CHP'de 'Köksal'an 'DEM'li krizde Kılıçdaroğlu'nun son hamlesinin şifreleri TAKVİM'de! İmamoğlu'na öyle bir mesaj verdi ki... "Alçak ve şahsiyetsiz"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 Nisan hamleleri ve oluşturduğu iddia edilen 'İmamoğlu' dosyasıyla eş güdümlü olarak CHP'de 'DEM' kaosu patlak verdi. Bilindiği üzere Burcu Köksal, Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir isim. Köksal'ın partiyi karıştıran DEM çıkışının talimatını Kılıçdaroğlu'nun verdiği öne sürülürken "Bay Bay Kemal 1 Nisan öncesi somut adım attı" yorumları yapıldı. Ekrem İmamoğlu cephesi de 'DEM'li kriz sonrası Kılıçdaroğlu'na savaş açtı. Gelişme üzerine Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu'nu fondaşları üzerinden yaylım ateşine tuttu. CHP içindeki Ekremci kliği  "Alçak ve şahsiyetsizler" olarak tanımlayan Bay Bay Kemal, "Kimse beni susturamaz ve sindiremez" diyerek İmamoğlu'na rest çekti.

Giriş Tarihi 08 Mart 2024, 11:36 Güncelleme 08 Mart 2024, 15:28
CHP’de ’Köksal’an ’DEM’li krizde Kılıçdaroğlu’nun son hamlesinin şifreleri TAKVİM’de! İmamoğlu’na öyle bir mesaj verdi ki... Alçak ve şahsiyetsiz

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel seçimlere sayılı bir zaman dilimi kala Cumhuriyet Halk Partisi içindeki kaosa şahitlik ediyor.

CHP Grup Başkanvekili, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" sözleri partiyi karıştırdı.

İMAMOĞLU KÖKSAL'I ÇİZDİ... "KENDİNE BAŞKA PARTİ BULSUN"

Özgür Özel, DEM'in gönlünü almak için taahhütname imzalayacaklarını duyurdu. Ekrem İmamoğlu ise Özel'i sümen altı edip 'eş genel başkan' edasıyla Köksal'ı tehdit etti. İmamoğlu, "Ya kendine başka bir iş bulacak ya da kendine başka parti bulacak" dedi.

Büyükşehirlerde DEM desteğini kaybetme endişesi yaşayan CHP Genel Merkezi de resmi açıklamayla DEM'den özür diledi. Açıklamada "Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak" denildi.

İMAMOĞLU'NDAN ÖZEL'E TALİMAT: BU KADINI İHRAÇ ET

Sürecin devamında ise İstanbul'da 'DEM'lenemem endişesine kapılan Ekrem İmamoğlu'nun Özgür Özel'i arayıp "Bu kadını ya partiden ihraç et ya da sözlerini düzeltsin" diye talimat verdiği öğrenildi.



DEM KRİZİNDE 'KILIÇDAROĞLU' ELİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun 'intikam' odaklı 1 Nisan hamleleri ve oluşturduğu iddia edilen 'İmamoğlu' dosyasıyla eş güdümlü olarak CHP'de 'DEM' krizi patlak verdi.

Krizin baş aktörü Burcu Köksal ise Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir isim.

KILIÇDAROĞLU'NA DÜZDÜĞÜ METHİYELER HALA HAFIZALARDA

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal'ın "Bir değişim CHP'de olacaksa bu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde olacak bir değişimdir" şeklinde beyanatlar verdiği de biliniyor.

Köksal, 14-28 Mayıs hezimeti sonrası Kılıçdaroğlu'na kürsüden methiyeler düzmüş, "Adaletin yılmaz savunucusu, haksızlığa asla boyun eğmeyen, ezilenin, esnafın, işçinin, memurun, çiftçinin, emeklinin dostu, gençlerin demokrat amcası, çetelerin, uyuşturucu baronlarının korkulu rüyası, 'kadınlar olacak, gençler olacak, o çınarı beraber büyüteceğiz' diyen, milyonların umudu" demişti.

Ekrem İmamoğlu


EKREMCİ CEPHE KILIÇDAROĞLU'NA SAVAŞ AÇTI

Ekrem İmamoğlu cephesi de DEM krizi sonrası Kılıçdaroğlu'na savaş açmış vaziyette. İmamoğlu'nun fondaş kalemşorları hem köşelerden hem de ekranlardan Kılıçdaroğlu ve Burcu Köksal'ı hedefe koydu.


İmamoğlu'nun okul arkadaşı Fatih Portakal

PORTAKAL: "TALİMAT KILIÇDAROĞLU'NDAN GELDİ"

Ekrem İmamoğlu'nun okul arkadaşı Fatih Portakal, Burcu Köksal'ın 'DEM' çıkışı üzerinden Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu.


Portakal, Köksal'ın Kılıçdaroğlu'na yakın bir isim olmasını vurguladı.

Seçimlere az bir süre kala yapılan bu çıkışın kasıtlı olduğunu düşünen Portakal, "Talimatı Kılıçdaroğlu'ndan aldığını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu için önemli olan İmamoğlu'nun kaybetmesi. Kılıçdaroğlu 1 Nisan'dan sonrasının hesaplarını yapıyor" dedi.

Fatih Portakal ve Ekrem İmamoğlu

'DEM'Lİ İNTİKAM SONRASI İMAMOĞLU'NA BOMBARDIMAN

CHP'de ateşi yakıp dumanı seyreden Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'ndan aldığı DEM'li intikam sonrası, Ekrem İmamoğlu'nu fondaşları üzerinden yaylım ateşine tuttu.

Fatih Portakal ve Ekrem İmamoğlu

İMAMOĞLU'NA ÖYLE BİR MESAJ VERDİ Kİ... "ALÇAKLAR, ŞAHSİYETSİZLER..."

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun okul arkadaşı Fatih Portakal'ın 'yalan haber' ürettiğini öne sürerek CHP içindeki Ekremci kliği "Alçak ve şahsiyetsizler" olarak tanımladı.



REST ÇEKTİ... "BENİ SUSTARAMAZ VE SİNDİREMEZSİNİZ"
İmamoğlu'nun şahsına operasyon çektiğini açık açık dile getiren Kılıçdaroğlu, "Yıpranan ben değil CHP. Ben bana yapılana kan kusar kızılcık şerbeti içtim der susarım ama partime gelecek en ufak bir zarar varsa kimse beni susturamaz ve sindiremez. Sonucu ne olursa olsun" diyerek rest çekti.


Ekremci yayın organlarında Kılıçdaroğlu'nu hedef alan diğer haberler ise şu şekilde;


Ekremci Odatv'nin Burcu Köksal'ın DEM' çıkışıyla ilgili manşeti

"KILIÇDAROĞLU'NUN DRAMA QUEEN'İ YİNE SAHNEDE"

Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Odatv "KILIÇDAROĞLU'NUN DRAMA QUEEN'İ YİNE SAHNEDE" başlıklı manşetiyle DEM krizindeki Kılıçdaroğlu parmağına dikkat çekti.

Hürrem Elmasçı mahlaslı yazarın kaleme aldığı köşe yazısında Burcu Köksal'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile olan yakınlığından bahsedildi.

İlgili yazıda "Burcu Hanımın Kemal Kılıçdaroğlu ile arası epey yakın… Hatta Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olduğu dönemde böyle tartışma yaşadığı kim olsa hemen ona şikayet ederdi. Hatta kuşlarımın bana anlattığına göre CHP'de kavga etmediği kimse kalmamış neredeyse…" denildi.

İsmail Saymaz'ın Kılıçdaroğlu'nu hedefe koyan köşe yazısı

CHP'YE KILIÇDAROĞLU SABOTAJI: "KALP YAPIP NAH ÇEKTİLER"

SÖZCÜ yazarı İsmail Saymaz "CHP'ye Afyon sabotajı" başlıklı köşe yazısında Burcu Köksal'ın kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket ettiğine dikkat çekildi.

