Ekonomi Koordinasyon Kurulu sonrası flaş açıklama: Yapısal reformlar hayata geçirilecek

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklama geldi. Buna göre, "Önümüzdeki dönemde Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yaklaşımımızla ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artırıcı yapısal reformlar hayata geçirilecek, bu doğrultuda etkin ve kararlı adımlar eşgüdüm içerisinde atılacaktır." denildi.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2024, 10:45 Güncelleme 22 Ocak 2024, 15:01
Ekonomi Koordinasyon Kurulu sonrası flaş açıklama: Yapısal reformlar hayata geçirilecek

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), toplandı. Toplantıya, ilgili bakanlar ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.


"YAPISAL REFORMLAR HAYATA GEÇİRİLECEK"
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklama geldi. Şu ifadeler kullanıldı: "Önümüzdeki dönemde Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yaklaşımımızla ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artırıcı yapısal reformlar hayata geçirilecek, bu doğrultuda etkin ve kararlı adımlar eşgüdüm içerisinde atılacaktır. Yapısal reformların sağlayacağı verimlilik ve etkinliğin yanı sıra beklenti kanalı yoluyla da para ve maliye politikalarını tamamlayıcı mahiyette olması, orta vadede enflasyonu tek haneye düşürme hedefine ve istikrar içinde büyüyerek kalıcı sosyal refahın artırılmasına katkıda bulunması hedeflenmektedir."

YILIN İLK EKK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılamnz, "Ekonomi politikalarımızın etkin bir koordinasyon içerisinde uygulanmasını sağlamak amacıyla oluşturduğumuz Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) 2024 yılının ilk toplantısını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdik.

Toplantıya katılan ve katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN