Arefe günü resmi tatil mi? AREFE GÜNÜ tatil mi, yarım gün mü tatil? Özel sektör, kamu...

Müslümanlar için Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte arefe gününe dair çeşitli sorular da artıyor. İşte arefe günü ve Ramazan Bayramı öncesi merak edilen soruların yanıtları...

Giriş Tarihi 09 Nisan 2024, 07:11 Güncelleme 09 Nisan 2024, 07:12
Arefe günü resmi tatil mi? AREFE GÜNÜ tatil mi, yarım gün mü tatil? Özel sektör, kamu...

İÇİNDEKİLER

Ramazan ayının son günleri yaklaşırken, Müslümanlar için Arefe günü ve Ramazan Bayramı heyecanı doruk noktasına ulaşıyor. Ancak bu özel günlerle ilgili birçok soru da gündeme geliyor. İşte Arefe gününe dair merak edilenler...

AREFE GÜNÜ TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?

Arefe günü bayramın öncesindeki gündür. Ramazan'ın da son gününü ifade etmektedir. Arefe günü yarım gün tatil sayılmaktadır. Resmi kamu ve kuruluşlarında çalışanlar öğleden sonra izinli kabul edilir.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Arefe günü Ramazan'ın son günü olması sebebiyle oruç tutulmaktadır. Ramazan Bayramında ise oruç tutulmaz.

BAYRAMDA VE AREFE GÜNÜ MARKETLER AÇIK MI, KAPALI MI OLACAK?

Arefe günü tüm şubeler normal çalışma saatlerine göre hizmet verecek. Ancak geçtiğimiz senelerde bayramın ilk günü bazı zincir marketler tatil vermişti. Konuya ilişkin marketlerden henüz resmi bir açıklama gelmezken; kesin bilgi için gitmek istediğiniz şubeyi arayabilirsiniz.

BAYRAMDA VE AREFE GÜNÜ MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

Zincir marketlerin açılış ve kapanış saatleri şubeden şubeye göre farklılık gösterirken arefe günü tüm şubeler normal mesai saatlerinde çalışacak. Ramazan Bayramı'nda da birçok marketin normal çalışma saatlerinde hizmet vermesi bekleniyor.