Filistin'e destek yürüyüşünden dönen vatandaşı "sen Arap sevicisin" diyerek yumrukladı! Provokatör tutuklandı

308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü için Galata Köprüsü'nde on binlerce kişi bir araya geldi. Filistin'e destek yürüyüşünden elinde Kelime-i Tevhid bayrağıyla dönen İsmail Aydemir adlı vatandaş, "Siz Arap sevicisiniz" diyen bir şahsın yumruklu saldırısına uğradı. Ege A. savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ege A.’nın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Provokatör, 250 bin kişinin Türkiye ve Filistin bayraklarıyla düzenlediği yürüyüşten dönen Aydemir'i yumruklamasını milliyetçilik adı altında savundu.

Giriş Tarihi 01 Ocak 2024, 15:09 Güncelleme 02 Ocak 2024, 19:38
Filistin’e destek yürüyüşünden dönen vatandaşı sen Arap sevicisin diyerek yumrukladı! Provokatör tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü için Galata Köprüsü'nde on binlerce kişi bir araya geldi.


Sabah namazı sonrası Ayasofya Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İşbirlikçi hainler hesap verecek, katil İsrail hesap verecek", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Kanımız canımız feda olsun Aksa'ya", "Hamas'a selam direnişe devam" sloganları attı.

Galata Köprüsü civarında bulunan 200'e yakın balıkçı teknesi de etkinliğe destek verdi. Yürüyüşe 250 bin kişinin katıldığı anonsu yapıldı.

PROVOKATÖRDEN SEN ARAP SEVİCİSİN YUMRUĞU

Yürüyüşün ardından evine gitmek isteyen İsmail Aydemir isimli vatandaşa "sen Arap sevicisin" diyen 2 provokatör yumruk attı.

Elinde Kelime-i Tevhid bayrağı olan kişinin kanlar içerisinde kaldığı görülürken sonrasında yaşanılanlar kameralara yansıdı.

Saldırganların kendisine yumruk attığını belirten Aydemir, "Yürüyüşten geliyorum bayrak da elimde. Bana, 'sen Arap seviciliği yapıyorsun' diyor. Ben yürüyüşten geliyorum Elhamdülillah Müslümanım. Türküm ben. Ben senden daha çok Türküm. Yumruğu vurdu beni yere devirdi. Burnumdan ağzımdan kan geldi. Ben Allah rızası için gittim oraya. Şikayetçiyim" dedi.



1'İ KAÇTI DİĞERİ YAKALANDI

Irkçı provokatör yumruk attığı vatandaşa, "Gerizekalı biz Türküz, bir Türk olamadınız" diyerek kendini savunmaya kalktı. Saldırganlardan biri kaçarken diğerinin Kasımpaşa karakoluna alındığı belirtildi. Vatandaşlardan biri, "Sen Yahudi çocuğu musun?" diyerek saldırgana tepki gösterdi.

"KELİME-İ TEVHİD BAYRAĞI AÇTI DİYE 'ARAP SEVİCİSİ' DEMİŞ"

Olayı gören Filiz Çağlayan isimli vatandaş ise şunları söyledi: "Servis bekliyordum. Tam arkamı döndüm adama yumruk attı. Hazmedemiyorlar. Kelime-i Tevhid bayrağı açtı diye 'Arap sevicisi' demiş. Döndüğümde adam yerdeydi ve yüzü kanlar içerisindeydi. Birileri polisi çağırdı ve polis saldırganı gözaltına aldı."

Aydemir, kendisine yardım edenlere, "Ben buraya Allah için geldim" diyerek teşekkür etti.



ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen şüpheli Ege A., işlemleri için Karaköy Karakolu'na götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan Ege A., adliyeye sevk edildi.



PROVOKATÖR TUTUKLANDI

İstanbul'da Filistin'e destek yürüyüşünden dönen şahsa "Siz Arap sevicisiniz" diyerek yumruk atan şüpheli tutuklandı.

Galata Köprüsü'nde Filistin'e destek yürüyüşünden elinde Kelime-i Tevhid bayrağıyla dönen İsmail Aydemir'e bir şahıs "Siz Arap sevicisiniz" diyerek yumruk atmıştı. Yumruklu saldırıda İsmail Aydemir'in yüzü kanlar içinde kalırken, kavgayı gören diğer vatandaşlar ikiliyi ayırmaya çalışmıştı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan saldırgan Ege A., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: MİLLİYETÇİLİK KILIFI ALTINDA REZİL SAVUNMA

Ege A.'nın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Ege A., savcılık ifadesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olduğunu söyledi. Provokatör, 250 bin kişinin Türkiye ve Filistin bayraklarıyla düzenlediği yürüyüşten dönen Aydemir'i yumruklamasını milliyetçilik adı altında savundu.



Ege A., "Benim babam emekli binbaşıdır ve ben de milliyetçi duygularla yetiştirildim. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan tarafından ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek ülkemiz aleyhine uygulama yapılması, yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra ben de bir Türk vatandaşından Türk bayrağı taşımasını beklerken karşımdan gelen yeşil üzerine Arapça yazılı bayrak taşıyan kişiye, 'sen Türk değil misin, hassas zamanlardayız' dedim. Kendisi de bana 'istediğimi taşırım' dedi. Aramızda bir itişme oldu. Kendisi yanıma gelince bende kendimi korumak amacıyla yumruk attım. Sözlü olarak uyarmam gerekirdi. "

"Olay nedeniyle pişmanım. Ben herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı bir söz söylemedim. Sadece Türk vatandaşı olduğunu tahmin ettiğim kişiyi uyarmak istedim. Olaydan sonra etraftan tanımadığım bir kişi de bana vurdu. Bana vuran kişiden de şikayetçiyim" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN