Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler!

Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ramazan Bayramı öncesi diplomasi trafiği başladı. Erdoğan, dün Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü. Görüşmede İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının bir an önce sonlandırılması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ateşkes kararının uygulanması için daha fazla gayret ortaya koyarak İslam dünyasının sonuç alıcı biçimde birliktelik sergilemesi gerektiği ifade edildi. Erdoğan, Selman'dan önce Endonezya Seçilmiş Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ve Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2024, 17:03 Güncelleme 09 Nisan 2024, 09:39
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan peş peşe kritik görüşmeler!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan ikili ilişkileri, küresel ve bölgesel konular ele alındı.

GÜNDEM GAZZE
Erdoğan görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının bir an önce sonlandırılması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) ateşkes kararının uygulanması için daha fazla gayret ortaya koyarak İslam dünyasının sonuç alıcı biçimde birliktelik sergilemesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Erdoğan görüşmede, Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nin Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.



SABİANTO İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Subianto ile telefonda görüştü.

SEÇİM TEBRİĞİ
Türkiye ile Endonezya ikili ilişkileri ve küresel gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Erdoğan, seçim zaferinden ötürü Subianto'yu tebrik etti.

Erdoğan, yeni dönemde de Türkiye-Endonezya arasındaki köklü ilişkilerin daha da gelişeceğine; iki ülkenin savunma sanayi, askeri, ticari, finansal temaslar başta olmak üzere her alanda işbirliklerinin karşılıklı güven ve ülkelerin menfaatleri çerçevesinde ilerletileceğine dair beklentisini ifade etti.

Başkan Erdoğan, Filistin davası ve İslam alemini ilgilendiren tüm konularda Endonezya ile güç birliğine devam etmenin önemli olduğunu, iki ülke arasında tesis edilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısının en uygun zamanda yapılması gerektiğini belirtti.

Erdoğan görüşmede, Subianto'nun Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.




JOKO WİDODO İLE BİR TELEFON GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Suianto'yu tebrik eden Başkan Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ve Endonezya ilişkilerinin seyri ele alındı.

Başkan Erdoğan görüşmede, ülkede gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerin Endonezya halkı için hayırlara vesile olması dileğini ifade etti.

Başkan Erdoğan, Widodo'yla iki ülke ilişkilerinin seyri konusunda yakalanan ivmenin halefi Subianto'yla da sürmesini beklediğini belirtti. Erdoğan, Filistin davası başta olmak üzere, İslam dünyasının karşı karşıya olduğu küresel meydan okumalarla mücadele konusunda gayretlerin artırılması gerektiğini söyledi.

Görüşmede Başkan Erdoğan, Widodo'nun Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN