Özgür Özel'den skandal! Bedelli askerlik yapanları hedef aldı... CHP 'bedelli' Ekrem İmamoğlu ve diğer adaylar için kimlerden oy isteyecek?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yeni bir skandala imza attı. Bedelli askerlik yapan vatandaşların Türkiye'yi sevmediğini ima eden Özgür Özel, "Türkiye’yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil." şeklinde skandal ifadeler kullandı. Öte yandan başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere, CHP'nin Çankaya adayı Hüseyin Can Güner ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın bedelli askerlik yaptığı bilinirken en az 60 belediye başkan adayının askerliğini bedelli olarak yerine getirdiği öğrenildi. Özel'in 'bedelli askerleri' hedef alan çıkışının altında hiç şüphesiz DEM'le ittifakı gizlemek için milliyetçilik dozunu artırması yatıyor.

Giriş Tarihi 02 Mart 2024, 15:38 Güncelleme 03 Mart 2024, 16:06
Özgür Özel’den skandal! Bedelli askerlik yapanları hedef aldı... CHP ’bedelli’ Ekrem İmamoğlu ve diğer adaylar için kimlerden oy isteyecek?

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı DEM ile pazarlığa tutuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel yeni bir skandala imza attı.

Memleketi Manisa'da CHP'lilere seslenen Özgür Özel bedelli askerlik yapan vatandaşların Türkiye'yi sevmediğini iddia etti.

"BEDELLİ ASKERLİĞE KAÇANLARDAN OY İSTEMİYORUZ"
Özel şu skandal ifadeleri kullandı:

"Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil. Gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz."

EKREM İMAMOĞLU DA BEDELLİYMİŞ
Özgür Özel'in bu sözleri Türkiye'yi ayağa kaldırırken Ekrem İmamoğlu'nun da bedelli askerlik yaptığı ortaya çıktı.

TEPKİ YAĞDI
Özgür Özel'in skandal sözlerine tepki yağdı.

"AKILDAN FUKARA MI?"
Tepki gösterenler arasında Ekrem İmamoğlu'nun asker arkadaşı Atılgan Bayar da vardı. Bayar, Özgür Özel'in konuyla ilgili sözlerini alıntılayarak "Özgür Özel bedelli askerlik yapanların oyunu istemediğini açıkladı. Adam akıldan biraz fukara mı anlamadım. Bedelli askerlik yapan adayı Ekrem İmamoğlu'a bedellilerin oy vermemesini istiyor?" ifadelerini kullandı.

"BEDELLİ ASKERLİK MECLİS'TEN GEÇSİN" DEMİŞTİ
Özel'in 2018 yılında bedelli askerlik yasasının Meclis'ten geçsin dediği de ortaya çıktı.

Özel 2018 yılında yaptığı paylaşımda, "Bedelli askerlik uygulamasının Meclis'ten geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Muazzam bir yığışma ve beklenti var ancak 16 yıldır ülkeyi yönetiyorlar ama askerlikle ilgili kalıcı, hakkaniyetli ve doğru bir düzenleme yapamadılar" iddiasında bulunmuştu.

ÇANKAYA'YA ADAY YAPTIĞI AVUKATI DA BEDELLİ
Özgür Özel'in CHP teşkilatlarının tüm tepkilerine rağmen CHP Çankaya Belediye Başkan adayı yaptığı avukatı Hüseyin Can Güner'in de askerliğini İskenderun Deniz Er Eğitim alayında bedelli yaptığı ortaya çıktı.


BEDELLİ ASKERLİK YAPAN KAÇ CHP'Lİ VAR?

Bedelli askerlik yapan vatandaşların Türkiye'yi sevmediğini ima eden Özgür Özel'in bu tutumu sonrası akıllara "Bedelli askerlik yapan kaç CHP'li var?" sorusu geldi.

CHP'nin Çankaya adayı Hüseyin Can Güner ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın bedelli askerlik yaptığı bilinirken en az 60 belediye başkan adayının askerliğini bedelli olarak yerine getirdiği öğrenildi.

SAMİMİYSE BEDELLİ ASKERLİK YAPAN ADAYLARI DEĞİŞTİRSİN

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü köşe yazısında konuya ilişkin şu satırlara kaleme aldı;

Nasıl yani? Bedelli askerlik yapanlar bu ülkenin vatandaşları değil mi? Vatan için "gerekirse" onlar da canını verir. Madem onların vermeyeceğine inanıyorsun ve oylarını istemiyorsun o zaman soralım: Bugün CHP adayı olan kaç belediye başkanı bedelli askerlik yaptı?

Mesela zorla Çankaya adayı yaptığın Hüseyin Can Güner veya Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat bedelli askerlik yaptıysa ne yapacaksın? Bana gelen bilgilere göre CHP'nin böyle en az 60 belediye başkan adayı bedelli askerlik yapmış. Bugün 3 Mart son gün. Bakalım Özel, bedelli askerlik yapan o adayları değiştirecek mi yoksa ön seçim sözü verip yapmadığı gibi bunu da es mi geçecek? Bekliyoruz.



DEM'LE İTTİFAKI GİZLEMEK İÇİN MİLLİYETÇİLİK DOZUNU ARTIRDI
Özgür Özel'in 'bedelli askerleri' hedef alan çıkışının altında Kandil'in siyasi ayağı olan DEM Parti ile yürüttüğü kirli ittifakı gizleme çabası da yatıyor.

Sabah yazarı Melih Altınok, "Neresinden bakarsanız felaket bir açıklama. Yasayla düzenlenen haklarını kullanan insanlar suçlu mu?" dedi.

Altınok şu ifadeleri kullandı;

Özgür Özel dün "Bedelli askerlik yapanlardan oy istemiyoruz" dedi.

Belli ki DEM'le yaptıkları örtülü seçim ittifakının tartışılmasını engellemek için milliyetçilik dozunu artırayım dedi.
Ancak neresinden bakarsanız felaket bir açıklama.
Yasayla düzenlenen haklarını kullanan insanlar suçlu mu?

Bedelli askerlik yapan vatandaşları oylarına bile tenezzül edilmeyecek mahluklar olarak tarif etmek, CHP'yi sağdan kurtaracağı, sola çekeceği iddiasıyla genel başkan olan Özel'e mi kaldı?

"2018'DE ADI BEDELLİ ÖZGÜR'E ÇIKMIŞTI"
Kaldı ki 2018 yılında bedelli askerliği Meclis gündemine taşımakla övünen, sevincini Twitter'dan da paylaşan bizzat kendisiydi.
Hatta yaptığı basın açıklamasında, "Bedelli askerlik parasını ödeyemeyecek durumda olduğu belgelenen kişilerin de kapsama alınmasını istiyoruz" dediği için adı "Bedelli Özgür"e çıkmıştı.



ÖZEL 'BEDELLİ' ÇANKAYA ADAYI İÇİN KİMLERDEN OY İSTEYECEK?
Bugün kalkıp bedelli askerliği vatana ihanet gibi anlatmasını neyin bedeli olarak görebiliriz?
Bu arada dün Özel'in skandal açıklaması üzerine yapılan haberlerde Çankaya belediye başkan adaylarının da bedelli askerlik yaptığı bilgisi vardı. Normaldir, adayları arasında daha pek çok kişi de vardır mutlaka.
Özgür Bey şimdi CHP'nin Çankaya adayı için kimlerden oy isteyecek?