İzmir'de kriz alevlendi! CHP'liler Çiğli'de kazan kaldırdı: Çocuk başkan istemiyoruz

CHP'de Genel Başkan Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki aday krizi alevlenerek büyüyor. İzmir'de mevcut Başkan Tunç Soyer'in yerine İzmir Büyükşehir için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay aday gösterildi. Tunç Soyer'in üzerinin çizilmesinin ardından eski genel başkan Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden bazıları sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla duruma tepki gösterirken, Çiğli'de yeni bir olay patlak verdi. CHP'nin Çiğli'de Uygar Yıldırım'ı aday göstermesine tepki gösteren partililer, CHP Çiğli İlçe Başkanlığı önünde toplandı. "Biz Çiğli’de ithal aday istemiyoruz." açıklaması yapan partililer, "Ağbaba elini Çiğli’den çek" sloganları attı.

Giriş Tarihi 30 Ocak 2024, 10:36 Güncelleme 30 Ocak 2024, 11:02
İzmir’de kriz alevlendi! CHP’liler Çiğli’de kazan kaldırdı: Çocuk başkan istemiyoruz

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Özgür Özel'in genel başkan seçildiği 38. Olağan Kurultay'ının ardından kriz giderek şiddetlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gölgesinde kalarak "emanetçi" konumuna düşen, eleştirilerin odağındaki isim olan Özgür Özel, en kritik bölgelerde adayları açıklayamadı. Bunun en önemli sebebinin ise İmamoğlu'nun baskısı olduğu düşünüldü.

Tunç SoyerTunç Soyer

Tartışmaların en yoğun yaşandığı bölgelerin başında ise İzmir geliyordu.

Özellikle eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimler, İzmir'de Tunç Soyer'in aday gösterilmesini istiyordu. Terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı DEM'in de Soyer'i istediği biliniyordu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay

Eren Erdem de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Tunç Soyer'in aday gösterilmesi yönünde kamuoyu oluşturmaya çalışıyordu. Ancak CHP yönetimi, mevcut başkan Tunç Soyer'in aday göstermedi. Soyer'in yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay aday gösterildi.

Uygar Yıldırım

VELİ AĞBABA'NIN YAKINI

Bu gelişmelerin ardından İzmir'de kaos şiddetlendi. PM toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının yanı sıra 30 ilçe belediye başkan adayı da belirlendi. Çiğli ilçesinde ise Uygar Yıldırım aday gösterildi. Uygar Yıldırım'ın Veli Ağbaba'nın yakını olduğu öğrenildi.

PARTİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ

CHP'nin Çiğli'de Yıldırım'ı aday göstermesine tepki gösteren partililer, CHP Çiğli İlçe Başkanlığı önünde toplandı.

"ÇOCUK BAŞKAN İSTEMİYORUZ"

Partililer adına açıklama yapan CHP Çiğli önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Baransel Güler, şu ifadeleri kullandı:



"Biz Çiğli'de ithal aday istemiyoruz. Çiğli Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesi. Çiğli işçi kenti, emekçi kenti. Çiğli zor hayat şartlarına sahip olan bir ilçedir. Burada ithal aday istemiyoruz. Burada çocuk başkan istemiyoruz. Bizim burada daha iyi, daha belediye tecrübesi olan, kendini bilen, vatandaşın ve partililerin tanıdığı bir başkan istiyoruz."

NE MUHTAR TANIYOR NE ESNAF!
Yanlıştan dönülmesini istediklerini söyleyen Güler, "Tercihinizi değiştirin. Bu CHP'ye gönül vermiş onlarca insanın isteğidir. Az önce adı geçtiği iddia edilen Uygar Yıldırım beni aradı, kendisine şunu söyledim, biz burada yüzlerce insan seni tanımıyoruz. Muhtar, esnaf tanımıyor. Bu parti gençlerin önünü açacak ama Çiğli'de kimsenin tanımadığı bir genç için değil." ifadelerini kullandı.


Partilileri açıklamanın ardından "Ağbaba elini Çiğli'den çek" sloganları attı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN