'Maskeli balo' isteyen ceketi alıyor! İYİ Parti'de üst düzey 'CHP' istifası: "İş birliğinin reddi bardağı taşıran damla oldu"

Seçimlere müstakil gireceğini duyuran İYİ Parti zaman ayarlı kriz ve istifalarla boğuşuyor. Meral Akşener 'ittifak' adı altında "İYİ Parti CHP'nin uydu partisi olsun" niyetinde olanlara karşı "Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz" resti çekti. Akşener'in tabiriyle 'maskeli balo' isteyenler ise ceketi alıp gitti. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Sibel Yanıkömeroğlu ittifakı bahane ederek partisinden istifa etti.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2023, 16:59 Güncelleme 06 Aralık 2023, 17:26
’Maskeli balo’ isteyen ceketi alıyor! İYİ Parti’de üst düzey ’CHP’ istifası: İş birliğinin reddi bardağı taşıran damla oldu

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel seçimlere giderayak muhalefet içerisindeki binbir entrika, kaos ve iç hesaplaşamaya şahitlik ediyor. Meral Akşener "81 ilde aday çıkaracağız" diyerek hem CHP'ye hem parti içine rest çekti.

İYİ Parti zaman ayarlı istifa, taciz ve akçeli işlerle sarsılırken "Kaybedeceğiz" endişesine kapılan CHP, Meral Akşener ve İYİ Parti'nin kapısına dayandı. Mansur Yavaş Genel Merkez'de ziyaret etti Ekrem İmamoğlu telefonla darladı.



"Meral Ablam" diyen Özgür Özel ise Akşener'i ayağına giderek ittifak davetini yineledi.

Akşener ise CHP'den gelen bu talebi partisinin Genel İdare Kurulu'na götürdü ve gizli oy açık tasnif yöntemiyle yapılan oylamada CHP'ye ret kararı çıktı.



İTTİFAK DEĞİL MANDA VE HİMAYE
Müstakil seçim kararı sonrası Meral Akşener 'ittifak' adı altında 'İYİ Parti CHP'nin uydu partisi olsun' niyetinde olanlara karşı "Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz" resti çekti.



ÜST DÜZEY 'CHP' İSTİFASI
Gelişme üzerine İYİ Parti'de üst düzey bir 'CHP' istifası patlak verdi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Sibel Yanıkömeroğlu ittifakı bahane ederek partisinden istifa etti.

Yanıkömeroğlu yaptığı açıklamada "CHP'nin işbirliği önerisinin reddedilmesi bardağı taşıtan damla oldu; istifamı verdim. Millet bize bu sistemi değiştirelim diye oy verdi. Milletvekili olarak bu misyona devam edeceğim" dedi.



Yanıkömeroğlu, herhangi bir partiyle temasının olmadığını da söyledi.