Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrası provokasyon peşinde koşanlara soruşturma! Azad Yılmaz gözaltına alındı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Süper Kupa Finalinin ertelenmesi sonrası sosyal medya hesapları üzerinden yapılan provokasyonlara karşı soruşturma başlatıldığını açıkladı. Soruşturma kapsamında sosyal medya ünlüsü Azad Yılmaz isimli şahıs da gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 30 Aralık 2023, 12:49 Güncelleme 30 Aralık 2023, 16:13
Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrası provokasyon peşinde koşanlara soruşturma! Azad Yılmaz gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Riyad'da oynanması planlanan Gatalatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali heyecanla beklenirken iptal kararı geldi.

Süper Kupa müsabakası öncesi, Suudi yönetiminin aldığı kararda "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" pankartı ve Mustafa Kemal Atatürk tişörtüne izin verilmeyeceği öne sürüldü.

TFF GALATASARAY VE FENERBAHÇE'DEN ORTAK AÇIKLAMA: BAZI AKSAKLIKLAR NEDENİYLE ERTELENDİ
Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa maçının organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle ortak kararla ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

REZİL PAYLAŞIMLAR
Maçın iptali sonrası meseleyi farklı bir boyuta çekmek isteyen bazı provokatörler dini değerleri hedef alan paylaşımlar yaptı.

Mustafa Kemal Atatürk'ü çirkinliklerine alet eden sosyal medya provokatörleri yaptıkları paylaşımlarda Kabe'yi yakma tehditleri savurdu.

AZAD YILMAZ'DAN SKANDAL
Sosyal medya ünlüsü Azad Yılmaz isimli şahıs maçın iptal edilmesini bahane ederek küfürlü paylaşımlar yaptı.

Yılmaz alkol aldığı anlardan bir video paylaşarak müzik eşliğinde Araplara küfretti.

İşte sosyal medyada yapılan rezil paylaşımlardan bazıları:

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrasında sosyal medyadaki provokasyon içerikli paylaşımlarla ilgili açıklama yaptı.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrasında bazı sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Tespit edilen şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

AZAD YILMAZ GÖZALTINA ALINDI
Ali Yerlikaya skandal paylaşıma imza atan Azad Yılmaz'ın gözaltına alındığı açıkladı.

Yerlikaya, "Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrası sosyal medya platformu (X) üzerinden yayınlanan küfürlü video nedeniyle A.Y. adlı şahıs "Halkı Kim Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan Samsun'da gözaltına alınmıştır. Halkımız arasında nifak tohumları eken, başka halklara hakaret eden, milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılayanlar bir bir adalete teslim edilecektir" dedi.

1 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Final maçının ertelenmesi sonrası sosyal medya platformları üzerinden, dini ve manevi değerlerimizi aşağılamaya çalışan, bir şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

GEREĞİ YAPILDI
Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Final maçının ertelenmesi sonrası sosyal medya platformları üzerinden, dini ve manevi değerlerimizi aşağılamaya çalışan, hakaret ve provakasyon içerikli paylaşımda bulunan Ö.B.Ç. isimli şahıs gözaltına alınmıştır.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca yapılan incelemeler devam etmektedir.

Milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılamaya çalışan, nefret söylemleriyle halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik eden şüpheli adalete teslim edilmiştir.