Pençe Kilit'ten acı haber: Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz şehit oldu! | PKK'lı 3 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, dün Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen arama tarama faaliyeti sırasında PKK'lı teröristlerle temas sağlandığı, Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un şehit olduğu belirtildi. Temas esnasında 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Horoz, memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :21 Haziran 2024 , 15:03 Güncelleme Tarihi :22 Haziran 2024 , 13:08
Pençe Kilit’ten acı haber: Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz şehit oldu! | PKK’lı 3 terörist etkisiz hale getirildi

İÇİNDEKİLER

Pençe Kilit Bölgesi'nden acı haber geldi.

PİYADE ASTSUBAY ÇAVUŞ MEHMET ALİ HOROZ ŞEHİT OLDU
Milli Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen arama tarama faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas sağlandığı, Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un şehit olduğu belirtildi.

3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Temas esnasında 3 teröristin etkisiz hale getirildiği, bölgede operasyonlara devam edildiği bilgisi verilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.

ACI HABER AİLESİNE ULAŞTI
26 yaşındaki şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un acı haberi, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki babaevine ulaştı.

Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon, askeri erkan ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri, şehidin Hasancıklı Mahallesi'ndeki evine giderek, baba Kalender ile anne Ayşe Horoz'a acı haberi verdi.

Pençe Kilit’ten acı haber: Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz şehit oldu! | PKK’lı 3 terörist etkisiz hale getirildi

Şehit yakınları, büyük üzüntü yaşadı. Sağlık, polis ve jandarma ekipleri, aileyi teselli etmeye çalıştı.

Şehidin babaevine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Şehit Horoz, bugün memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törene, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat ile 6'ncı Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren de katıldı.

BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler şehit Mehmet Ali Horoz için başsağlığı mesajı yayınladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler mesajında, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerine yer verdi.