CHP Sözcüsü Deniz Yücel katıldığı canlı yayında Tunç Soyer'in adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Yücel'in açıklamasında öne çıkanlar:
"İYİ PARTİ DE ADAY ÇIKARACAK"
İYİ Parti'nin İzmir'de aday çıkarması gündemde. Ümit Özlale aday olma niyetini açıkladı. Oy oranıyla ilgili bir şey söylemek mümkün değil ama İzmir'i aday kim olursa olsun kazanacağız.
"MEMNUNİYET AZALDIYSA DİĞER ADAY ADAYLARI DÜŞÜNÜLEBİLİR"
Tunç Soyer yeniden aday olmak istediğini söyledi. Öncelikle belediyelerin CHP'de olduğu illerde anketler yapılacak. Memnuniyet varsa devam edecekler. Memnuniyette azaldıysa diğer aday adayları düşünülebilir.
SOYER'E SORUŞTURMA ÜSTÜNE SORUŞTURMA
Öte yandan Tunç Soyer'e İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturmalar açıldı.
Geçtiğimiz yıl 9 Eylül kutlamalarında Osmanlı Devletini hedef alarak skandal ifadeler kullanan Tunç Soyer'e, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada, Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ilişkin bir başka soruşturma daha başlatıldığını duyurdu.
Soyer, 14 yıl önce Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde eski belediye binasının önündeki Rum kilisesine ait çanı Yunanistan Konsolosluğu'na verdiği iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Soyer ise Seferihisar Belediye Başkanı seçildikten sonra eski binayı hiç kullanmadığını, görevini yeni binada devam ettirdiğini iddia etti.