Köksal'ın Afyon'u almak için İstanbul'u yaktığını söyleyen Saymaz, "Kılıçdaroğlu'nun 14 - 28 Mayıs'ta DEM Parti'nin de oylarıyla Beştepe'ye gidecek olmasını savunan Köksal'ın 10 ay sonra şimdi "DEM'i belediyeye sokmayacağım" demesi tuhaf değil mi? Siz DEM'in de oylarıyla Beştepe'ye giderken elinizi birleştirip kalp yapacaksınız... Yerel seçimde ise başparmağınızı işaret ve orta parmaklarınızın arasına sokup "Nah!" çekeceksiniz, öyle mi? Bu çelişki bir kasaba siyasetçisinin ikiyüzlülüğünden ibaret midir?" dedi.

KILIÇDAROĞLU CEPHESİNDEN YANIT: AHLAKSIZLAR
Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP yandaşı Barış Yarkadaş, İmamoğlu yandaşlarına tepki gösterdi.

Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı çıkış ile Özgür Özel'i zora soktuğunu söyleyen Yarkadaş TV 100'de yazdığı yazısında "İmamoğlu, DEM Parti seçmeninin gönlünü almaya çalışırken, CHP'yi büyük bir krizin içine itti." dedi.

Ekrem'in trollerinin devreye girdiği söyleyen Yarkadaş, "İmamoğlu sinyal verince bu kez troller devreye girerek masa başında üretilmiş komplo teorilerini devreye soktu. Güya Burcu Köksal, İmamoğlu'na kaybettirmek için konuşmuş… Köksal'ın arkasında, kurultayda desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu olabilirmiş…

Tabii dert gerçeği aramak ve ne olup bittiğini anlamak olmayınca, bu tür hayali senaryolar üretilerek "bir taşla iki kuş vurulmak'' isteniyor.

Kılıçdaroğlu'na yöneltilen bu alçak ve namussuzca iddia sanki gerçeklik payı varmış gibi dolaşıma sokuluyor." dedi.

Köksal'ın 40 gündür Kılıçdaroğlu ile görüşmediğini iddia eden Yarkadaş şu ifadelerle Ekremcilere ve CHP yönetimine yüklendi:

"Burcu Köksal'ın ''her yere çekilebilecek'' sözlerinin arkasında komplo arayan trol kafası, kurultay hesaplaşmasını hâlâ bitiremediği için Kılıçdaroğlu'nu alçak iddiaların mezesi ve bir nefret nesnesi haline getirmeye gayret ediyor.

Oysa ki; biraz bilimsel namusa sahip olsalar en azından CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan'ı arar, konuşur o kentin havasını almaya çalışırlardı.

"DEĞİŞİMCİ'' BAŞKAN NE DİYOR?
Afyonkarahisar'daki miting gündeme oturunca ben öyle yaptım. Kongre – kurultay sürecinde Burcu Köksal'la ters düşen ve 12 delegeyle birlikte Özel – İmamoğlu ikilisini destekleyen CHP'li Eren'le konuştum. Eren, "Burcu Hanım'ın sözlerinde bizim açımızdan sorun teşkil eden bir durum yok. Burası Afyonkarahisar… Burada siyaset böyle yapılıyor. Burcu Hanım bu sözleri zaten hep söylüyor" dedi.

''Değişimci'' Başkan Eren, CHP'li Köksal'la aynı fikirde olduğunu belirtirken, trollerin komplo teorileri de çökmüş oluyor.

CHP'li Eren de Köksal'la aynı fikirde olduğuna göre demek ki her taşın altında Kılıçdaroğlu'na aramak ve hayali senaryolarla Kılıçdaroğlu'nu suçlamak tam anlamıyla bir ahlaksızlık olarak tarihe geçiyor."