HDP'li isimden Meclis'te skandal sözler! Meral Danış Beştaş TBMM'de bebek katili Abdullah Öcalan'a övgüler yağdırdı

PKK'nın Meclis'teki uzantısı olan HDP/DEM Grup Başkanvekili sıfatıyla görev yapan Meral Danış Beştaş, TBMM'de teröristbaşı bebek katili Abdullah Öcalan'a övgüler yağdırdı. Skandal ifadelere imza atan Beştaş, "Sayın Öcalan'a 'Sayın Öcalan' diyoruz çünkü milyonlarca Kürt halkının 'irademdir' dediği bir siyasi liderdir. Sayın Öcalan dünyaca ünlü yazarların da dediği gibi, büyük bir yazar ve düşünürdür" dedi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de teröristbaşı için "sayın" kelimesini kullanmıştı.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2023, 03:17 Güncelleme 17 Aralık 2023, 03:58
HDP’li isimden Meclis’te skandal sözler! Meral Danış Beştaş TBMM’de bebek katili Abdullah Öcalan’a övgüler yağdırdı

İÇİNDEKİLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bütçe görüşmelerinde konuşan HDP/DEM Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş büyük bir skandala imza attı.

"ZERRE KADAR UTANMIYORLAR"
AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Kürtlerin gelişmesini istemeyen ve onlara karşı zulüm eden PKK terör örgütünü savunmaya kalkan siyasetçilerin de burada zerre kadar utanmadıklarını belirterek, "Bırakın utanmayı DEM Partisinin mensupları "Abdullah Öcalan" denilen teröriste "sayın" diye hitap etmişlerdir" ifadelerini kullandı.

"SAYIN ÖCALAN'A SAYIN ÖCALAN DİYORUZ"
DEM Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kürt halkının ve milyonların çözüm beklediği bir konuda böyle bir seviyesizlik ve holigan söylemleri reddettiklerini belirterek, terör örgütü PKK elebaşını Kürt halkının iradesi olarak tanımladı. Beştaş, "Sayın Öcalan'a 'Sayın Öcalan' diyoruz çünkü milyonlarca Kürt halkının 'irademdir' dediği bir siyasi liderdir.

Sayın Öcalan dünyaca ünlü yazarların da dediği gibi, büyük bir yazar ve düşünürdür; nokta. " şeklinde konuştu.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNDEN TEPKİ
AK Parti milletvekilleri 'bebek katili', 'terörist başı' diyerek Beştaş'a tepki gösterdi.

Gökçek, AK Parti döneminde Kürt vatandaşlara birçok hakkın verildiğini belirterek, "Bu hakları elinden alan kimdi biliyor musunuz? Sizin ortaklık yaptığınız o Cumhuriyet Halk Partisiydi; bunları bilir. O Cumhuriyet Halk Partisi sizin elinizden aldı. Kürtler kendi aralarında konuşamıyorlardı. Evet, siz onlarla ittifak yaptınız" şeklinde konuştu.

CHP'Lİ VEKİL MUSTAFA ADIGÜZEL DE "SAYIN ÖCALAN" DEMİŞTİ
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel büyük bir skandala imza atmıştı.

Mustafa Adıgüzel katıldığı bir canlı yayında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'dan "Sayın" diyerek bahsetmişti. Adıgüzel uyarılınca da üste çıkmaya çalışmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN