Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum sahaya indi: Bizi hep sokakta göreceksiniz! İşimiz İstanbul olacak

Son dakika haberi! Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum Eyüpsultan Camii’ndeki sabah namazı sonrası vatandaşlara çorba dağıttı. Milletin zor gününde yanında olduklarını belirten Kurum, "Bizi hep sokakta göreceksiniz, iş yaparken, çalışırken, ulaşım çilesini, deprem riskini ortadan kaldırırken, milletimizin dertlerine çözüm ararken göreceksiniz" ifadelerini kullandı. Eyüpsultan'ın ardından Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi'ni ziyaret eden Kurum, "İstanbul tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz." dedi. Daha Üsküdar'da A Haber'e açıklama yapan Murat Kurum, "İşimiz İstanbul olacak" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 08 Ocak 2024, 08:59 Güncelleme 08 Ocak 2024, 19:18
Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum sahaya indi: Bizi hep sokakta göreceksiniz! İşimiz İstanbul olacak

İÇİNDEKİLER

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum, Eyüpsultan Camii'nde sabah namazının ardından vatandaşlara çorba dağıttı.

KURUM VATANDAŞLARA ÇORBA DAĞITTI
Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum Eyüpsultan Camii'nde kıldığı sabah namazının ardından Eyüpsultan'ın türbesini ziyaret etti.

Kurum, daha sonra ise vatandaşlara çorba dağıttı. Murat Kurum'a, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve partililer eşlik etti.



Çorba dağıtırken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kurum, "Eyüpsultan hazretlerini ziyaret ettik, birazdan da Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerini ziyaret edeceğiz. Orada yine merhum başkanımızı Kadir ağabeyimizi ziyaret edeceğiz. Dualarla başlayacağız inşallah dualarla bitireceğiz. Her zaman milletimizin yanında olacağız." dedi.

BİZİ HEP SOKAKTA GÖRECEKSİNİZ

Milletin zor gününde yanında olduklarını belirten Kurum, "İstanbulluların bize ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacağız. Bu manevi iklimde bu kutlu şehirde onlarla tüm İstanbullularla el ele kol kola yürümeye devam edeceğiz. Bizi hep sokakta göreceksiniz, iş yaparken, çalışırken, ulaşım çilesini, deprem riskini ortadan kaldırırken, milletimizin dertlerine çözüm ararken göreceksiniz" ifadelerini kullandı. Hiçbir zaman polemiklerin içinde olmayacaklarının altını çizen Kurum, "Milletimizle gönül gönüle bu süreci yürüteceğiz." şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZİN NE EKSİĞİ VAR NOT ALDIK"

Kurum, "Aylardır çalışmalar yapıyoruz, saha araştırmaları yapıyoruz. Teşkilatımızla birlikte mayıs seçimlerinden sonra yeniden İstanbul diyerek saha çıktık. Milletimizin ne eksiği var not aldık. Öne çıkan konularımız belli. Uzman arkadaşlarla süreçleri değerlendirdik. Başta ulaşım deprem riskimiz kentsel dönüşüm, İstanbul'un güvenliği huzuru..."

"Medeniyetimizin bize bıraktığı eserler burada biz ecdadın torunu olarak o eserlere sahip çıkacağız. Medeniyetten aldığımız ilhamla geleceği gençlerimizle kadınlarımızla, hep birlikte inşa edeceğiz."

"Eminiz ki İstanbul'un bu kaybolan 5 yılını, çok çalışarak çok üreterek, bütün arkadaşlarımızla mücadele ederek, acil eylem planlarını da ortaya koymak suretiyle yürüteceğiz. Önümüzdeki süreçle proje tanıtımlarımız olacak. Detaylı şekilde çalışmalarımızı paylaşacağız" diye konuştu.

SABAHI, EYÜP SULTAN'DA KARŞILADIK
Sosyal medyadan paylaşım yapan Kurum, "Sabahı, Eyüp Sultan'da karşıladık." dedi.

FATİH SULTAN MEHMET HAN TÜRBESİ'NE ZİYARET
İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Eyüpsultan'ın ardından Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi'ni ziyaret etti. AK Parti İBB Adayı Murat Kurum, Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ve İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın mezarını ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Kurum, "İstanbul'daki trafik sorununu çile olmaktan çıkaracak projelerimiz olacak. İş yapmayı, İstanbul'da yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız. Derdimiz İstanbul olacak, İstanbul'un geleceği olacak. 2 önemli başlığımız olacak. Biri ulaşım diğeri deprem dönüşümü" dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ni ve İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın mezarını ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Kurum'a AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve partililer eşlik etti. Kurum açıklamanın ardından çevrede bulunan esnafı da ziyaret etti.


"İSTANBULLULARA MÜJDELERİMİZ OLACAK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Kurum, "Şu an İstanbul'da 328 kilomete metro hattımız İstanbullu kardeşlerimize hizmet veriyor. Mevcut yönetim bu hattı 2 katına çıkaracağını ifade etmiş olmasına rağmen maalesef son 5 yılda sadece 17 kilometrelik metro hattı ihalesi yaptılar. Böyle bir büyük metropolden bahsediyoruz. Bu metropol de toplu ulaşım oranına baktığımızda yüzde 28'lerde, dünyadaki örneklere baktığımızda toplu ulaşım yüzde 50'lere gelmiş. Böylesi metropoller de toplu ulaşımı daha fazla kullanmak zorundayız. İstanbul'daki trafik çilesini bitirebilmek için de alternatif güzergahlar yapmak durumundasınız. Bu manada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın zaten İstanbul'a yatırımları var. Bu yatırımları ilave olacak yatırımlarda dün sağ olsun ulaştırma bakanımızla birlikte değerlendirdik. Yeni yapılacak yatırımları, İstanbul'daki trafik çilesini bir an önce bitirebilmek adına atılacak adımları hep birlikte orada değerlendirmiş olduk. İnşallah önümüzdeki süreçlerde de İstanbullulara trafik noktasında çok önemli müjdelerimiz olacak" dedi.

"DERDİMİZ İSTANBUL'UN GELECEĞİ OLACAK"

Kurum, "Hem acil eylem planı ile hem beş yıllık on yıllık planlarımızla birlikte İstanbul'daki trafik sorununu çile olmaktan çıkaracak projelerimiz olacak. Tabelaları çevirip orada sadece tabelalar durmayacak. Tabelalar içerisinde harıl harıl çalışan ekiplerimiz olacak. Bir şantiyeye başlıyorsak hemen orayı milletimize teslim edeceğiz. Bu anlayışla çalışacağız. İş yapmayı eziyet olmaktan çıkaracağız. İstanbul'da yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız. Trafik bu manada önemli. Vatandaşların bir Murat'ı olarak hep birlikte, belediye başkanı kardeşlerimiz ağabeylerimizle birlikte bunu yapıyor olacağız. Derdimiz İstanbul olacak, İstanbul'un geleceği olacak" ifadelerini kullandı.

"HEYECANIMIZ VAR GENÇLİĞİMİZ VAR"

2 önemli başlığımız olacak. Biri ulaşım diğeri deprem dönüşümü diyen Kurum açıklamasını "Bunun dışında İstanbul'da yaşamayı huzurlu güvenli ve dünya standartlarında yeşil ile mavisiyle muasır medeniyetler seviyesine, Mustafa Kemal Atatürk'ün de hayali olan o seviyeye getirecek adımları da atacağız. Sosyal yaşamla ilgili gençliğin mutlu olduğu İstanbul inşa edeceğiz. Burada gençlerimiz emin olun bizimle birlikte belediyeyi yönetecekler. 39 ilçede onlar üniversitede mezun olacaklar. Onlarla birlikte iş ortaklığı yapacağız. Onlarla birlikte bu şehrin kalkınması adına adımlar atacağız. Kadınlarımızla birlikte o kapattıkları İSMEK'i açıp İSMEK ile birlikte oluşturacağız. İSMEK ile birlikte kadınlarımızı iş sahibi olmalarına imkan sağlayacağız. İstanbullara ilişkin projelerimiz hedeflerimiz var. Heyecanımız var, gençliğimiz var, enerjimiz var. İnşallah projelerimizi çok yakında paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

"İŞİMİZ İSTANBUL OLACAK"
Daha sonra Üsküdar'da A Haber'e açıklamalarda bulunan Murat Kurum, "İşimiz İstanbul olacak" diyerek, "Algı peşinde koşmayacağız bahanelere sığınmayacağız. Çözüm odaklı yaklaşacağız" ifadelerini kullandı.

Kurum, Üsküdar'daki Balıkçılar Çarşısı esnafını, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Kurum'la vatandaşlar fotoğraf çektirdi.

Bir vatandaşın kentsel dönüşümle ilgili sorduğu soru üzerine Kurum, "Sadece Üsküdar'da, Ferah Mahallesi'nde, Kirazlıtepe'de yaptıklarımızı biliyorsunuz değil mi? Şimdi biz Üsküdar'da inşallah başkanımla (Üsküdar Belediye Başkanı) o 5 bin konutluk projemizi Üsküdar'ın her mahallesine yayacağız. Her mahallesinde bizim izimizi göreceksiniz. El ele, gönül gönüle gideceğiz." cevabını verdi.

Kurum, ilçedeki kentsel dönüme ilişkin "Sadece Fikirtepe'de yapılan inşaat, kentsel dönüşüm sayısı, şu an mevcut Büyükşehir Belediye yönetiminin yaptığının iki katı. Size ne söz verdiysek hep o sözün peşinde koştuk. O sözümüzü tuttuk. İnşallah Fikirtepe'yi de en kısa sürede bitireceğiz." dedi.

Bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini arayarak tebrik ettiğini, bununla ilgili neler söylemek istediğini sorması üzerine, Kurum, Ankara'ya gittiğinde Bahçeli'yi makamında ziyaret edeceğini söyledi.

Bu sabah Eyüpsultan Camisi'ne gittiklerini, Fatih Sultan Mehmet Han'ın ve merhum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın mezarlarını ziyaret ettiklerini hatırlatan Kurum, daha sonra esnaf ziyareti yaparak vatandaşları dinlediklerini söyledi.

Esnaf ve vatandaşlarla iç içe olacaklarını, onların sorunlarını dinleyeceklerini dile getiren Kurum, onların problemlerine çözüm bulacaklarını ifade etti.

Kurum, şunları kaydetti:

"Gayretimiz, güzel İstanbul için. Bu güzellikleri daha da zenginleştirmek için olacak ve 16 milyonla birlikte yapacağız. Buradaki balıkçı esnafımızla şuradaki kasabımızla manavımızla birlikte bu süreci yürüteceğiz. Çünkü burada 5 binin üzerinde esnafımız var. Esnafımız bu işin bir parçası, paydaşı. Gençlerimiz, kadınlarımız yine paydaşı ve onlarla el ele inşallah bu sürecimizi yürüteceğiz."

Kurum, deprem riskinin ortadan kalkmasıyla ilgili açıklamalarının ardından imar affıyla ilgili soru üzerine, şunları anlattı:

"Ülkemizdeki deprem riskini görmezden gelemeyiz. Deprem tehdidi emin olun bu ülke için terörle mücadele kadar önemlidir. Deprem riskini bertaraf etmek için de siyasi bir malzeme yapmadan siyaset üstü bir bakışla anlayışla İstanbul'un 5 bin 461 kilometrekare alanında çalışmalıyız. 39 ilçesinde çalışmalıyız. Bakın burada pazarın sonuna geldiğimizde vatandaşlarımız sorunlarını söylüyor. Diyor ki 'Ev sorunum var. Mülkiyet sorunum var. Tapu sorunum var. Efendim belediye şu hizmetleri yapmadı.' Dolayısıyla bunu dinlemek zorundasınız ki soruna çözüm bulasınız. 6 Şubat'ta Allah bir daha yaşatmasın bu milletimize, ülkemize 50 binin üzerinde canımızı kaybettik değerli arkadaşlar. Dolayısıyla biz bu acıları bir daha yaşamamak için kararlı bir şekilde siyaset üstü bir bakış açısıyla deprem dönüşümünü gerçekleştirmek zorundayız."

Hemen yarın deprem olacakmış gibi hazırlıkların yapılacağını ve uzun vadede kalıcı çalışmaların gerçekleştirileceğini belirten Kurum, şu değerlendirmede bulundu:

"O yüzden biz İstanbul'da hep şunu söylüyoruz. Tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar bu çalışmaları belediye başkanlarımızla birlikte yapıyor ve İstanbul'un deprem riskini bertaraf edecek adımları da kararlı şekilde atıyor olacağız. Hiçbir şekilde imar affı söz konusu değildir. Hiçbir şekilde imar affıyla ilgili bir gündemimiz yok, hiçbir zaman da olmadı. Yani şimdi muhalefet ne yapacağını şaşırdı. Açıkçası polemikler üzerinden gündem yaratmaya çalışıyorlar. İmar affı diye bir kanun çıkmadı. İmar Barışı çıktı. İmar Barışı da vatandaşımızın elektriğini, suyunu, doğal gazını alabilmesi amacıyla yapılmış bir düzenlemedir. O binanın sağlam olduğunu, o binanın riskli olmadığını ifade etmez ve barış dahilinde vatandaşımızın bu mağduriyeti gitsin diye yapılmış bir düzenlemedir. Dolayısıyla herhangi bir imar affı yok. Biz İstanbul'umuzun güzelliklerine güzellik katmak istiyoruz. O yüzden bu anlayışla çalışacağız."

İSTANBUL'UN ANAHTARINI GERİ ALACAĞIZ
Üsküdar Meydanı'ndaki AK Nokta'yı ziyaret ederek, vatandaşlara hitap eden Murat Kurum, "Yeniden İstanbul diyoruz. Şimdi İstanbul diyoruz. Sadece İstanbul diyoruz." ifadelerini kullandı.

Kurum, "İnşallah 31 Mart akşamı da büyük bir bayram havasıyla, büyük bir şölenle İstanbul'umuzun anahtarını geri alacağız. Anlaştık mı? O yüzden durmak yok, yola devam diyoruz. Hep birlikte çalışacağız." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un yeniden ehil ellere geçeceğini söyleyen Kurum, şöyle devam etti:

"İstanbul'daki ulaşımda yaşanan trafik çilesi bitecek. İstanbul'un tek bir riskli yapısı kalmayıncaya kadar kentsel dönüşümdeki o endişesi bitecek. Yeşil alanlarının arttığı, mavisinin korunduğu, müsilaj tehlikesinin bir daha yaşanmadığı tarihinin, kültürünün, ecdadın bize bıraktığı eserlerinin kıymetinin bilindiği, değerinin bilindiği, gençlerin burada İstanbul'un bir parçası olarak, bir değeri olarak her sürecinde yönetimine katkı sunduğu, kadınlarla el ele, kadınlarla üreterek, kadınlarla orada İstanbul'un 964 mahallesinde kimin ihtiyacı varsa hak eden... Az önce bir gencimiz diyor ki 'Benim ihtiyacım vardı. Ben Burs alamadım. Başvurdum ama burs alamadım.' Hani nerede hak, hani nerede hukuk, hani nerede adalet? Biz adaletli olacağız. Herkese hak ettiği saygıyı, hak ettiği değeri göstereceğiz."

"İSTANBUL'UN KENDİ GÜCÜNÜ BİLİYORUZ"
Bugüne kadar tüm afetlerde hep milletin yanında olduklarını anlatan Kurum, şimdi de belediye başkanları ve milletvekilleriyle aynı anlayışla çalışacaklarını kaydetti.

Kurum, uzun zamandır bu projeleri bilim insanlarıyla çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Emin olun ilgili tüm bakanlıklarımızla yine bu konuda yapacağımız projeleri çalışıyoruz. İstanbul'un kendi gücünü biliyoruz. İstanbul'un değerini biliyoruz. İstanbul'un değerinin nasıl arttırılacağını biliyoruz. Buradaki belediye bütçesi dışında da kaynaklarının arttırıldığı, kaynaklarının reklama, algıya değil, İstanbulluya harcandığı bir yönetim anlayışıyla inşallah 31 Mart akşamı geliyoruz."

İSTANBUL DEĞİŞİM İSTİYOR
Sosyal medya hesabından gün içinde yaptığı temaslara ilişkin bir video paylaşan Kurum, "Bugün gezdik, gördük, dinledik. İstanbul değişim istiyor" dedi.

KURUM KOLLARI SIVADI
Öte yandan İstanbul için ekibiyle beraber harıl harıl çalıştıklarını belirten Murat Kurum ise Ekrem İmamoğlu ile son beş yılda hizmetten mahrum bırakılan kadim şehri şahlandırmak için yola koyuldu.

İSTANBUL'UN MURADI İLK GÜNDEN KOLLARI SIVADI
İstanbul'un en büyük problemlerinden biri olan ve İmamoğlu'nun söz verip çözüme kavuşturmadığı ulaşım sorunu için Kurum dün Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile bir araya geldi.

Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'u da, İstanbulluların bizden ne beklediğini de biliyoruz! Bu şehrin mevcut karmaşasını en hızlı şekilde gidereceğiz.

"SADECE İSTANBUL"
İlk günden işe koyulduk. Ulaştırma Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile bir araya geldik, çilesiz İstanbul için projelerimizi konuştuk. İstanbul'un yollarında ulaşım çilesi bitene kadar durmayacağız!"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN