İETT otobüslerinin biri yolda kaldı diğer ikisi zincirleme kaza yaptı! CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun vasatlığı rakamlarda! Son 50 günde 185 bin şikayet

2019 yerel seçimlerinde CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun en büyük vaadi trafik sorununu çözmekti. Ancak aradan 5 yıl geçmesine rağmen trafik daha da kördüğüm haline geldi. Arızalanan metro, yolda kalan, kaza yapan İETT, seferleri azaltılan metrobüs İstanbulluların canından bezmesine neden oldu. Son 50 günde, bu merkeze toplu ulaşım hakkında 185 bin 469 şikayet başvurusu yapıldığı ortaya çıkarken dün de Aksaray-Sultangazi arasında sefer yapan İETT otobüsü Edirnekapı’da yolda kaldı. Arızalanan otobüsü itmek vatandaşlara düştü, sosyal medyada ise tepkiler çığ gibi arttı. Bir diğer İETT faciası ise Rami'den geldi. Rami Kışla caddesinde kavşatan anayola bağlanan İETT otobüsü kaza yaptı. Ardından başka bir İETT otobüsü, kaza yapan otobüse arkadan çarptı.

Giriş Tarihi 29 Şubat 2024, 10:57 Güncelleme 29 Şubat 2024, 13:02
İETT otobüslerinin biri yolda kaldı diğer ikisi zincirleme kaza yaptı! CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun vasatlığı rakamlarda! Son 50 günde 185 bin şikayet

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi, belediyeleri projelerle değil algıyla yönetti. 2019'dan bu yana büyükşehirlere tek bir çivi dahi çakmayan CHP'li başkanlar, vatandaşı isyan ettirdi. Yerel seçime sayılı günler kala CHP'li belediyelerin skandallarının da ardı arkası kesilmedi.

HER GÜN AYNI MANZARA
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana İstanbullu'nun ulaşım çilesi bitmedi. Her gün katlanarak artan trafik problemine, bakımsızlıktan sürekli arızalanan İETT otobüsleri ve metrobüsler ile çalışmayan metrolar da eklendi.

KAZA YAPAN İETT OTOBÜSÜNE BİR DİĞER İETT OTOBÜSÜ ÇARPTI
İstanbullu bugüne de bir İETT skandalıyla başladı. İstanbul Rami'de bir İETT otobüsü, park halindeki araca çarptı.

Ardından gelen bir başka İETT otobüsü ise kaza yapan otobüse çarpıp zincirleme kaza oluşturdu. Yaşananlar sonrası yol bir süre trafiğe kapatıldı.

ARIZALANAN OTOBÜSÜ VATANDAŞLAR İTTİ
Dün de bakımsızlıktan yolda kalan İETT otobüslerini vatandaşlar itekledi, alevlerin yuttuğu araçlar ise CHP'li belediyenin ihmalini gözler önüne serdi.

Dün akşam yaşananlar ise vatandaşı isyan ettirdi. 36ES Aksaray ring-Sultangazi hattını yapan otobüs Edirnekapı'da arıza verdi. Devreye yine evine girmeye çalışan vatandaşlar girdi.

İstanbullu, arızalanan otobüsü iteklerken sosyal medyada CHP'li büyükşehir belediyesine tepki gecikmedi. Ekrem İmamoğlu'ndan dert yanan İstanbul halkı, "Bu çile 31 Mart'ta bitecek" dedi.

METRO ARIZASI İSTANBUL ULAŞIMINI KİLİTLEDİ!
Geçtiğimiz pazartesi günü de İstanbul'da M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'nda arıza meydana gelmişti. Sabah işine okuluna gitmek için evinden çıkan İstanbullu, yeterli otobüs seferlerinin yapılamaması nedeniyle saatlerce mağdur edildi.

İSTANBUL'DA 5 YILLIK TOPLU TAŞIMA ÇİLESİ
Tüm olumsuzlukların yanında 5 yıllık sürede en büyük sorun ise toplu ulaşımda yaşandı.

CHP'lilerin yönetime geldikleri günden bu yana ne raylı sistemlerde ne de İETT'de sorunsuz gün yaşanmadı.

SON 50 GÜNDE 185 BİN ŞİKAYET
Bu kapsamda yaşanan olumsuzluklar, halk tarafından İBB'nin Alo 153 çağrı merkezine iletiliyor.

Son 50 günde, bu merkeze toplu ulaşım hakkında 185 bin 469 şikayet başvurusu yapıldığı ortaya çıktı.