Tatilciler dönüyor! İstanbul yolunda yoğun trafik! | İstanbul trafik yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilinin son gününde şehir dışına çıkan İstanbullular dönüşe başladı. İstanbul istikametindeki birçok güzergah sabah saatlerinden itibaren yoğunlaştı. Öte yandan Kurban Bayramı tatilinin 8. gününde 706 trafik kazası olduğunu bildiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 6 kişinin hayatını kaybettiğini bin 97 kişinin de yaralandığını açıkladı.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :23 Haziran 2024 , 08:50 Güncelleme Tarihi :23 Haziran 2024 , 21:09
Tatilciler dönüyor! İstanbul yolunda yoğun trafik! | İstanbul trafik yoğunluğu

İÇİNDEKİLER

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesimi İstanbul istikametinde Gerede, Yeniçağa ve Köroğlu rampaları, Çaydurt, Yumrukaya ve Bolu Dağı Tüneli mevkilerinde yoğunluk yaşanıyor.

D-100 kara yolunun Karabük-Gerede kesiminde de yer yer araç sayısı artıyor.

İSTANBUL'A DÖNÜŞ BAŞLADI

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte, tatilini şehir dışında geçiren İstanbulluların dönüş yolculuğu devam ediyor. Akşam saatlerinde Mahmutbey Gişeler ve Çamlıca Gişelerde trafiğin akıcı olduğu görüldü.


Düzce geçişi İstanbul istikametinde Üçköprü, Kaynaşlı, Düzce ve Gölyaka gişeleri arasında araç hareketliliği devam ediyor.

Gümüşova rampaları, Yongalık köyü ve Yeşilyayla mevkilerinde zaman zaman ulaşımda yoğunluk görülüyor.

Tatilciler dönüyor! İstanbul yolunda yoğun trafik! | İstanbul trafik yoğunluğu

Bu arada İstanbul istikameti Yeşilyayla ve Hendek gişeleri arasında meydana gelen hasarlı kazalar ve araç arızaları nedeniyle ulaşım aksıyor.

Otoyol ile kara yolunun Ankara istikametinde ise ulaşım normal seyrediyor.

TEKİRDAĞ'DAN DÖNÜŞ ERKEN BAŞLADI
Saros Körfezi ve Çanakkale tarafında geçirenler de, tatilin son gününde trafikte yoğunluğa neden oldu.

Dönüş yolculuğu nedeniyle Tekirdağ'dan İstanbul yönüne bugün öğleden sonra araç yoğunluğu artmaya başladı.

Tekirdağ'ın İstanbul'un Silivri ilçesine sınır Çorlu kavşağı başta olmak üzere Marmaraereğlisi ilçesi ile kent merkezinde araç kuyrukları zaman zaman 3 kilometreyi buldu.

Polis ve jandarma ekipleri, trafik akışını sağlamak için yol üzerindeki önemli kavşaklarda önlem aldı. Jandarma ekipleri, trafik akışın havadan dronla takip etti.

İlerleyen saatlerde yoğunluğun daha da artmasının beklendiğini söyleyen yetkililer, Çanakkale yönünden gelip İstanbul'a gidecek sürücülerin, Tekirdağ kent merkezinin yanı sıra Çorlu ilçesi üzerinden yoğunluk bulunmayan TEM Otoyolu'nu da kullanabileceklerini kaydetti.

Tatilciler dönüyor! İstanbul yolunda yoğun trafik! | İstanbul trafik yoğunluğu

OTOGARLAR DA YOĞUN
Büyük İstanbul Otogarı, kentte yoğunluk yaşanan noktaların arasında bulunuyor.

Araçlarıyla yolcu almaya veya bırakmaya gelenler, otogarın bağlantı yollarında trafik yoğunluğu oluşturdu.

"GİRİŞ VE ÇIKIŞLARDA SORUN YAŞIYORUZ"

Otobüs şoförü Fikret Akpınar, "Bugün otogar çok yoğun. Gidiş ve gelişlerde yoğunluk var. Giriş ve çıkışlarda sorun yaşıyoruz. İnsanlar da çok fazla. Dün bu kadar fazla değildi. Şimdi iki tarafta da yoğunuluk var." dedi.

"İSTANBUL DİĞER BAYRAM DAHA YOĞUNDU"

Afyonkarahisar'da üniversite eğitimi alan ve tatilini İstanbul'da geçiren Eren Akkılıç da "Diğer bayrama kıyasla İstanbul, bu sefer daha boştu. Diğer bayram daha yoğundu. Trafiğin ve yoğunluğun az olması nedeniyle uzakta olan akrabalarımızı da daha rahat ziyaret edebildik. Şimdi otogarda tatil dönüşü nedeniyle çok yoğunluk var." diye konuştu.

8 GÜNDE AĞIR BİLANÇO
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emniyet ve jandarma trafik birimlerinin denetim ve radarla hız kontrollerine, 24 saat aralıksız devam ettiğini belirtti.

Tatilciler dönüyor! İstanbul yolunda yoğun trafik! | İstanbul trafik yoğunluğu

405 BİNİ AŞKIN ARAÇ DENETLENDİ
Bayram tatilinde dün 706 trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Yerlikaya, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 1097 kişinin de yaralandığını aktardı.

Yerlikaya, dün denetlenen 405 bin 88 araçtan 22 bin 975'ine hız ve radar işlemi, 37 bin 590'ına ise diğer ihlallerden işlem yapıldığını bildirdi.

68 KİŞİDEN ACI HABER
Bayram tatilinin 8 gününde meydana gelen trafik kazalarında toplam 68 kişinin yaşamını yitirdiğini, 9 bin 787 kişinin de yaralandığını kaydeden Yerlikaya, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN