30 MİLYONLUK EV İDDİASI
"Söz konusu boşanma anlaşmasına konu bir ev geçişi yapıldığını, tüm samimiyetimle söylüyorum ki emniyet ifadesi esnasında öğrendim. Oğluma sadece bu süreçte kızım gibi gördüğüm Zeynep'i mağdur etmemesini söyledim. Ancak emniyet ifadesindeki beyanlardan anladığım üzere Zeynep Kerimoğlu'na bir ev geçişi yapılmış ve bu evin parası da iddiaya göre Yusuf Yadoğlu tarafından ödenmiş. Hatta Gökhan bu parayı borç olarak almıştır. Benim mal varlığı değerim ortadadır."
Muhittin Böcek, şunları iddia etti: "Oğlumun belediye üzerinde resmi ya da gayriresmi hiçbir nüfuzu söz konusu değildir. Hiçbir mali işten sorumlu personel oğlumun lafıyla ödeme gerçekleştiremez. Oğlumun hak ediş ödemesi yaptırmak için menfaat elde etmesi söz konusu değil."