Örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden firari Mehmet Kamış'ın ifadesine ulaşıldı! FETÖ'cü hain polisleri böyle tehdit etti: Bunun hesabını vereceksiniz!

FETÖ'nün kapatılan Zaman Gazetesi'nin üst yöneticisi firari Mehmet Kamış, Çeşme'de saklandığı rezidansta yakalandı. Kamış'ın, polise "Beni nasıl buldunuz?" diye sorduğu öğrenilirken,ilk ifadesine ulaşıldı. Polis ekiplerinin şifai olarak yaptığı ilk görüşmede Mehmet Kamış’ın, “Darbeden bir iki gün önce Çeşme’ye bir sergiye katılmak amacı ile geldim. Darbe girişimi sonrası da yakalandığım güne kadar Çeşme’de yaşamaya devam ettim. Arandığımdan bilgim yoktu. Bilsem gelip ifade verirdim. FETÖ’yü bir suç örgütü olarak görmüyorum. Geçmişte ve yakalanana kadar yapmış olduğum faaliyetler mesleki ve dost ilişkileriydi. 2-3 aya kadar serbest kalacağım. Tekrar İzmir’e geleceğim” dediği öğrenildi. Kamış’ın ayrıca kendisini yakalayan polislere, ‘bunun hesabını vereceksiniz’ diyerek tepki gösterdiği ortaya çıktı.Öte yandan Kamış, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı

Giriş Tarihi 23 Kasım 2023, 07:36 Güncelleme 23 Kasım 2023, 21:12
Örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden firari Mehmet Kamış’ın ifadesine ulaşıldı! FETÖ’cü hain polisleri böyle tehdit etti: Bunun hesabını vereceksiniz!

İÇİNDEKİLER

Emniyet birimleri, hakkında yakalama kararı bulunan Mehmet Kamış'ın İzmir'in Çeşme ilçesinde saklandığı belirlendi.

MİT ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ortak operasyon düzenledi.

SAKLANDIĞI EVDEN ÇIKTIĞI SIRADA SOKAKTA YAKALANDI
Firari Mehmet Kamış, saklandığı evden çıktığı sırada sokakta yakalandı. Mehmet Kamış, Çeşme Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından İzmir'e götürüldü.

KİMLİĞİNİ GİZLEMİŞ
Kamış'ın saklandığı lüks rezidansta yakalandığı, ilk başta kimliğini gizlediği, Mehmet Kamış'ın kendisi olmadığını söylediği öğrenildi.

POLİSLERE SORDUĞU İLK SORU: BENİ NASIL BULDUNUZ?
Bulunmasıyla büyük şaşkınlık yaşayan Kamış'ın, kendisini yakalayan polis ekiplerine "Beni nasıl buldunuz?" diye sorduğu iddia edildi.

"YANLIŞ YAPIYORSUNUZ"
Örgütün kriptolu haberleşme programı By-Lock kullanan ve 3 kişinin hakkında ifade verdiği, Bank Asya hesabı bulunan Kamış'ın örgütün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Çeşme'nin İnönü Mahallesi'ne geldiği ve yıllardır burada yaşadığı ortaya çıktı. Kamış'ın ilk yakalandığında polis ekiplerine pasif şekilde direnmede bulunarak kendisinin neden alındığını bilmediğini, bir şey yapmadığını, ekiplere yanlış yaptıklarını söylediği öğrenildi.

FETÖ'CÜ HAİN POLİSLERİ TEHDİT ETMİŞ
Kim olduğu sorulduğunda sessiz kalarak ilk başta cevap vermeyen Kamış'ın yapılan üst aramasında üzerinde herhangi bir kimlik çıkmadı. Polis ekipleri Kamış'a neden kimlik taşımadığını sorulduğunda da sessiz kalarak cevap veremedi. Kamış, kelepçe takılarak gözaltına alınırken kendisine yanlış yapıldığını tekrar dile getiren şüphelinin 'Bunun hesabı vereceksiniz' diyerek sesini yükselttiği ortaya çıktı. Mehmet Kamış'ın yapılan aramasında üzerinde eşi Ömür Kamış adına kayıtlı banka kartı ve 2 bin 700 lira nakit para bulundu.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Polis ekiplerinin şifai olarak yaptığı ilk görüşmede Mehmet Kamış'ın, "Darbeden bir iki gün önce Çeşme'ye bir sergiye katılmak amacı ile geldim. Darbe girişimi sonrası da yakalandığım güne kadar Çeşme'de yaşamaya devam ettim. Arandığımdan bilgim yoktu. Bilsem gelip ifade verirdim. FETÖ'yü bir suç örgütü olarak görmüyorum. Geçmişte ve yakalanan kadar yapmış olduğum faaliyetler mesleki ve dost ilişkileriydi. 2-3 aya kadar serbest kalacağım. Tekrar İzmir'e geleceğim" dediği öğrenildi.

FETÖ'nün üst düzey yöneticileri arasında yer aldığı belirlenen Mehmet Kamış, İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "darbe çağrışımı davası"nın sanıkları arasındaydı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen Kamış'ın Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheli, sağlık kontrolünün ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Kamış, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Mehmet Kamış'ın dosyası, firari olması sebebiyle dosyadan ayrılmıştı.


2025'TE TÜM DÜNYA BİZE TABİ OLACAK

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye finans sağladıkları gerekçesiyle 4 iş adamı hakkında hazırlanan ve mahkemece 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kabul edilen bir iddianamede ifadesine başvurulan bir tanık, kapatılan Zaman gazetesinin üst düzey yöneticilerinden firari Mehmet Kamış'ın örgütün gizli hedefiyle ilgili sözlerini aktardı. Tanık Mehmet Kamış'ın, "Bunlara aylık 50-60 bin lira maaşlar veriyoruz. Elbette bizim istediğimiz gibi yazı yazıp programlar yapacaklar. Bunları bırak, 2025'te tüm dünya bize tabi olacak." dediğini ifade etmişti.

N.M. şirkette çalıştığı dönemde Küçükbay'ın talimatıyla sık sık İstanbul'a giderek kapatılan FETÖ'nün yayın organı Samanyolu Televizyonu ve Zaman gazetesinde çalışan yöneticilerden bilgi aldığını, yapılan görüşmelerde ilginç anekdotların ortaya çıktığını kaydederek ifadesini şöyle sürdürdü:

"Bunlar arasında en ilginci Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış ile yaptığım görüşmeydi. Kamış'a bir sohbette, Samanyolu Yayın Grubunun görsel ve yazılı kısmında program yapıp, yazı yazan bazı şahsiyetlerin geçmişi göz önüne alındığında bunların kendi gruplarında yazı yazıp program yapmasının ilginç olduğunu, bunların kendi gruplarında nasıl çalıştığını ve kontrol edildiğini sordum. Kamış da bana 'Bunlara aylık 50-60 bin lira maaşlar veriyoruz. Elbette bizim istediğimiz gibi yazı yazıp programlar yapacaklar. Bunları bırak, 2025'te tüm dünya bize tabi olacak.' demişti. Bu şahsın yapı içerisinde etkin bir kişi olduğunu biliyorum. Konuşmalarının boş olmadığını düşünüyorum."

Fotoğraf tarihi: 2 Eylül 2015

CHP'LİLER ZAMAN GAZETESİ'Nİ ZİYARET ETMİŞ KAMIŞ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Bilindiği gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi o dönem CHP'de Medya Komisyonu'nda görevli CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ve Milletvekili Eren Erdem, hain terör örgütü FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesini ziyaret etmişti. CHP'liler ziyaret sırasında Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu ve Zaman Gazetesi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış'la da görüşmüştü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN