Son dakika: Türk SİHA'ları terör sevicilerin aklını aldı! Basın toplantısında bombardıman sesini duyunca çil yavrusu gibi dağıldılar

Irak’ın kuzeyinde hain terör örgütü PKK tarafından düzenlenen alçak saldırıda 12 askerimiz şehit oldu. Türkiye’yi yasa boğan olayın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri şehitlerin intikamını almak için hem Irak hem de Suriye'deki terör hedeflerini savaş uçaklarıyla bombaladı. TSK’nın terör hedeflerini yerle bir etmesini kınamak için hazırlanan Kamışlı’daki bir grup terörsevici tam basın açıklaması yapacakken SİHA’ların bombardımanıyla neye uğradıklarını şaşırdı. Neye uğradıklarını şaşıran terör seviciler basın açıklamasını yarıda kesip çil yavrusu gibi dağıldı.

Giriş Tarihi 25 Aralık 2023, 15:48 Güncelleme 26 Aralık 2023, 10:55
Son dakika: Türk SİHA’ları terör sevicilerin aklını aldı! Basın toplantısında bombardıman sesini duyunca çil yavrusu gibi dağıldılar

İÇİNDEKİLER

Türk ordusunun Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü Pençe-Kilit Harekatı'nda, terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu 12 asker şehit oldu.

Türkiye'nin yüreğini yakan şehit haberlerini Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem Irak hem de Suriye'deki terör hedeflerini savaş uçaklarıyla bombalaması izledi. Jetlerin hava saldırılarında onlarca terörist öldürüldü, birçok terör tesisi de yok edildi.

SİHA'LAR TEK TEK VURDU!
Türk ordusu Mardin Nusaybin karşısındaki Kamışlı'da bugün terör hedeflerini silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile vurdu. SİHA'ların ateşlediği füzeler birçok terör hedefinden gökyüzüne siyah dumanların yükselmesine neden oldu.

Suriye'nin kuzeyinde ABD'nin desteklediği YPG/PKK terör örgütü yandaşları ise, bugün Türkiye'nin hava harekatlarını kınamaya hazırlanıyordu.

AÇIKLAMAYI TAMAMLAYAMADILAR
Kamışlı'da bir araya gelen terör örgütü destekçilerinin basın açıklaması, Türk SİHA'larının bombardımanıyla yarıda kaldı.

Drone sesinin duyulmasıyla teröristlerin kaçıştığı gözlenirken, üç kez denenen basın açıklaması SİHA'lar sayesinde tamamlanamadı.

TSK'NIN ÜS AĞI
Stratejist Eray Güçlüer: Bundan 3 yıl önce Hakurk'a gittik ve oradaki üs bölgesinde kaldık. Çatışmanın olduğu bölgede bulunduk. Artık orada PKK'nın kampları ve yerleri yok bizim üs bölgelerimiz var. Irak sınırı boyunca 40 civarında daimi bunun 3 katına kadar da civarında da geçici üs bölgeleri var. İlk olarak 2017 yılında Hakkari ve Şırnak'tan 4 tabur halinde başlayan girmeler 2019 yılında daha geniş kapsamlı olarak üs bölgelerine dönüştü. Sınır hattının tamamında bu durum var.

KÜÇÜK KASABA KURULDU
Burada derinlik olarak yer yer 30 KM'ye kadar giden üs bölgeleri var. Sağlam sabit ve çok güçlü üs bölgeleri. Bunların içinde fırtına obüsleri var. Yapılmış yollar ve helikopter pistleri var. Dronelar, uçaksavarlar, SİHA'lar ve uydu bağlantıları var. Komando timleri sürekli görevde. Burayı küçük bir kasaba gibi düşünün. Buralar korunaklı gözetlemesi olan yerler. Bunun gibi 40 civarında üs bölgesi kuruldu. İşte bunun 3 katına kadar zaman zaman kullanılabilecek geçici üs bölgeleri var.

ÇATIŞMADAN 2 SAAT SONRA NELER YAŞANDI?
Bakın bu çatışmanın 2. saatinde bölgeye hemen Özel Kuvvetler indirildi. Bunlar Türkiye'nin en özel birlikleri. Burada PKK'nın değişimini doğru anlamak gerekir. Artık PKK eski PKK değil. Artık güçlü ve kollektif hareket edebilen örgütsel yapıda değil. TSK'nın vurduğu darbelerle serpinti terör örgütü şeklinde bulunuyor. Hakurk'tan Silopi'ye kadar olan Irak sınırı TSK'nın kontrolü altında. Burada bu terör gruplarını durduran başka güçler olmasa burada kalma şanları yok. Bunları tutan güçler de ABD ve İsrail ile arkasındaki güçler. Avrupa'nın derin istihbarat yapıları da destek veriyor.

ÖRS-ÇEKİÇ METODUYLA İMHA
Türkiye'ye karşı ölmekte olan yumruğu altında ezilen PKK'yı var edebilmek için büyük seferlik içindeler. Bu serpinti terör grupları 4 noktaya saldırı yapmışlar. Hakurk, Zap Gara ve Metina hedef alınmış. 4 noktada 7 ayrı noktaya saldırı planlamışlar. 2'sinde temas oldu diğer 2'sinde temas olmadan bizimkiler yok etti. Burada yer alan serpinti terör grubunun tamamı etkisiz hale getirildi. Burada terör saldırısı olduktan sonra kaçış güzergahları özel olarak bombalandı ve örs-çekiç metoduyla 30 civarında terörist yok edildi.

4 NOKTADA 7 BÖLGEYE SALDIRI PLANI
Burada alçaklar saldırı öncesi plan yapıyor. Saldırı anında görüş mesafesi neredeyse sıfır. Derin kar ve şiddetli soğuklar var. Helikopter uçuşu burada neredeyse imkansız. İşte bu şartlarda saldırıyı yapan alçakların kaçışını kapatabilmek için yapılan hava hücum harekatı alet uçuşuyla yani görmeden yapıldı. Pilot burada koordinatlara bakarak uçuş yaptılar. Nerede olduklarını bilmeden büyük bir kahramanlıkla bunu yapıyorlar. 4 noktada 7 bölgeye saldırı planlayan 2 üst düzey terörist var. Bunların 2'side öldürüldü. Bu grubu yöneten bu saldırıyı yapan üst düzey 2 terörist gebertildi.

BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİLER
Ordumuz tam bir temizlik operasyonu başlattı. Bu bölgeye hakimiyetin bir sonucudur. Ordumuz bu bölgeden bir terörist çıkmadan hepsini yok etti. Bunların görüntüleri hepsi var. Bedelini çok ağır ödediler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile oyun oynanamayacağını herkese gösterdik. Teröristler nerede olursa olsun tereddütsüz vuruluyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN