Elazığ'da madende göçük! Göçük altında kalan işçiler kurtarıldı mı? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açıkladı

Son dakika haberleri... Elazığ'ın Palu ilçesinde bir krom madeninde göçük meydana geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Elazığ'ın Palu ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte tüm işçilerin kurtarıldığını bildirdi. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Elazığ'ın Palu ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçüğü araştırmak üzere başmüfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2024, 10:47 Güncelleme 26 Şubat 2024, 16:53
Elazığ’da madende göçük! Göçük altında kalan işçiler kurtarıldı mı? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açıkladı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... Elazığ'ın Palu ilçesinin Kayaönü köyü mevkiinde özel bir krom madeninde henüz belirlenemeyen nedenle göçük oldu.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

ELAZIĞ VALİSİ SON DURUMU AKTARDI
Elazığ Valisi Ömer Toraman, A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Toraman, saat 10.04 sıralarında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını, ekiplerin hızla olay yerine intikal ettiğini söyledi.

Vali Toraman, arama kurtarma faaliyetlerinin süratle başladığını ifade ederek, göçük altında kalan işçilere ulaşmak için arama kurtarma ekiplerinin yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Yapılan ilk müdahale neticesinde 3 işçinin kurtarıldığı ifade edilen açıklamada, 1 işçinin kurtarılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığı kaydedildi.

Elazığ'ın Palu ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Olay yerine jandarma, 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

GÖÇÜKTEKİ TÜM İŞÇİLER KURTARILDI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, göçüğün Palu'ya bağlı Kayaönü köyü yakınlarındaki bir krom madeni ocağında sabah 10.00 sularında meydana geldiği belirtildi.

Madenin, Polay Madencilik'e ait olduğu ve ilk aşamada 4 madencinin göçükten etkilendiğinin kaydedildiği paylaşımda, bir madencinin kendi imkanlarıyla göçükten çıktığı aktarıldı.

Paylaşımda, "Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Elazığ'ın Palu ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçüğü araştırmak üzere başmüfettiş görevlendirildiğini bildirdi.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, krom madenindeki göçükten etkilenen işçilere ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Göçükten çıkarılan maden işçilerimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, Allah'tan şifalar diliyorum. Yaşanan kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı başmüfettiş görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler yapılacaktır. Bakanlık olarak süreci yakından takip ediyoruz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN