Son dakika: Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın cezaevinden ilk görüntüsü geldi! 30 kilo vermiş!

Milyonlarca liralık vurgun yapıp yurt dışına kaçan Çiftlik Bank'ın Tosuncuk lakaplı kurucusu Mehmet Aydın'ın son görüntüsü ortaya çıktı. Cezaevinde çekildiği ifade edilen fotoğrafta Mehmet Aydın'ın 30 kilo verdiğini öğrenildi.

Giriş Tarihi 23 Ocak 2024, 16:50 Güncelleme 23 Ocak 2024, 16:56
Son dakika: Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın cezaevinden ilk görüntüsü geldi! 30 kilo vermiş!

İÇİNDEKİLER

Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, cezaevinde çekilen fotoğrafı ortaya çıktı. 29 aydır Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan Aydın'ın 30 kilogram verdiği öğrenildi.

Aydın'ın avukatı Mehmet Keske yazılı açıklama yaptı. Keske, "Müvekkilim yargılanmış olduğu davada şikayetçilerin zararlarının bilirkişi raporlarına göre 70 milyon 514 bin TL olduğu tespit edilmiştir. Bu zararları karşılayacak şirketlerin birçok mal varlığı vardır. Aslında müvekkilimin dolandırmak kastı ile hareket etmediği sabittir. Müvekkilim Mehmet Aydın'ın sahip olduğu şirketlerin mal varlığı çok yüksektir" bilgisini verdi.

DAVA SÜRECİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 26 Mart 2018 tarihinde hazırlanan iddianamede, 3 bin 762 kişi müşteki, 48 kişi ise şüpheli yer aldı.

Şüphelilerin bu sistem aracılığıyla 132 bin 222 katılımcıdan, 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira toplandığı, katılımcılara bu dönemde 687 milyon 838 bin 995 lira geri ödeme yapıldığı anlatıldı.

Sistem bünyesinde faaliyet gösteren tüm şirketlere kayyım atandığı, örgütün para alışverişini sağlamak üzere kullandığı tüm banka hesaplarında yer alan paralara el konulduğu ve örgüte ait olup ele geçirilen tüm dijital materyallerin bilirkişi eşliğinde incelendiği, gerekli kurumlardan raporların temin edildiği belirtildi.

75 BİN 260 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
İddianamede, sanık Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 18 örgüt yöneticisinin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından 22 bin 580'er yıldan 75 bin 260'şar yıla kadar hapsi istendi.

Örgüt üyeleri ve yardım edenlerin aralarında bulunduğu 30 sanık hakkında ise, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 5'er 13'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

DAVA SÜRÜYOR
Çiftlik Bank davasında 4. duruşma 2 Eylül 2022'de görüldü.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

"Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın ile kardeşi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanık, haklarında açılan 4 ayrı dava kapsamında yargılanıyor.

Son duruşmada söz alan Mehmet Aydın, şirketinde 200 kişiye iş imkanı sağladığını, yanında çalışan işçisinden yönetim kurulu başkanına kadar yasa dışı bir iş yapmamaları için talimat verdiğini söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN