CHP değişmiyor! Özgür Özel 'yerelde ittifak' uğruna HEDEPKK'yı akladı: Hiçbir sorunumuz yok, şeytanlaştırmam... Skandal "Roboski" sözleri...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HEDEPKK'nın TBMM'de CHP grubunun yanında bir siyasi parti olduğunu vurgulayarak ittifak için zemin yokladı. Gün aşırı bebek katili Abdullah Öcalan'a ve PKK'ya methiyeler düzen HEDEP'lilerle hiçbir sorunu olmadığını belirten Özel, "Gözümün önünde bir suç işlemeyen partileri birileri istiyor diye şeytanlaştıracak değilim. Bunu da herkes böyle bilsin" dedi. Özel, HEDEP'lilerle görüşeceğini söyledi. HDP'ye yanaşmak için Başkan Erdoğan'ı iftira atan Özgür Özel, "Tayyip Erdoğan bombalattı orayı, o köylüler onun emriyle öldürüldü." şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Giriş Tarihi 17 Kasım 2023, 12:23 Güncelleme 17 Kasım 2023, 16:43
CHP değişmiyor! Özgür Özel ’yerelde ittifak’ uğruna HEDEPKK’yı akladı: Hiçbir sorunumuz yok, şeytanlaştırmam... Skandal Roboski sözleri...

İÇİNDEKİLER

CHP'yi yerel seçimlere giderayak 'büyükşehirleri kaybedeceğiz' endişesi sardı. Çiçeği burnunda emanetçi başkan Özgür Özel ve koltuğa vesayet kuran Ekrem İmamoğlu dört koldan İYİ Parti ve HDP'ye ittifak için göz kırpıyor.

'Değişen' CHP ile hiçbir şekilde ittifak olmayacağını söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz bile ben olmam. Kişisel ikbal siyasetini de, ittifak diye paketlenen menfaat ilişkilerini de tek tek yıkacağız" diyerek kapıları kapadı.

İYİ PARTİ'DEN CHP'YE: "SİZİN HATRINIZ İÇİN 2028'İ DE Mİ KAYBEDELİM"
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da 2023 seçimi çok iyi şartlara rağmen bir ittifak kurarak kazanamadıklarını belirterek, "Şimdi bize diyorlar ki, 2024'te de ittifak kuralım. Ne yapalım? 2028'i mi kaybedelim sizin güzel hatırınız için." dedi.

Ekrem İmamoğlu ise 'İstanbul İttifakı' söylemine sığınarak, hem Akşener'e hem de HEDEPKK'ya 'ortak zeminde buluşalım' mesajları göndermekten geri durmuyor.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HEDEP'in TBMM'de CHP grubunun yanında bir siyasi parti olduğunu vurgulayarak ittifak için zemin yokladı.

"HEDEP'LE İLİŞKİMİZDE BİR SORUN YOK"
Gün aşırı bebek katili Öcalan'a ve PKK'ya methiyeler düzen HEDEP'lilerle hiçbir sorunu olmadığını belirten Özel, "HDP'nin eş genel başkanları da aradı beni. Böyle gizli saklı bir şey yok. Dünya kadar seçmenin oy verdiği meşru ve TBMM'de CHP grubunun yanında bir siyasi parti. Seçmenlerine saygımız sonsuz. Yöneticileriyle ilişkilerimizde hiçbir sorunumuz yok. Eş genel başkanları aradı teşekkür ettim. Ziyarete gelmek istediklerini söylediler, ister Meclis'te ister genel merkezde kendilerini kabul edebileceğimi söyledim" dedi.



HEDEPKK'YI AKLADI: BİRİLERİ İSTİYOR DİYE ŞEYTANLAŞTIRMAM
Özgür Özel, "Gözümün önünde bir suç işlemeyen partileri birileri istiyor diye şeytanlaştıracak değilim. Bunu da herkes böyle bilsin" diyerek HEDEPKK'yı akladı.

BAŞKAN ERDOĞAN'A İFTİRA ATTI
Özel aynı yayında büyük skandala da imza attı. FETÖ parmağıyla Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybettiği bombalamayı Başkan Erdoğan'ın yaptırdığı iftirasını atan Özgür Özel, "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Roboski ile helalleşeceğiz dedi. Suç bizde değil Tayyip Erdoğan bombalattı orayı, o köylüler onun emriyle öldürüldü." şeklinde skandal ifadeleri kullandı.

FETÖ PARMAĞI VAR!
Öte yandan Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybetiği bombalama soruşturmasını yürüten Askeri Savcısı Hakim Yarbay Ali Müjdat Eski 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasına dahil edilmişti. Bombalamadan sorumlu tutulan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Korgeneral Bahadır Köse ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı İbrahim Yılmaz ise FETÖ'cü darbe girişimi nedeniyle tutuklanmıştı.



NETANYAHU İLE AYNI AĞIZ!
Öte yandan geçtiğimiz gün Başkan Erdoğan'ı hedef alan bebek katili Netanyahu da benzer iftiralara başvurmuştu. Katil Netanyahu "Erdoğan, İsrail'i terör devleti olarak adlandırıyor ancak terör örgütü Hamas'ı destekliyor. Kendisi Türkiye sınırları içindeki Türk köylerini bombaladı." iftirasını atmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN