MİT ve Emniyetten MOSSAD'da bir dabe daha! İsrail ajanlarına Köstebek-3 operasyonu: Özel dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı...

MİT ve Emniyet Türkiye'de ajancılık oynayan İsrail'in istihbarat birimi MOSSAD'a bir darbe daha indirdi. İçişleri Bakanı Yerlikaya İsrail istihbarat servisinin Türkiye'de hedefindeki kişi ve şirketler hakkında bilgi toplayan şüphelilere düzenlenen 'Köstebek-3' operasyonunda 8 şüphelinin yakalandığını ve 2'sinin tutuklandığını bildirdi. Operasyon kapsamında özel dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşinin 2011 ile 2020 yılları arasında MOSSAD'a çalıştığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 05 Nisan 2024, 11:45 Güncelleme 05 Nisan 2024, 14:09
MİT ve Emniyetten MOSSAD’da bir dabe daha! İsrail ajanlarına Köstebek-3 operasyonu: Özel dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı...

İÇİNDEKİLER

Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini sürdürürken bir yandan da yabancı devletlerin istihbarat operasyonları ile mücadele ediyor.

MİT, MOSSAD ajanlarını paketledi

Son dönemde Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Türkiye'de ajancılık oynayan İsrail'in istihbarat birimi MOSSAD'a düzenlediği operasyonlara bir yenisi daha eklendi.

İSRAİL AJANLARINA KÖSTEBEK-3 OPERASYONU
İçişleri Bakanı Yerlikaya, İsrail istihbarat servisinin Türkiye'de hedefindeki kişi ve şirketler hakkında bilgi toplayan şüphelilere düzenlenen 'Köstebek-3' operasyonunda 8 şüphelinin yakalandığını duyurdu.


Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Başkanlığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce casusluk faaliyetlerine yönelik çalışma yürütüldüğünü belirtti.

8 GÖZALTI
Bazı şüphelilerin İsrail istihbarat unsurları ile görüşmeler gerçekleştirdiklerinin ve istihbarat servisinin hedefinde bulunan Türkiye'deki kişi ve şirketler hakkında derledikleri bilgileri İsrail istihbarat unsurlarına aktardıklarının belirlendiğini bildiren Yerlikaya, bu casusluk faaliyetlerini gerçekleştirenlere yönelik düzenlenen Köstebek-3 Operasyonu'nda 8 kişinin yakalandığını aktardı.

2'Sİ TUTUKLANDI
Gözaltına alınanlardan 2'sinin tutuklandığını, 6'sı hakkında adli kontrol kararı verildiğini duyuran Yerlikaya, "Ülkemiz sınırları içinde milli birlik ve beraberliğimize karşı yürütülmek istenen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Takipteyiz." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığını, MİT mensuplarını ve polisi tebrik etti.

OPERASYONUN DETAYLARI
Operasyonun detayları da ortaya çıktı.

4 ÜLKEDE MOSSAD AJANLARIYLA YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜP PARA ALDI
Buna göre MİT ekipleri, özel dedektiflik yapan Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşinin 2011 - 2020 yılları arasında MOSSAD ile bağlantılı olduğu tespit edildi. Tumlucalı çifti ve irtibatlı oldukları kişilerin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Tumlucalı'nın Jorg Neubach ve Gavin Alto maske isimlerini kullanan MOSSAD ajanları ile Avusturya/Viyana, İsviçre/Zürih, Almanya/Münih-Frankfurt-Berlin'de yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiği saptandı. MOSSAD ajanları ile iletişimini gizli haberleşme yöntemleri ile sürdüren Ahmet Ersin Tumlucalı, Avusturya, İsviçre ve Almanya'da yaptığı görüşmeler sırasında para aldı.

Ahmet Ersin Tunlucalı

ALMANCA BİLMEYEN MOSSAD AJANINDAN ŞÜPHELENDİ AMA ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ
Tumlucalı MOSSAD ajanlarının talimatları kapsamında Türkiye, Gürcistan, Almanya ve Orta Doğu ülkelerinde araştırma, keşif ve takip faaliyetlerinde bulundu. Ayrıca MOSSAD'ın operasyonlarında kullanılmak üzere Orta Doğu ülkelerinden ticari taksi, kamyon ve TIR'lara ait resmi belgeler temin etti. Ayrıca yapılan çalışmalarda, Tumlucalı'nın kendisi ile temas kuran ve Avusturya'da yaşadığını belirten MOSSAD ajanı Jorg Neubach'ın Almanca bilmemesi üzerine ilk aşamada durumdan şüphelendiği, Neubach'ın, Viyana, Zürih, Berlin veya Atina'da buluşabileceğini belirtip İstanbul'a gelemeyeceğini söylememesi üzerine ise daha çok şüphelenmesine neden olduğu belirtildi. Bunun üzerine Tumlucalı, Neubach ile Viyana'da yaptığı ilk görüşmede Türkiye'den almış olduğu MOSSAD ile ilgili bir kitabı da yanında götürdü. Tumlucalı bu kitanbı Nuebach'a göstererek MOSSAD ajanı olup olmadığını sordu. Ancak Neubach Tumlucalı'yı geçiştirdi.

NEUBACH'IN TALİMATIYLA 4 KİŞİLİK EKİP KURUP ORTADOĞULU BİRİNİ ADIM ADIM TAKİP ETTİLER
Öte yandan Neubach'ın İstanbul'da Ortadoğulu bir kişiye yönelik takip ve fotoğraflar istediği, Tumlucalı'nın bu talimat üzerine dört kişilik takip ekibi kurduğu, araç kiralayıp hedefini iki gün süresince adım adım takip ettiği öğrenildi. Takip faaliyeti Ahmet Ersin Tumlucalı'nın eşi B. Tumluca tarafından raporlandığı ve Jorg Neubach'a gönderildiği belirtildi.

TAM 9 YIL MOSSAD'A ÇALIŞMIŞ
MİT'in çalışmalarına göre Tumlucalı, görev aldığı kişilerin MOSSAD ajanı olduğunu bilmesine rağmen yaklaşık 9 yıl boyunca çalışmaya devam ettiği belirlendi. Yaptığı işler karşılığında yüklü miktarda kazanç elde etti. Tumlucalı, MOSSAD tarafından verilen talimatları karşılayabilmek amacıyla 9 kişiden oluşan bir şebeke kurdu. Ve bu şebekedeki kişilerin de yardımıyla MOSSAD ajanlarının hedefindeki kişi veya şirketlere ait bilgiler temin etti. MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ortak operasyon neticesinde Tumlucalı ve 7 şebeke üyesi 3 Nisan'da gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden Tumlucalı çifti tutuklanırken 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

HEDEF KİŞİLERE AİT SIRLARA ULAŞIP ULAŞMADIKLARI İNCELENİYOR
Mossad'ın yönlendirmesiyle hedef kişilere ait belge ve bilgi sızdıran hücrenin, resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri elden ya da dolaylı yoldan aldıkları anlaşıldı. Hücrenin, hedef kişilere ait sırlara ulaşıp ulaşmadıkları henüz bilinmezken, casus ağının Mossad'a bilgi sızdırmanın yanında başka faaliyette bulunup bulunmadıkları araştırılıyor.

"DURUN BAKALIM BU ŞİN İLK ADIMI"
MİT'in son dönemde MOSSAD'a düzenlediği operasyonlara ilişkin Başkan Recep Tayyip Erdoğan flaş bir mesaj vermişti.

Erdoğan 10 Ocak'ta Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri'nde "İsrail'in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir. Daha dur bakalım. Bu, işin ilk adımı. Türkiye'yi tanıyacaksınız. Hala tanıyamadınız ama tanımaya mahkumsunuz" demişti.