CHP'li İBB'nin itfaiyeci çizmesi vurgununda 2. perde! Değerinin 3 katına çürük mal aldı

İBB’de itfaiyeci çizmesi alımıyla yapılan 27 milyon 650 bin liralık ihale vurgununda ikinci bir rezalet daha yaşandı.Silivri'de yangına giden itfaiye erleri, ihale şartnamesinde “çelik plakalı” denilen çizmelerin bir vidaya bile dayanmadığını fark etti. Piyasa değerinin 3 katına alınan çizmeyi görevde kullanan bir itfaiyeci, vidanın ayağına girdiği skandal görüntüleri paylaştı. İşte detyatlar...

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023, 06:36 Güncelleme 27 Ağustos 2023, 07:09
CHP’li İBB’nin itfaiyeci çizmesi vurgununda 2. perde! Değerinin 3 katına çürük mal aldı

İÇİNDEKİLER

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin piyasa fiyatının 3 kat fazlasını ödeyerek aldığı itfaiyeci çizmeleriyle ilgili bir rezalet daha yaşandı.

Silivri'de bir yangına giden itfaiye ekipleri, İBB tarafından yeni alımı yapılan çizmeleri kullandı.



Alevlerin arasına giren itfaiye erlerinden birinin ayağına yangın sırasında vida girdi.

Alınan çizmelerin ihale şartnamesine uymadığı, çizmelerin taban içinin çelik plakayla kaplanmadığı anlaşıldı. Skandal olayın ilk perdesinde AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz nisanda çiftini 4 bin 400 liraya aldığı itifaiye çizmelerinin şartnameye göre benzer özelliklerde olanlarından Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin haziranda 13 bin 825 liradan 2 bin çift aldığı ortaya çıkmıştı.



Tek katılımcılı ihaleyle İstanbullulara atılan bu kazığın yankıları sürerken rezalet başka bir boyuta taşındı. Silivri'de bir yangına giden itfaiye ekipleri, İBB tarafından yeni alımı yapılan çizmeleri kullandı.



Alevlerin arasına giren itfaiye erlerinden birinin ayağına yangın sırasında vida girdi. Taban için çelik plaka ile kaplanarak itfaiye erlerini çivi, delici madde ve yangından koruması beklenen çizmenin tabanına vida saplandı. İtfaiye eri de vidanın ayağına girdiği görüntüleri paylaştı. Oysaki çizmelerin ihale şartnamesinin 27. maddesinde "Çizme tabanı esnek yapıda olacaktır. Taban içi çelik plaka ile kaplanmış olacaktır. Tüm katmanlar ile birlikte çizme tabanı kullanıcıyı rahatsız etmeyecek ve ergonomik yapıda olacaktır" yazıyordu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN