Yok böyle vurgun! AK Parti Meclis Üyesi Muharrem Balık ortaya çıkardı: İBB Meclisi'nde 75 dolarlık kameraları 125 bin liraya taktılar

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019'dan bu yana algı ve PR'a dayalı belediyecelik anlayışıyla vatandaşı hizmetten mahrum bırakmış vaziyette. Öte yandan megakentte yolsuzluk ve israf skandallarının da ardı arkası kesilmiyor. Bunun son örneği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 2'inci oturumunda AK Parti Meclis Üyesi Muharrem Balık 75 dolarlık kameraların 125 bin liraya takıldığını ortaya çıkardı. Balık, “Yaklaşık 75 dolara piyasadan çok rahat bulabileceğiniz bu kameraları, o 2 bin 500 taksiye 25 bin liradan takılıyor. 8+1 yeni minibüs taksilere 53 bin 900 liradan takılıyor. Bu günlerde giden 8+1 minibüslerden de 125 bin lira istiyorlar bu 75 dolarlık cihaz için. İSBAK'ın bu ticaretten bir geliri var mı? Tabi ki yok. Sonra kurumlarımız maalesef bu şekilde batıyor" dedi.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2023, 18:51 Güncelleme 20 Kasım 2023, 22:36
Yok böyle vurgun! AK Parti Meclis Üyesi Muharrem Balık ortaya çıkardı: İBB Meclisi’nde 75 dolarlık kameraları 125 bin liraya taktılar

İÇİNDEKİLER

Göreve geldiği 2019 yılından bu yana İstanbul'un sorunlarını çözmek yerine işleyen sistemi de bozan Ekrem İmamoğlu yönetimindeki CHP'li İBB'de yolsuzluk ve israf skandalları da bitmek bilmiyor.

İmamoğlu yönetimindeki İBB'de milyonlarca liralık israflar yapılırken, yine bazı usulsüzlüklerle milyonluk vurgunlar da yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı ikinci oturumu, Meclis Başkanvekili Zeynel Abidin Okul Başkanlığı'nda İBB Saraçhane binasında gerçekleştirildi.

Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis üyesi Muharrem Balık, 75 dolarlık kameraları araçlara 125 bin liraya takıldığını iddia ederek, "2019 yılında görev başına gelen CHP'li İBB Başkanı, İ-Taksi uygulamasını saf dışı bıraktı. Tabi İ-Taksi saf dışı bırakılınca özel sektörde var olan 3 adet şirket uygulaması bu alanı hemen doldurdu. Bu alanı dolduran o 3 şirketin uygulaması taksilerden yüzde 10 komisyon alıyor. Yine İBB bütçesinde kalması gereken bu rakam, bir tanesi de yurt dışında olmak üzere özel firmalara aktarılıyor.



Yine İBB yönetimi 8+1 olan yeni araçları sahaya sürdü, minibüsten dönüşen taksiler. Bu minibüsten dönüşen taksilerin iç dizaynının yapılması için 2 tane firma ile anlaştı. Bu 2 firma taksicilere bir fatura çıkardı. Minibüslerin iç dizaynını yapmak için 350 bin liralık bir fatura çıkardı. Aslında piyasada 50 bin liraya yapılabiliyor. Özellikle 2 firmaya yönlendirilerek ve buralara yaptırmak zorundasınız diyerek 350 bin liralık iç dizayn taksicilere yaptırılmıştır" diye konuştu.

'75 DOLARLIK CİHAZLARA 125 LİRA İSTİYORLAR'
İSBAK tarafından yaklaşık 1 buçuk sene önce 2 bin 500 taksinin sürücü takip ve denetleme sistemi ihalesine çıkıldı. Bu ihale bir şirket tarafından alındı. Özellikle UKOME'nin, İçişleri Bakanlığı'nın bir genelgesi var. Bütün ülkemizde bu yönetmelik geçerli. Bu kameraların IP tabanlı yani bilgisayar tabanlı cihazlarla, kameralarla taksilerin donatılması gerekiyor.

İSBAK'ta aslında ihaleye bu IP tabanlı sistemle çıkıyor. Fakat ihaleyi alan firma 2 bin 500 taksiye IP tabanlı değil analog kameralar takıyor. Yaklaşık 75 dolara piyasadan çok rahat bulabileceğiniz bu kameraları, o 2 bin 500 taksiye 25 bin liradan takılıyor.

8+1 yeni minibüs taksilere 53 bin 900 liradan takılıyor. Bu günlerde giden 8+1 minibüslerden de 125 bin lira istiyorlar bu 75 dolarlık cihaz için. İSBAK'ın bu ticaretten bir geliri var mı? Tabi ki yok. Sonra kurumlarımız maalesef bu şekilde batıyor" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN