Uzman isim A Haber canlı yayınında kanlı planı deşifre etti! PKK'ya silah yağdıran ABD'den ikiyüzlü taziye!

Türkiye'nin dünden beri yüreğine adeta kor düştü. Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yürütülen operasyonda, üs bölgeye sızmaya çalışan teröristlerle çatışmaya girildi. Çıkan çatışmada 12 kahraman askerimiz şehit düştü. 16 hain terörist ise öldürüldü. Peki Alçak saldırı nasıl gerçekleşti? ABD'nin parmağı ne? Savunma ve Güvenlik Koordinatörü Emekli Kıdemli Albay Mithat Işık, A Haber canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öte yandan ABD Ankara Büyükelçiliği, terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu şehit düşen askerlerimiz için göstermelik bir taziye mesajı yayımladı. Yayımlanan ikiyüzlü taziye mesajı, ABD'nin 2024 savunma bütçesinde PKK'ya ayırdığı fonu akıllara getirdi.

Giriş Tarihi 24 Aralık 2023, 15:30 Güncelleme 24 Aralık 2023, 16:45
Uzman isim A Haber canlı yayınında kanlı planı deşifre etti! PKK’ya silah yağdıran ABD’den ikiyüzlü taziye!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Kuzey Irak'tan gelen acı haberlerle yasa boğuldu. Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yürütülen operasyonda, üs bölgeye sızmaya çalışan teröristlerle çatışmaya girildi. Çıkan çatışmada 12 kahraman askerimiz şehit düştü. 16 hain terörist ise öldürüldü.

Peki, lçak saldırı nasıl gerçekleşti? ABD'nin parmağı ne? Savunma ve Güvenlik Koordinatörü Emekli Kıdemli Albay Mithat Işık, A Haber canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;

Türkiye'nin sınırlarını uzaktan korumak terör örgütünü bulunduğu Irak topraklarında imha etmek amacıyla bu bölgede 2016 yılında başlatmış olduğu operasyonlar var.

TSK KALICI GARNİZONLAR İŞGAL ETTİ
TSK Irak'ın kuzeyinde Kandil eteklerine kadarki bölgede yapmış olduğu operasyonlarla bu bölgede kaldı ve kalıcı üstler işgal etti. Bu üstlerimizi terk etmedik. Yani TSK gösterdiğim bölge içerisinde kalıcı garnizonlar işgal etti ve operasyonlarına buradan devam ediyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ YERİNDE İMHA EDİLİYOR
Bu bölgede yaklaşık 800 ile 1 milyon arasında Iraklı Kürt vatandaşı yaşıyor. Biz buradaki operasyonlarımızı yaparken aynı zamanda hem sınırlarımızı uzaktan koruyoruz hem terör örgütünü yerinde imha ediyoruz aynı zamanda da buradaki Kürt vatandaşları da koruyoruz.

ABD MODERN SİLAHLAR VERİYOR!
Buradaki halk PKK terör örgütüne vergi vermekten kurtuluyor. Tarlasını, bahçesini, bağını, bahçesini ekebiliyorlar. Biz burada bulunmazsak, Hakkari bölgesinde Şemdinli, Çukurca, yani sınırlarımızda artık örgütün eline ABD'nin vermiş olduğu menzilli uzun silahlar var yani terör örgütünün elinde şu anda sadece eskisi gibi kalaşnikof değil daha modern uzun menzilli roketleri var.



ABD BÖLGEDE NE YAPIYOR?
Zor bir coğrafya bu. Örgütün elinde ABD'nin vermiş olduğu modern kış tesisatları var. Gece görüş gözlükleri var. Daha modern silahlar var. GPS'ler var. Dolayısıyla ABD ne yapıyor? Suriye Demokratik Güçleri adı altında burada eğitmiş olduğu PKK terör örgütü unsurlarına bu Sincar'ın güneyinde Kerkük'ün güneyinden Süleymaniye'den araçlarla getiriyor. Burada yapacağı saldırıların provasını yapıyor burada hiç yorulmadan bazen helikopterlerle daha çok kara yoluyla bu bölgeye kadar getiriliyor.



"KOORDİNATLARI DA ABD VERDİ"
Benim değerlendirmeme göre uydudan bizim buradaki örgütün eylem yapacağı mevzilerin koordinatlarını da verdiğini değerlendiriyorum ben. GPS'e bu koordinatları girdiğiniz zaman hava şartları nasıl olursa olsun siz bu mevzileri buluyorsunuz.

SALDIRININ PROVASI YAPILDI
Geçen hafta McGurk diye ABD'nin Orta Doğu temsilcisi var. Bu adam buraya geldi burada bir tatbikat yaptı bunlar. Benim değerlendirmem bu tatbikat burada yapılacak olan eylemin bir provasıydı. Yani McGurk'un görevi Lawrence'in yapmış olduklarını yapmaya çalışıyor.



"ARTIK ABD İLE SAVAŞIYORUZ"
Bizim yapacağımız artık ABD ile savaşıyoruz biz burada. Bize karşı vekalet güç olarak PKK/YPG terör örgütü unsurlarını kullanıyor. Artık bu açıkça ortaya çıktı. ABD kendi bütçesine 300 küsür milyon dolar PKK/PYD'ye yardım için bir para koydu. Bu parayı bunlara verebilmesi için de bunlara bazı görevler verdi. İşte bu görevlerden birisi de buydu.

"DOĞA ŞARTLARI İLE MÜCADELE EDİYORUZ"
Biz bu sarp coğrafyayı kendi lehimize nasıl kullanırız buna bakmamız lazım.
Buradaki mücadelemiz artık topyekün bir mücadele. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne de iş düşüyor. Hava şartları günbegün bozuluyor. Doğa şartlarıyla da mücadele ediyoruz.

"ABD BÜTÜN BİLGİLERİ VERİYOR"
Karşımızdaki örgüte ABD bütün bilgileri veriyor uydudan gideceği koordinatları veriyor.
Suriye bölgesinde de bunların provasını yaptırıyor.

"DİKKATLERİ FARKLI YÖNE ÇEKİYOR"
Artık terör örgütünün elinde kış şartlarında da eylem yapma imkan kabiliyetini kazandırdı ABD. Modern botlar verdi. Kış elbiseleri verdi. Gece görüşleri verdi. Daha modern silahlar verdi.

İkincisi İsrail, Gazze'de çok sıkıştı uluslararası büyük bir baskı var orada Türkiye'nin de büyük bir baskısı var burada dikkati biraz da buraya çekmeyi de düşündü diye tahmin ediyorum.



Diğer yandan Kerkük'te bir takım oluşumlar var. Seçimler oluyor Kerkük Irak'ın bence can ve kan damarı.

Bütün bunların içerisinde ABD burada bu eylemin hazırlığını provasını yaptırdı araçlarla da getirdi şu bölgeye kadar araçla getirdi. Buradan da Hakurk'a bu eylemi yaptırdı.

ŞEHİTLER İÇİN TAZİYE MESAJI
Öte yandan ABD Ankara Büyükelçiliği, terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu şehit düşen askerlerimiz için taziye mesajı yayımladı.

Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yayımlanan mesajında, şu ifadeler yer aldı:

"ABD'nin Türkiye'deki diplomatik temsilciliği olarak, 22-23 Aralık tarihlerinde yürütülen terörle mücadele operasyonları sırasında hayatını kaybeden 12 Türk askerinin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, yaralı olan Türk askerine acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız"

Ancak ABD, terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız mesajı vermesine rağmen terör örgütüne maddi ve askeri yardımlarını sürdürmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta ABD Temsilciler Meclisi, ABD Senatosu'nun ardından 2024 mali yılı için belirlenen 886 milyar dolarlık savunma bütçesini onayladı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE BÜYÜK PAY
Onaylanan bütçeden ise terör örgütüne büyük bir pay ayrıldı. 2024 savunma bütçesinde PKK/YPG'nin kullandığı fon 156 milyon dolar olarak belirlendi.

Terör örgütüne ayrılan fonun "DEAŞ'la mücadele ve DEAŞ'lı tutukluları belli hapishanelerde tutulması" gibi sebeplerle tahsis edildiği iddia edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN