Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok oldu

Başkente Turgut Altınok... Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda Cumhur İttifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Turgut Altınok olduğunu açıkladı. Turgut Altınok kimdir? İşte özgeçmişi...

Giriş Tarihi 18 Ocak 2024, 16:01 Güncelleme 18 Ocak 2024, 21:04
Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok oldu

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Turgut Altınok'u açıklanmasının ardından AK Parti Ankara İl Başkanlığı önünde kutlama yapıldı.



Kutlama öncesi Altınok, parti binası önünde toplanan partililerine hitap etti. Altınok, Ankara'yı Türkiye yüzyılında cumhuriyetin ikinci yüzyılına hazırlayacak olmanın gururunu yaşadığını belirterek, "Ankara'mızın makus talihinin değişme zamanı geldi. 5 yıldan sonra Ankara'nın ok gibi hizmetlere ihtiyacı var. Altınok makamda değil sokaklarda oldu. Ankara'yı dünya başkentleri arasına taşıyacağız" diye konuştu.


'KISA ZAMANDA BORÇLARIMIZI ÖDEDİK'
Az bir bütçe ile çok şeye imza attıklarını ifade eden Altınok, şunları söyledi:

"Keçiören Ankara nüfusunun 6 da biridir. Yüzde 45'lik bütçeyle Ankara Büyükşehir Belediye'sinden daha çok iş yaptık. Biz uzun yıllar muhalefette görev yaptık. Ama hiçbir mazeretin arkasına saklanmadık. Göreve geldiğimiz 1994'te 10 ay belediyemize merkezi hükümetten bir kuruş gelmemesine rağmen 'Bizi engellediler, ne yapalım?' demedik. Kısa zamanda borçlarımızı ödedik. Ankara'yı gecekondu şehrinden, merkezi bir hale getirdik."



'ANKARA'MIZIN 5 YILI 'BOŞ BİR YIL' OLMUŞTUR'
Altınok, Ankara'da bir gerçek olduğunu belirterek, "Ankara'mızın 5 yılı 'boş bir yıl' olmuştur. Biz sokaklarda olduk. Çocuklarımız, gençlerimiz, her kesimiyle cumartesi pazar demeden, tatil demeden her köşesinde gönüllere dokunduk. Altınok makamda değil sokaklarda oldu. Allah nasip ederse makamların değil sokakların ve halkın hizmetkârı olacağız. Ankara'mızı hak ettiği yere taşıyacağız. Ankara solan bir şehir oldu, gülüşünü kaybetti. İnşallah solan yüzü gülecek" dedi.



'ARTIK MAZERET ZAMANI DEĞİL'
Ayırmadan, kayırmadan el ele olacaklarını, Ankara'yı hep beraber yöneteceklerini ifade eden Altınok, "İnşallah 31 Mart'ta Ankaralılar emaneti teslim ettikten sonra Ankara nice büyük hizmetlere kavuşacak. Artık mazeret zamanı değil. 'Engelleniyoruz' mazereti arkasına sığınmak yok" diye konuştu.



'EYT'LİLERİN GECİKMEDEN TAMAMININ KIDEM TAZMİNATLARINI ÖDEDİK'
Altınok, "Hiç kimsenin ekmeği ve rızkıyla oynamayacağız. İşçilere zam yapacağız. Tabi sosyal haklar var. Şu an Keçiören Belediyesi'nde işçimize memurunuza ya da emekli olan EYT'lilerin gecikmeden tamamının kıdem tazminatlarını ödedik. Büyükşehir Belediyesi'nde 5 ayda zor aldılar. Rahat olsunlar. İnşallah hiç kimsenin ekmeği ile uğraşmayacağız. Ankaramız el ele birçok hizmete kavuşacak."ifadesini kullandı.

Turgut Altınok, konuşmasını birlik ve beraberlik mesajları vererek tamamladı. İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, 'Ankara burada başkanın yanında' diye sloganlar attı.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ANKARA ADAYI TURGUT ALTINOK
Başkan Erdoğan törende seçimlere yönelik önemli mesajlar verirken Cumhur İttifakı'nın 48 ilde yarışacak adaylarını açıkladı.

Erdoğan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayının mevcut Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olduğunu söyledi.

ALTINOK'TAN İLK AÇIKLAMA
Altınok adaylığı sonrası ilk açıklamalarını A Haber'e yaptı. Altınok, "Başkentimizi nice eserlerle donatacağız." dedi.

Altınok şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, il ittifakımıza, MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey'e BBP Başkanı Mustafa Destici Bey'e teşekkür ediyorum. Ankaralıların aday olmamızla ilgili ciddi bir talep oldu. Herkesin hizmetkarı olacağız."

ANKARA'YI ESERLERLE DONATACAĞIZ
Vatandaşımızın vereceği karara saygı göstereceğiz. Ankara'yı eserlerle hizmetlerle öreceğiz. Bu hizmetlerimizi yakında açıklayacağız. İkinci yüzyılda başkentimizi nice hizmetlerle donatacağız. Ankara çok şey kazanacak.

VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ YAPACAĞIZ
Verdiğimiz her sözü yapacağız, vermediğimiz vaatlerimiz de olacak. 21. Yüzyılın dünya başkenti yapacağımız projelerimizi yakında kamuoyuyla paylaşacağız."

TURGUT ALTINOK KİMDİR?
Peki Turgut Altınok kimdir? Yakından tanıyalım...
Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulunda, ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesinde tamamladı.

Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında yapan Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalardan dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi ve Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi`nden "Profesör" payesi aldı.

ÜLKÜ OCAKLARI GEÇMİŞİ
Siyasi hayatı Ülkü Ocaklarında başladı. 22 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Altınok, 24 yaşında MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. 12 Eylül Darbesi'nden sonra 27 yaşında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANLIĞI
1994 yerel seçimlerinde MHP'den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok, kuruluş aşamasında yer aldığı AK Parti'den 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilirken, 31 Mart 2019'da yapılan son yerel seçimlerde yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

KEÇİÖREN'E DAMGA VURDU
Turgut Altınok'un belediye başkanlığı dönemlerinde turizm merkezi haline gelen Keçiören, Kültür ve Turizm Bakanlığının yayın kataloğunda "Gezilecek Yerler" başlığı altında yer aldı.

Özellikle pazar uygulamaları, üniversitelerde araştırma ve tez konusu oldu. Kentsel dönüşüm projeleri ve üstyapı çalışmaları 6'da 5'i gecekondu olan Keçiören'i yıldız bir ilçe haline getirdi.

Altınok'un Keçiören'e kazandırdığı sayısız eser ve hizmet bulunmaktadır.

Atatürk Cumhuriyet Kulesi ve Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi başta olmak üzere Deniz Dünyası, Türkiye'nin ilk şehir merkezli teleferiği, Ankara Evi, Türk Büyükleri Anıtı, Orhun Yazıtları Anıtı, Estergon Türk Kültür Merkezi, Keçiören Saat Kulesi, Keçiören Doğal Yaşam Parkı, Kösrelik Göleti Mesire Alanı, Lavanta ve Gül Bahçesi Çekim Platosu, çeşmeler, sebiller, şelaleler, yürüyüş yolları, gül bahçeleri, örnek ve modern pazar yerleri, eğitim merkezleri, kütüphaneler, kreşler, 600'e yakın park-bahçe ve spor kompleksini Başkentlilerin kullanımına sundu. İhtiyaç sahiplerine destek programları, sosyal sorumluluk projeleri, kültür sanat projeleri, sokak hayvanlarının rehabilitesi için kurulan bakım merkezi, teknoloji merkezi ve buz pateni pisti ile şehre yeni bir vizyon kazandırdı.

Turgut Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN