CHP'nin boykot çağrılarına Kabine'den esnafa destek vatandaşa çağrı!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İBB'deki 560 milyar TL'lik yolsuzluğu bahane ederek boykot çağrısı yapan CHP'ye bir televizyon kanalının canlı yayınında sert tepki gösterdi. Bolat, "Aziz ve necip halkımız bu oyunu gördü. Halkımız bu çabalara asla itibar etmeyecek." dedi. Öte yandan Kabine bugün için yapılan "boykot çağrılarına" karşı ürün satın alarak esnafa destek oldu. #MilliDestekVakti başlığı altında alışverişe çıktı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İBB'deki 560 milyar TL'lik yolsuzluğu bahane ederek boykot çağrısı yapan CHP'ye TRT'deki canlı yayında sert tepki gösterdi.
Ticaret Bakanı Bolat’tan esnafa destek!
Bolat'ın açıklamalarından satır başları:
Türkiye ekonomisinde, yangın, savaş, deprem, pandemi, salgın gibi felaketlerden sonra, dünyada ve Türkiye'de, ekonomimiz yaralarını hızla sarıyor. Bir dengeleme süreci, makroekonomik göstergelerin hepsinde büyüme, üretim, ihracat, istihdam, cari açığın kapatılması gibi çok olumlu gelişmeler olan bir dönemde, biliyorsunuz, iki hafta kadar önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik olarak büyük bir rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları başladı ve operasyonlar yapıldı. On milyarlarca liranın söz konusu edildiği bu olayda, ifşaatlar, itiraflar ortalara geldi. Bunların da hepsinin, CHP'li, ihbar sahiplerinin CHP'li olduğu ortaya çıktı ve itiraflar var.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat (Ekran görüntüsü)
Bu durum karşısında, "En iyi savunma hücumdur" mantığı içinde, birden ana muhalefetin kitleleri, gençleri, öğrencileri sokağa dökme çabalarının yoğunlaştığını gördük. Kamu düzenine, polislerimize, emniyete yönelik vandallıkları gördük. Bu başarısız olunca miting çabaları oldu. Emniyetin, 160 bin kişinin katıldığını bütün teknik istatistiki verilerle ortaya koyduğu mitingi, 2 milyon olduğunu iddia edecek kadar mübalağa yaptılar. Zaten hep bunu yapıyorlar. Ondan sonra da bayramın ertesi günü, bugün için, ekonomiye yönelik boykot çağrısı oldu, ticareti durdurma çağrısı. Geçen hafta da yerli ve milli markalara ve milli yayın organlarına karşı da gözdağı, şantaj ve tehditler, boykotlar çağrıları yaptılar.

TÜRKİYE'Yİ DOLAR BAZINDA 6,5 KAT BÜYÜTTÜK
Bizim iktidarımız ile muhalefetin, ana muhalefetin arasındaki fark bu. Biz Türkiye ekonomisini dolar bazında 6,5 kat büyüttük.
Biz Türkiye'yi 22 yılda dolar bazında 6,5 kat büyüttük. 230 milyar dolarlık milli geliri 1 trilyon 122 milyar dolara yükselttik. 3600 dolar olan fert başına milli geliri 15 bin 463 dolara yükselttik. İhracatımızı 7,5 kat artırdık. Dış ticaret açığı, cari açığımızı kapatıyoruz, dengeleme savaşı veriyoruz. Böyle bir ortamda, gerek parti içi liderlik kavgaları, gerekse rüşvet ve CHP'li belediyeleri saran rüşvet ve yolsuzluk haberlerini gündemden düşürme ve siyasi açıdan örtbas etme çabalarıyla, artık şuursuz bir şekilde milli ekonomiye zarar vermek, üretime, tüketime, ticarete, işçiye, çiftçiye, istihdama zarar verme çabalarını bu şekilde örgütlemeye çalıştılar.

Ana muhalefet kitleleri sokağa dökerek ekonomiyi hedef aldı. Bizimle muhalefetin arasındaki fark işte bu. Aziz ve necip halkımız bu oyunu gördü. CHP'nin oyununu gördü. Halkımız ferasetiyle CHP'nin çağrılarına itibar etmeyecek. Bugün milli ekonomiye sahip çıkma güdü. Güçlü Türkiye yoluna devam edecek. Boykot listeleri hazırlayan, ticareti durdurma çağrıları kaybedecek. Cuma ve cumartesi alışveriş yapacaksanız bugün yapın.
BAKANLAR ALIŞVERİŞ YAPTI
Öte yandan Bakan Bolat, bugün için yapılan "boykot çağrılarına" karşı ürün satın alarak esnafa destek oldu. Bolat, Ankara'nın Keçiören ilçesindeki esnaf ziyareti sırasında kahvaltı, daha sonra da alışveriş yaptı.

Burada değerlendirmelerde bulunan Bolat, şu ifadeleri kullandı:
"Ankara'da bugün bir pastanedesiniz. İçerisi müşterilerle dolu, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Birileri Türkiye ekonomisini durdurma, ekonomiye zarar verme çabası içinde ama biz Türkiye ekonomisini 22 yılda, dolar bazında, 6,5 kat büyütmüş bir yönetimin mensuplarıyız. Bizim görevimiz ticareti, üretimi büyütmek, istihdamı artırmak. Bunu da başardık. Bugün esnafla dayanışma, milli ekonomiye sahip çıkma ve üretimin, tüketimin, ticaretin, emeğin, istihdamın dayanışma günüdür."

VATANDAŞLARA "ALIŞVERİŞ YAPIN" ÇAĞRISI
Bolat, vatandaşlara "yarının alışverişini bugünden yapmaları" çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Rakamları şöyle yükseltsinler ve Türkiye'de ticaretin büyüdüğünü göstersinler. İşverenlere de esnafa da çağrım o ki, kendi tüketimlerini de yarına bırakmasınlar. Böylece Türkiye ekonomisi nasıl dünyada çok büyük takdir görüyorsa, içeride de bugünü halkımızın iş, aş, refah düzeyi ve geleceğiyle alakalı milli ekonomimizi büyüteceğimiz bir gün olarak tarihe kazıyacağız. 2 Nisan, Türkiye ekonomisinde tarihi bir gün olacak. Yapanlar, üretenler kazanacak, yıkmaya, durdurmaya çalışanlar kaybedecek."
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik (Takvim.com.tr)
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Hayırlı işler Hayırlı işler… #MilliDestekVakti" paylaşımı yaparak Adana'da esnaf ziyaretinde bulundu.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)
"KİRLİ EYLEME KARŞI ÇIKMAK İÇİN ALIŞVERİŞTEYİZ"
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye ekonomisine sabotaj girişiminde bulunarak boykot çağrısı yapan Özgür Özel'e tepki gösterdi.
Özdemir, "Memleketin tüm üretim çarklarını hedef alan bu sözde boykotta hiçbir toplumsal çıkar yok. Vatandaş yararına, demokrasi adına hiçbir şey yok. Sadece CHP'nin hukuksuzluk ve yolsuzluklarını unutturma çabaları var. Biz de bu bencil ve kirli eyleme karşı çıkmak için bugün alışverişteyiz. Kazanan sizin şahsi ikballeriniz değil, Türk ekonomisi olacak" ifadelerini kullandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraluğlu (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)
"İNADINA MİLLİ VE YERLİ HER ÜRÜNÜ DESTEKLİYORUZ"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraluğlu, "İsrail'i destekleyen markaların ürünlerine karşı boykota sağır olanlar millî marka ve ürünlerimize saldırıyor. Şaşırmadık… İnadına millî ve yerli her ürünü destekliyoruz." dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)
"BOYKOT ÇAĞRILARI MİLLETİMİZİN EMEĞİNE İHANETTİR"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Yerli ve milli ürünlerimize, esnaflarımıza yönelik boykot çağrıları, doğrudan ülkemizin ve milletimizin emeğine ihanettir. Milletimizle birlikte, 7'den 77'ye bir ve beraber olarak Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine doğru ilerleyeceğiz. Yerli üretimimizi desteklemeye, esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.
Çünkü vakit, #MilliDestekVakti'dir." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)
KÜRESEL TETİKÇİLERİN MAŞASI CHP
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "CHP'nin içine düştüğü akıl tutulmasını izah etmekte herkes zorlanıyor. Kanımca, Sayın Cumhurbaşkanımızın 2009 yılındaki "One Minute" çıkışı, Türkiye'de siyasal hayatta birçok dinamiği yerinden oynattı.
Kendi kişisel siyasi çıkarları için ülkesini satmaktan çekinmeyen küresel yapının Türkiye'deki maşası olan FETÖ unsurları, siyasete gayriahlaki yöntemlerle müdahale etmeye başladı.
AK Parti ve MHP bu unsurlardan kısa sürede kurtuldu. CHP ise, Mayıs 2010'da Deniz Baykal'a kurulan komplodan itibaren bu yapıların etkisinden bir türlü kurtulamadı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)
Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve ekibinin yabancı medyaya verdikleri röportajlarda küresel sermayeye atfen kullandıkları "Biz sizin adınıza Türkiye'de bu kavgayı veriyorduk, şimdi bizi yalnız bırakıyorsunuz" şeklindeki açıklamalar, ardından Gezi olaylarını hatırlatan sokak hareketleri çağrısı ve son olarak boykot söylemleri, tam da 2009 sonrasında yaşananları anımsatmaktadır.
Kendi kişisel çıkarlarını her şeyin üstünde tutanlar, yaptıklarının ülke ve millet için doğuracağı zararları zerre kadar düşünmeden, bencilce ve hesapsızca hareket etmektedir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)
Bu tavrın demokrasiyle, hukuk devletiyle, bağımsızlıkla ve vatanseverlikle hiçbir ilgisinin olmadığını kendilerine hatırlatmak, bizler için bir vatandaşlık borcudur." dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)
"ÜRETEN, ÇALIŞAN, EMEK VEREN HERKESİN YANINDAYIZ"
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Üreten, çalışan, emek veren herkesin yanındayız! Türkiye emeğin ve alın terinin değerini bilir." dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "İşçinin, girişimcinin, üreticinin, Türkiye'nin yanındayız!" paylaşımı yaptı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)
"GİRİŞİMCİMİZİN VE ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ"
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Her daim yerli ve millî olanın destekçisiyiz. İşçimizin alın terinin, esnafımızın emeğinin farkındayız. Girişimcimizin ve üreticimizin yanındayız." dedi.
