ABD, Husileri saldırlar nedeniyle yeniden terör örgütü listesine aldı

Son dakika haberleri... ABD yönetimi, Yemen'de Husiler olarak bilinen Ensarallah grubunu, Kızıldeniz'deki saldırıları nedeniyle yeniden "yabancı terör örgütleri" listesine aldı.

Giriş Tarihi 17 Ocak 2024, 18:48 Güncelleme 17 Ocak 2024, 23:47
ABD, Husileri saldırlar nedeniyle yeniden terör örgütü listesine aldı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... ABD yönetimi, Yemen'de Husiler olarak bilinen Ensarallah grubunu, Kızıldeniz'deki saldırıları nedeniyle yeniden 'yabancı terör örgütleri' listesine aldı.


Böylece ABD'li finans kuruluşlarından Husilerlerle bağlantılı varlıkları dondurmaları istenecek ve grup üyelerinin ABD'ye girişi yasaklanacak.

Ayrıca ABD'deki insanların ve şirketlerin Husilere herhangi bir yardımı da engellenecek. BBC Türkçe'ye göre ABD'li yetkililer, iç savaşla harap olan Yemen'e insani yardım akışının devam etmesini sağlamak için istisnalar uygulanacağına dikkat çekti.

ABD, Trump yönetimi döneminde Husileri 'özel olarak belirlenmiş küresel terörist' ve 'yabancı terör örgütü' kategorisine almıştı.

2021'deyse Biden'ın göreve gelmesinden kısa bir süre sonra, Blinken bölgedeki insani durumu göz önünde tutarak Husilerin 'terör listesi'nden çıkarılmasına karar vermişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN