CHP fondaşı İsmail Saymaz FETÖ’yü aklamaya çalıştı! Tepki yağdı

Anayasa Mahkemesi gezi davasından mahkum olan Can Atalay hakkında hak ihlali kararı vermişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Atalay hakkında hak ihlali veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Yargıtay'ın anayasa ihlaline dur demesinin ardından her fırsatta adalet ve hukuktan söz edenler, sırf kendi çıkarlarına uygun bir karar verilmediği için yargıyı hedef aldı. O isimlerden biri de CHP fondaşı İsmail Saymaz’dı. CHP’ye yakınlığıyla bilinen Saymaz, katıldığı bir canlı yayında FETÖ ile mücadeleyi itibarsızlaştırmaya çalıştı. Türkiye’de darbe yapmak isteyen FETÖ’ye yönelik davaları ‘siyasi’ olarak yorumladı. Saymaz'ın sözlerine tepki yağdı.İşte detaylar...

Giriş Tarihi 10 Kasım 2023, 11:29 Güncelleme 10 Kasım 2023, 11:32
CHP fondaşı İsmail Saymaz FETÖ’yü aklamaya çalıştı! Tepki yağdı

İÇİNDEKİLER

TİP vekili Can Atalay, milletvekili seçilmeden önce Gezi Parkı ihanetini ilişkin görülen davalarda ceza aldı.

Anayasa Mahkemesi, hem Yargıtay'ı hem de alt derece mahkemelerini yok sayarak Atalay hakkında 'ihlal' kararı verdi. AYM'nin Anayasa'yı ihlal ettiğini ve yetkisini aştığını belirten Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Atalay hakkında ihlal kararı veren AYM üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

AYM'nin verdiği skandal karar FETÖ ve PKK'ya TBMM yolu açıp dokunulmazlık verecek kadar ciddi boyutlara ulaşabilir. Bu noktada Yargıtay sorumlu bir tutum sergileyerek Türk milletinin dikkatini yargıdaki tehlikeye dikkat çekti.

Ancak Yargıtay, Can Atalay hakkında ihlal kararıyla yetkisini aştığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SOKAĞA ÇIKIN ÇAĞRISI
Yargıtay tarihinde bir ilk olan bu karar, dikkat çekti. Her fırsatta adalet ve hukuk vurgusu yapan isimler, sırf kendi istedikleri karar çıkmadı diye yargıyı hedef geçti. CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel bile sokak çağrısı yapmaktan geri durmadı.

Yargı bağımsız olsun diyenlerin yargı kararını beğenmemesi, tepki çekti. Skandal bir çıkış da CHP'ye yakınlığıyla bilinen fondaş İsmail Saymaz'dan geldi. Saymaz, dün akşam katıldığı bir canlı yayında FETÖ davalarını itibarsızlaştırma çabasına girdi.

SAYMAZ FETÖ'YÜ AKLAMAYA ÇALIŞTI
Türkiye'de darbe yapmaya kalkışan, yüzdece vatandaşın üzerine kurşun yağdıran FETÖ terör örgütünü aklamak isteyen Saymaz FETÖ davaları için 'siyasi' dedi. Türkiye'nin verdiği uluslararası mücadeleyi görmezden geldi. "15 Temmuz sonrası başta FETÖ olmak üzere belli siyasal davalar Cumhurbaşkanlığı'nın gündemi doğrultusunda açıldı" dedi.

Saymaz'ın sözlerine vatandaşlar da tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları....

Ülkenin bekasını tehdit eden FETÖ terör örgütü davaları nasıl siyasi dava oluyor?

FETÖ savunucusu İsmail Saymaz!

Sırf muhalefet edeceğiz diye teröristleri savunmayı bırakın artık!

Ülkede teröristleri savununca muhalif olduğunu düşünen bir kesim var çok garip!

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN