Külliye'de duygu dolu anlar! Şehit Şenay Aybüke Yalçın'ın bağlaması Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a emanet

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını anlatan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filminin galasına katıldı. Milletin evinde gerçekleştirilen film gösteriminin ardından duygusal anların yaşandığı Külliye'de şehidin ailesi tarafından Şehit Şenay Aybüke Yalçın'ın kullandığı bağlama Başkan Erdoğan'a hediye edildi.

Giriş Tarihi 23 Kasım 2023, 22:09 Güncelleme 24 Kasım 2023, 08:44
Külliye’de duygu dolu anlar! Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın bağlaması Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a emanet

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını anlatan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filminin galasına katıldı.

Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Şehit öğretmenin babası Sadık Yalçın ve annesi Zehra Yalçın ile sohbet etti.

ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBÜKE'NİN BAĞLAMASI BAŞKAN ERDOĞAN'A HEDİYE EDİLDİ
Milletin evinde gerçekleştirilen film gösteriminin ardından duygusal anların yaşandığı Külliye'de şehidin ailesi tarafından Başkan Erdoğan'a anlamlı hediye verildi.

Şehit Şenay Aybüke Yalçın'ın kullandığı bağlaması Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edildi. Başkan Erdoğan bağlamayı öperek şehidin babasının elinden aldı.

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı ise Emine Erdoğan'a Aybüke öğretmenin simge fotoğrafındaki sembolik kırmızı yazmaya bağlı minyatür bağlama hediye etti.

EMİNE ERDOĞAN: YÜREĞİMİZ BURUK İZLEDİK


Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan gala sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Emine Erdoğan, "Görevi başında şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizin hayat yolculuğunu anlatan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmini, kıymetli şehit ailelerimizle birlikte yüreğimiz buruk izledik.

Bayrağımızın dalgalandığı her yeri vatan bilip öğrencileri ve ülkesi için emek veren Aybüke kızımızı ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

FİLMDE ŞEHİT KAYMAKAM DA ANILDI
10 Kasım'da Mardin'de PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yaralanarak tedavi gördüğü hastanede 11 Kasım 2016'da şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'e filmin bir sahnesinde atıfta bulunuldu. Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla yapılan saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 10 Haziran 2017'de şehit düşen Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu'nun hikayesine de filmde yer aldı.

ŞEHİT AYBÜKE ADINI ŞEHİTTEN ALDI
Şehit Aybüke öğretmene ailesi tarafından verilen isim, 1993 yılında gerçekleşen Hocalı Katliamında şehit edilen Aybüke bebeğin hatırasını yaşatmak için verilmişti.

TRT Ortak Yapımı "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben" filminin galasına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile filmde adı geçen Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün eşi Ayşegül Safitürk ile Şehit Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu'nun ailesi de katıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN