Firari Adil Öksüz’ü saklayan FETÖ’cülerin cezasını Yargıtay onadı

15 Temmuz hain darbe girişimini Akıncı Hava Üssü'nden yönettiği belirlenen FETÖ'nün TSK imamı Adil Öksüz darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'nde yakalandıktan sonra Ankara'da serbest bırakıldıktan sonra kaçmış, darbenin başındaki sivil FETÖ'nün imamı olduğu anlaşılınca da bir daha bulunamamıştı. Ankara'dan ayrıldıktan sonra Sakarya ve İstanbul'da Öksüz'ü sakladıkları, kaçmasına yardım ettikleri belirtilen 4 sanık hakkında verilen cezalar Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onandı. Sanıklardan Rüştü Karakaya, 22 yıl 6 ay, Zafer Çay 18 yıl 9 ay, Alper Karabulut ise 12 yıl 6 ay Ali Sami Yıldırım ise 7 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Giriş Tarihi 14 Kasım 2023, 07:43 Güncelleme 14 Kasım 2023, 07:43
Firari Adil Öksüz’ü saklayan FETÖ’cülerin cezasını Yargıtay onadı

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan Adil Öksüz, Ankara'da serbest bırakıldıktan sonra kaçmış, darbenin başındaki sivil FETÖ'nün imamı olduğu anlaşılınca da bir daha bulunamamıştı.

Ankara'dan ayrıldıktan sonra Sakarya ve İstanbul'da Öksüz'ü sakladıkları, kaçmasına yardım ettikleri belirtilen Rüştü Karakaya, Zafer Çay, Alper Karabulut, Ali Sami Yıldırım ve Cihat Yıldız hakkında dönemin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından dava açılmıştı. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar hakkında gizli tanık olarak dinlenen "Aksiyon" Adil Öksüz'ün evine getirildiğini anlatmıştı.

"EVİMDE 9-10 GÜN KALDI"
Gizli tanık "Aksiyon", kendisine gösterilen üç sanıktan ikisini teşhis ederken, 15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün sonra, operasyonel hat tabir edilen bir telefon hattıyla sanıklardan "Şükrü" kod adlı Rüştü Karakaya'nın kendisini arayarak daha önce birlikte gittikleri bir mekana çağırdığını ve onunla buluşmak için mekana gittiğini belirterek, "Orada Adil Öksüz vardı. Bir kaç gün sonra mekan değişikliği yapmıştık. Benim evde yaklaşık 9-10 gün kaldıktan sonra Eşref arkadaşa şahsı teslim etmiştik" dedi.

YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ CEZALARI ONADI
İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi "FETÖ yöneticiliğinden" Rüştü Karakaya'yı 22 yıl 6 ay, Zafer Çay'ı 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. "FETÖ'ye üye olmak" suçundan ise Alper Karabulut'a 12 yıl 6 ay, Adil Öksüz'ün kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'a 5 yıl hapis cezası verilmişti.

Firari sanık Cihat Yıldız'ın dosyası ise ayrıldı. Sanık avukatlarının yaptığı temyiz başvurusunun ardından karar Yargıtay'a geldi. Sabah'ta yer alan habere göre, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, sanıklar hakkında verilen hapis cezalarını onadı.

Ali Sami Yıldırım'a terör örgütü üyeliğinden daha önce 7 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini belirten yüksek mahkeme, sanığın aynı suçtan tekrar ceza verilmeyeceğine hükmetti.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN