CHP ittifak için İYİ Parti'nin ayağına gitti! Akşener samimiyet sınavından kaldı: 81 ilk kararını GİK'te değerlendireceğiz

Türkiye adım adım yerel seçimlere giderken CHP'yi 'Büyükşehirleri kaybedeceğiz' endişesi sardı. HEDEP'e 'kayyum' deyip mavi bocuk dağıtan Meral Akşener'e 'Ablam' diye hitap ederek göz kırpan Özgür Özel ittifak için daldan dala zıplıyor. Bu kapsamda Akşener - Özel ikilisi Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede ittifak meselesi masaya yatırıldı. Özgür Özel, "İYİ Parti'ye Yerel Seçimlerde iş birliği içinde olup olamayacağımızı sorduk" dedi. Her fırsatta 'müstakil seçim' diyen Akşener ise samimiyet sınavından kaldı. İYİ Parti lideri topu GİK'e attı, 81 il kararını ve seçimlerde iş birliğini Genel İdare Kurulu’nda değerlendireceklerini söyledi.

Giriş Tarihi 30 Kasım 2023, 10:58 Güncelleme 30 Kasım 2023, 13:06
CHP ittifak için İYİ Parti’nin ayağına gitti! Akşener samimiyet sınavından kaldı: 81 ilk kararını GİK’te değerlendireceğiz

İÇİNDEKİLER

Genel seçimlerde fark yiyen muhalefet yerel seçimlere giderken yine entrikalarla birbirini yiyor. İYİ Parti kaoslarla boğuşurken CHP bir yandan HDP ile temas kuruyor diğer yandan Meral Akşener'i masaya çekmek için uğraşıyor.

Özgür Özel "Meral ablam" ifadeleriyle Akşener'e sıcak mesajlar vermeye çalışırken ABB Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek "nabız" yokladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Akşener'i telefonla darladı.


AKŞENER'E SİYASİ RÜŞVET! CHP YANDAŞI DİLLENDİRDİ
Bu kapsamda Akşener ve Özgür Özel'in yarın (30 Kasım 2023) bir araya geleceği, görüşmede ittifak konusunun masaya yatırılacağı öğrenildi. CHP'nin Akşener'i masaya çekmek için büyükşehirlerdeki bazı ilçeleri "siyasi rüşvet" olarak teklif edeceği konuşuluyor.

Özgür Özel ile görüşen İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP yandaşı Deniz Zeyrek söz konusu iddiaları görüşme öncesi dillendirdi.


GÖRÜŞME ÖNCESİ EL YÜKSELTTİ
Meral Akşener ise Özgür Özel'le yapacağı görüşme öncesi bir kez daha ittifaksız seçim vurgusu yaptı, "Yeni, hür ve müstakil bir zemin inşa etmek için; tüm gücümüzle mücadele etmeye, devam edeceğiz!" ifadelerini kullandı.

CHP'nin AK Parti iktidarına karşı hiçbir başarı gösteremediğini belirten Akşener, "Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da; Kendi günahlarını, saklamak isteyenlerin; İYİ Parti'yi özne yapmasına izin vermeyeceğiz!" dedi.


Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara'da bir araya geldi.

Ziyaretin gündeminin ise Ankara ve İstanbul olmak üzere yerel seçimlerde olası iş birliği alternatifleri olduğu öğrenildi.


ANKARA'DA ÖZEL - AKŞENER ZİRVESİ
Akşener'in her fırsatta 'müstakil seçim' vurgusu yapıp, 81 ilde aday çıkaracaklarını belirten açıklamaları üzerine Özgür Özel'le ittifak görüşmesi yapması riyakar siyaseti açık etti.



ELDE ÇİÇEK DİLDE İTTİFAK
İYİ Parti Genel Merkezi'ne gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in elindeki çiçekleri Meral Akşener'e takdim etmesi dikkatlerden kaçmadı.



HEYETLER KARŞILIKLI OTURDU
Daha sonrasında İYİ Parti ve CHP heyetleri görüşme yapmak için karşılılık oturdu.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Özgür Özel, "Önemli değerlendirmeler yaptık. Tüm seçim bölgelerinde tek başına seçime girecek. Saygı duyuyoruz. İttifak kelimesi yoruldu. Eğer mümkün olursa bu yerel seçimde birlikte çalışma için değerlendirme yaptık" açıklamasında bulundu.



AKŞENER SAMİMİYET SINAVINDAN KALDI!
Seçimlere müstakil gireceğiz diyen Akşener ise samimiyet sınavından kaldı.

İYİ Parti lideri, topu GİK'e attı "Bizim kararımız var. 81 ilde seçime girmek. Bazı şehirlerde işbirliği yapabilir miyiz, bunu konuştuk. Pazartesi günü bu konuyu Genel İdare Kurulu'nda konuşacağız. Kararı tekrar görüşeceğiz" dedi.

Özel'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Ama ziyaretimizin özü ve özeti şuydu; İYİ Partinin kamuoyunca da bilinen, bizim tarafımızdan da saygıyla karşılanan bir Genel İdare Kurulu kararıyla tüm seçim bölgelerinde yerel seçime kendi adaylarıyla girmeleri noktasında bir irade beyanları, alınmış bir kararları vardı. Biz bu ziyaretimizde, bu karara saygılı olduğumuzu o yüzden yerel seçimlere yönelik bir somut teklifle değil, ancak yerel seçimlerde, daha önce de ifade etmiştim, Sayın Genel Başkan'ıma da ifade ettim, 'ittifak' kelimesi yoruldu, 'ittifak' kelimesi kalabalıkları, uzun süren toplantıları çağrıştırıyor. Ama yerel seçim biraz daha esnekliği, hızlı karar vermeyi ve ikili iş birliklerini gerektiriyor. Biz, İYİ Partiye önümüzdeki yerel seçimde, yerel seçime yönelik olarak işbirliği içinde olup olamayacağımızı, böyle bir kararın Genel İdare Kurulu kararının yeniden bu konuda Genel İdare Kurulu tarafından gözden geçirilip, geçirilemeyeceğini, bizim alınmış kararlara saygılı olduğumuzu ama eğer mümkün olursa bundan sonraki süreçte yerel seçime yönelik bir işbirliği için partilerimizin görevlendirileceği kişilerin birlikte çalışma imkanının yaratılıp yaratılamayacağını sorduk. Sayın Genel Başkan'ımızdan bu konuda bir cevap aldık. Ben sözü burada sonlandırıyorum ve nazik ev sahiplikleri için çok teşekkür ediyorum."

"GİK'E SORACAĞIZ"

Akşener, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim bir kararımız var, 81 ilde tek başımıza seçime girmek şeklinde. O konuyu, Genel İdare Kurulunda tekrar bizim, 'iki siyasi parti olarak, hiç değilse bazı yerlerde birlikte işbirliği yapabilir miyiz?' sorusunu, 'acaba tekrar Genel İdare Kuruluna tekrar bu soruyu götürebilir misiniz?', özü bu, esasında özetlersek. Biz de arkadaşlarımızla, kendilerinin yanında da konuştuk. Pazartesi günü biz doğal olarak GİK'imizi toplayacaktık zaten. Orada bu soruyu Genel İdare Kurulumuza soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek, O zaman göreceğiz. Ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah her şey Türkiye için iyi olur."