AK Parti'nin Küçükçekmece'deki seçim çalışmasına silahlı saldırı | Emniyet saldırganları yakalamak için 150 kişilik ekip oluşturdu: Bir tanesi yakalandı

Küçükçekmece’de uzun namlulu silahlarla Başkan Adayı Yeniay’ın gittiği derneği tarayan 4 saldırgandan biri yakalandı. Başkan Erdoğan, Tekirdağ'daki mitingde "Küçükçekmece'de yaşanan menfur olayı bir kez daha lanetliyorum. Bir tanesi yakalandı, diğerlerini de yakalayacağız" açıklamasını yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2024 Güncelleme 12 Şubat 2024, 07:02
AK Parti’nin Küçükçekmece’deki seçim çalışmasına silahlı saldırı | Emniyet saldırganları yakalamak için 150 kişilik ekip oluşturdu: Bir tanesi yakalandı

İÇİNDEKİLER

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın, Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti esnasında beyaz bir araçla olayla yerine gelen kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silah ve tabancayla ateş açılması sonucu Ebru Güneş (32) ağır yaralandı.

Başından ameliyat edilip yoğun bakıma alındı.

Olay sonrası oluşturulan 150 kişilik ekip, MOBESE kayıtlarını taradı. 4 kişi olan saldırganlardan 2'sinin 17 kez ateş ettiği ortaya çıktı.

Başkan Erdoğan, Tekirdağ'daki mitingde "Küçükçekmece'de yaşanan menfur olayı bir kez daha lanetliyorum. Bir tanesi yakalandı, diğerlerini de yakalayacağız" açıklamasını yaptı. Bu arada ekipler, baskınlar sonucu saldırganla birlikte olayla ilgisi olduğu tespit edilen 17 kişiyi gözaltına aldı. Kaçan diğer 3 saldırganla birlikte toplam 7 kişinin daha arandığı açıklandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN