Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Halil Umut Meler'e yumruk attı! Peki lig nasıl devam edecek? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı

Son dakika haberleri... Türkiye futbol dünyası dün skandal bir olayla sarsıldı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Rizespor maçının ardından sahaya girerek karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Meler hastanelik olurken Faruk Koca tutuklandı. Yaşanan gelişmelerin ardından ligin nasıl devam edeceği büyük merak konusu oldu. Hakem Halil Umut Meler'i ziyaret eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, "Ligin nasıl devam edeceği ile ilgili karar alacağız." dedi.

Giriş Tarihi 12 Aralık 2023, 12:42 Güncelleme 12 Aralık 2023, 12:51
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Halil Umut Meler’e yumruk attı! Peki lig nasıl devam edecek? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı

İÇİNDEKİLER

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor'u konuk etti. Müsabaka karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere biterken iki takım da maçı 10 kişi tamamladı.

Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler'in, son düdüğü çalmasının ardından saha içi bir anda karıştı. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya girerek, Halil Umut Meler'e yumruk attı.

Yere düşen Meler, daha sonra arbede arasında kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olayı kontrol altına aldı.

Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkartıldı. Meler, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Yaşanan skandal olayın ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıklamıştı. Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret eden Mehmet Büyükekşi'den bir açıklama daha geldi.

"LİGİN NASIL DEVAM EDECEĞİYLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ VERİLECEK"

Büyükekşi şu ifadeleri kullandı:

"Yarın TFF toplantımız var. Yarın yönetim toplantımızda tüm konuları açıklığıyla ligin nasıl devam edeceğiyle ilgili, ne kararlar alacağımızla ilgili daha detaylı bilgiler vereceğiz. Kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bugün temaslarımızı yapalım. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu oldu, 2 hafta sonra tekrar aynı hale döndü, bunu kabul etmiyorum."

HALİL UMUT MELER HAKEMLİĞİ BIRAKACAK MI?
Uğradığı saldırı sonrası Ankara'da özel bir hastanede gözetim altına alınan FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler'in moralinin son derece bozuk olduğu ve kendisini ziyarete gelen hakem arkadaşlarına, "Bu iş benim için bitti. Artık devam edemem" dediği ifade edildi.

10 GÜNLÜK BEBEĞİ İÇİN NAKLİNİ İSTEDİ
Hakem Halil Umut Meler'in çiçeği burnunda baba olduğu ortaya çıktı. Meler'in eşi geçtiğimiz hafta doğum gerçekleştirmişti.

Hakem Halil Umut Meler'in 10 günlük bebeğini görmek için gerekirse ambulansla İzmir'e nakil edilmek istediğini hastane yetkililerine ilettiği öğrenildi.

HALİL UMUT MELER KİMDİR?
Meler, 1 Ağustos 1986 yılında İzmir Selçuk'ta dünyaya geldi. Halil Umut Meler evlidir. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun oldu. Bu dönemde hakem olarak görev almaya başladı ve ardından İzmir'e dönerek il hakemliği yapmıştır. Ardından 2013 senesinde Ulusal kategoriye yükselmiştir.

Meler, 2017'den beri FIFA kokartı takmaktadır. 18 Eylül 2015'te 2-0 biten İstanbul Başakşehir-Akhisar Belediyespor maçıyla ilk Süper Lig maçını yönetmiş oldu. 29 Haziran 2017'de Meler, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Vojvodina-MFK Ružomberok maçıyla birlikte ilk Avrupa maçını yönetti.

Halil Umut Meler, 2018'de 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali, 2. Lig Playoff finali ve 2019'da TFF Süper Kupa maçlarında düdük çaldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN