Skandal görüntüler sonrası Bursa İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us hakkında soruşturma! Başsavcılık da harekete geçti

Bursa’da mazbatasını verdiği CHP’li belediye başkanı için amigoluğa soyunan İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us hakkında Yüksek Seçim Kurulu tarafından idari soruşturma başlatıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti. Seçim müdürü hakkında ceza soruşturması başlatıldı.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2024, 15:33 Güncelleme 07 Nisan 2024, 19:42
Skandal görüntüler sonrası Bursa İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us hakkında soruşturma! Başsavcılık da harekete geçti

İÇİNDEKİLER

Türkiye 31 Mart 2024'te yerel idarecilerini belirlemek için sandık başına gitti. CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in mazbata töreninde ise tepki çeken skandal görüntüler kayda geçti.



Seçimleri tarafsızlıkla yönetmesi beklenen Bursa İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us, CHP'li Bozbey'in mazbata töreninde deyim yerindeyse amigoluğa soyundu.



Us'un Bozbey'e yönelik "Canla başla çalıştınız, Mustafa Bozbey başkanınız... Alkışlarınız bu kadar mı millet? Bu kadar mı beklediniz? Biraz daha lütfen." sözleri büyük tepki çekti.



Gelişme üzerine Yüksek Seçim Kurulu, Bursa İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us hakkında idari soruşturma başlattı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti. Us hakkında ceza soruşturması başlattı.



Mehmet Us'un Bursa'da görev yapan en kıdemli hâkimlerden biri olduğu öğrenilirken; HSK'nın da konuya ilişkin soruşturma başlatması bekleniyor.