9 Nisan 2024 NÖBETÇİ NOTER çalışma saatleri! Arefe günü bankalar, noter ve borsa açık mı, öğlene kadar mı açık? Banka, kargo, borsa...

Ramazan Bayramı öncesinde, bankaların çalışma takvimi vatandaşların gündeminde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram tatilinin 9 gün olacağını açıklaması, kamu bankalarında çalışanları 9 günlük bir bayram tatiline yönlendirirken, özel bankaların çalışma saatleri merak konusu oldu.

Giriş Tarihi 09 Nisan 2024, 07:12 Güncelleme 09 Nisan 2024, 07:12
9 Nisan 2024 NÖBETÇİ NOTER çalışma saatleri! Arefe günü bankalar, noter ve borsa açık mı, öğlene kadar mı açık? Banka, kargo, borsa...

İÇİNDEKİLER

9 Nisan tarihlerinde bankaların çalışıp çalışmayacağına dair net bir bilgi bulunmazken, vatandaşlar bankaların durumunu öğrenmek için şubeleri arayarak veya bankaların resmi internet sitelerinden bilgi alabilirler. İşte detaylar...

AREFE GÜNÜ BANKALAR, NOTER AÇIK MI?

Arefe günü, bayram tatili öncesinde yarım gün kabul edildiği için bankalar, noter ve resmi kuruluşlar öğlene kadar hizmet verecekler. Mobil bankacılık üzerinden öğleden sonra yapılan işlemler ise 15 Nisan Pazartesi günü hesaplara aktarılacaktır.

NÖBETÇİ NOTERLER AÇIK MI?

Yurt genelinde nöbetçi noter uygulaması hayata geçti fakat, Türkiye Noterler Birliği sayfası üzerinden kontrol edildiğinde, bayram tatili süresinde nöbetçi olarak faaliyet gösteren noter bürosu bulunmuyor.

NOTERLER NE ZAMAN AÇILACAK?

15 Nisan Pazartesi günü resmi kurumlar ve bankalar bayram sonrası mesaiye başlayacak.

BANKALAR AREFE GÜNÜ AÇIK MI?

Bankalar 8 Nisan Pazartesi günü tam gün, 9 Nisan Salı günü yarım gün çalışacak. Bankaların tatili arefe gününde öğleden sonra başlayacak.

8-9 NİSAN BORSA AÇIK MI?

9 Nisan Salı günü 13.00'a kadar borsa açık olacak. Ramazan Bayramı'nda borsa kapalı olacak.

AREFE GÜNÜ KARGOLAR AÇIK MI?

2024 Ramazan Bayramı öncesinde kargoların çalışma saatlerine yönelik araştırmalar başladı. Ramazan bayramı resmi tatil olduğu için, tatil 9 Nisan'da yani arefe günü saat 13.00'ten itibaren başlayacak ve 14 Nisan gününe kadar devam edecek.