Başkan Erdoğan 11 Haziran'da CHP'yi ziyaret edecek! Masada hangi konular var? Özgür Özel'den ziyaret için özel sipariş

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i 11 Haziran 2024 saat 16.00'da CHP Genel Merkezi'nde ziyaret edecek. Özgür Özel, iade-i ziyarette Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı “Cumhurbaşkanlığı Forslu” bayrakla ağırlayacağını açıkladı. Peki, CHP Genel Merkezi'ndeki zirvede hangi konular masada olacak? Başkan Erdoğan'a ne ikram edilecek? İşte detaylar...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :08 Haziran 2024 , 08:52 Güncelleme Tarihi :08 Haziran 2024 , 09:31
Başkan Erdoğan 11 Haziran’da CHP’yi ziyaret edecek! Masada hangi konular var? Özgür Özel’den ziyaret için özel sipariş

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulü ve CHP'ye yapacağı iade-i ziyaretle pozitif eğilime giren siyasi iklim devam ediyor.

Olumlu havada gerçekleşen ilk görüşme, 1 saat 35 dakika sürmüş, Erdoğan ve Özel karşılıklı hediyeleşmişlerdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür ÖzelBaşkan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel

Başkan Erdoğan, "Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz" değerlendirmesinde bulunurken Özgür Özel görüşmeyi "Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı" olarak tanımlamıştı.

TARİH BELLİ OLDU
İkinci görüşme için de detaylar netleşti. Başkan Erdoğan'ın 11 Haziran Salı günü saat 16:00'da CHP Genel Merkezi'ne iade-i ziyarette bulunacağı öğrenildi.

HANGİ KONULAR MASADA?
CHP Genel Merkezi'ndeki zirvede neler konuşulacağına dair Özgür Özel, Hürriyet'e açıklamalarda bulundu.

Özel, görüşmede asgari ücretten emekli aylığına kadar birçok konunun masada olduğunu söyledi.

Kritik görüşme öncesinde CHP'li başkan yardımcılarının da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştüğünü söyleyen Özel, dün ( 7 Haziran) Yankı Bağcıoğlu'nun Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüştüğünü Pazartesi günü de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşeceğini söyledi.

Başkan Erdoğan 11 Haziran’da CHP’yi ziyaret edecek! Masada hangi konular var? Özgür Özel’den ziyaret için özel sipariş

"BAYRAMLARDA ARAYACAĞIM"
Bundan sonra bayramlarda Başkan Erdoğan'ı arayıp bayramlaşacağını ifade eden Özel, "Devlet Bey'le de konuşacağım. Anıtkabir'de el sıkışacağız, 23 Nisan resepsiyonuna yürütmenin başı geliyorsa 29 Ekim resepsiyonuna da biz gideceğiz." dedi.

Özel, Başkan Erdoğan'ın merakla beklenen iade-i ziyaretine ilişkin, " Cumhurbaşkanı Türk Bayrağı, ben CHP Bayrağı tarafında oturacağım. Cumhurbaşkanı geldiği için Türk Bayrağı'nda Cumhurbaşkanlığı Forsu da olacak. Onu Cumhurbaşkanlığı'ndan istedik. Çünkü kanunda yazılmış her şeyi, kanuna uygun bayrak talep ettik." dedi.

NE İKRAM EDİLECEK?
Özel, Başkan Erdoğan'a ne ikram edileceğine yönelik yöneltilen soruya ise "Kendisine sorarız tabii. Ama burada başka yerde olmayan birkaç şey var, mesir çayı, mor reyhan çayı, keçi boynuzu çayı gibi." yanıtını verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN