'Teröristan'a asla geçit yok! Ankara'da PKK'nın kökünü kazıyacak kritik zirve: Yaza harekat sinyali

Türkiye, güney sınırlarında bir 'teröristan' kurulmasına asla müsaade etmeyecek. Başkan Erdoğan'ın 'yarım kalan işi tamamlayacağız' diyerek harekat sinyali vermesi sonrası PKK'ya ölümcül darbe vurmak için hazırlıklar sürüyor. Bu kapsamda Ankara'da kritik bir zirve gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2024, 19:09 Güncelleme 02 Nisan 2024, 03:58
’Teröristan’a asla geçit yok! Ankara’da PKK’nın kökünü kazıyacak kritik zirve: Yaza harekat sinyali

İÇİNDEKİLER

Türkiye güney sınırında 'teröristan' kurulmaması için kararlı bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor. Başarılı operasyonlarla köşeye sıkışan PKK/YPG'ye ölümcül darbe vurulacak.



Geride bıraktığımız günlerde Türkiye ve Irak arasında güvenlik görüşmeleri gerçekleştirildi. Ankara ve Bağdat arasında Ortak Daimi Komite kuruldu.



ANKARA'DA FİDAN - GÜLER ZİRVESİ

Irak'ın kuzeyinde güvenli bölge kurulması planlanırken Ankara'da dikkat çeken bir görüşme gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, "Bakanımız Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığımızın Resmi Konutunda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi" denildi.

Seçim sonrası Başkan Erdoğan ve eşi Emine ErdoğanSeçim sonrası Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan

"TERÖRİSTAN KURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da yerel seçimler sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'nin güney sınırlarında bir 'teröristan' kurulmasına asla müsaade etmeyeceklerini yineledi.

Erdoğan, "Başarılı operasyonlarımız sayesinde iyice köşeye sıkıştırdığımız bölücü terör örgütüne, ölümcül darbeyi mutlaka indireceğiz. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum… Güney sınırlarımızın ötesinde bir "teröristan" kurulmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.



YAZA HAREKAT SİNYALİ: YARIM KALAN İŞİ TAMAMLAYACAĞIZ

Öte yandan Erdoğan geçtiğimiz günlerde de "Güney sınırımızda "teröristan" kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bu yaz, Irak sınırını komple güvence altına alacak, Suriye'de yarım kalan işimizi tamamlayacağız" diyerek harekat sinyali vermişti.