Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, El-Cezire kanalında Gazze'ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de yaşanan son gelişmelere ilişkin El-Cezire kanalında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan açıklamalarında, "Gazze'de şu an güç kullanımına dayalı bir kuşatma var. İslam ülkeleri ellerindeki bütün diplomatik araçları kullanarak bu problemi çözmek için çalışmalı." dedi. Öte yandan Blinken ile görüşmesindem bahseden Bakan Fidan, "Blinken ile çok açık konuştum. Tam ateşkes istedik. Gazze'deki nüfusun tehcir edilmesini kesinlikle kabul etmediğimizi söyledim" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 18 Kasım 2023, 21:09 Güncelleme 18 Kasım 2023, 23:35
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, El-Cezire kanalında Gazze’ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de yaşanan son gelişmeler, ABD başta olmak üzere Batı'nın aldığı ikiyüzlü ve insani olmayan tavır ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu, gündemi değerlendirdi.



El-Cezire kanalına konuşan Bakan Fidan, "Gazze'de şu an güç kullanımına dayalı bir kuşatma var. İslam ülkeleri ellerindeki bütün diplomatik araçları kullanarak bu problemi çözmek için çalışmalı." dedi.

İşte Bakan Fidan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Savaştan önce bölgede bir normalleşme havası vardı. 7 Ekim'den sonra görüldü ki, Filistin davasında değişen bir şey yok.

"GAZZE'DE ŞU AN KUŞATMA VAR"
Gazze'de şu an güç kullanımına dayalı bir kuşatma var. İslam ülkeleri ellerindeki bütün diplomatik araçları kullanarak bu problemi çözmek için çalışmalı.

Savaştan önce bölgede bir normalleşme havası vardı. 7 Ekim'den sonra görüldü ki, Filistin davasında değişen bir şey yok.

Mısır yardımları ulaştırmak için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ama çeşitli hassasiyetler söz konusu. İsrail ile koordine etmesi gereken konular da var.
Bizim hedefimiz İsrail'e karşı bu sefer kolektif olarak hareket etmek. Önemli olan diğer ülkelerle hep beraber karar alıp, hep beraber baskı yapmak.



ABD'YE İSRAİL UYARISI: BU DÜNYA İÇİN DAHA BÜYÜK BİR KRİZ DEMEK
Blinken'a dedim ki: İsrailliler öldürüldüğü zaman nasıl tepki gösteriyorsanız, Filistinliler öldürüldüğü zaman da tepki göstermelisiniz. Çifte standart, dünyadaki sistemin iflas ettiğini gösteriyor.

Kadınları ve çocukları bile ayırt etmeden herkesi topyekün hedef alan İsrail'in yaptıkları ile kendi aranıza mesafe koymazsanız -ki şu anda koymuyorsunuz-, bu tüm dünya için daha büyük bir kriz demek.

Bizim Amerikalılarla anlaşamadığımız konulardan biri de şu: İsrail'e kayıtsız şartsız destek çıkmaları, ateşkesi istememeleri.

Blinken ile çok açık konuştum. Tam ateşkes istedik. Gazze'deki nüfusun tehcir edilmesini kesinlikle kabul etmediğimizi söyledim.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN