Hesap ödemeyen Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral'den şok savunma! Özrü kabahatinden büyük

Türkiye, günlerdir Artvin'deki kaymakamı konuşuyor. Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral, ilçede bir restoranda yemek yedikten sonra yemeği beğenmediğini söyleyerek hesabı ödemedi.Olayın ortaya çıkmasının ardından Kaymakam hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Şok bir savunma yapan Kaymakam Hacı Kerim Meral, "Benim de aklımda akşam ya da yarın korumaları gönderip hesabı vermek vardı." dedi.

Giriş Tarihi 09 Kasım 2023, 15:00 Güncelleme 10 Kasım 2023, 10:13
Hesap ödemeyen Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral’den şok savunma! Özrü kabahatinden büyük

İÇİNDEKİLER

Artvin'in döneriyle ünlü ilçesi Yusufeli'nde gündeme bomba gibi düşen bir olay yaşandı.

Artvin Yusufeli'nde Kaymakam Hacı Kerim Meral, 2 misafiriyle birlikte bir lokantaya yemek yemeğe gitti. Misafirleriyle birlikte dönerlerini yiyen ardından tatlı yiyerek çaylarını içip kasaya doğru yönelen Kaymakam Meral, yemeği beğenmediğini söyleyerek hesabı ödemeyip gitti.

İşletme sahibi Ferhat Kodat "Hesabı ödemesin, canı sağolsun fakat müşterilerimizin yanında bizi rencide etmesi beni ve çalışan arkadaşlarımızı üzmüştür" dedi.

Görüntüler internette yayılınca, kaymakam hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

KAYMAKAMDAN SKANDAL SAVUNMA
Olay sonrası açıklama yapan kaymakam şunları söyledi:

"Olay tamamen çarpıtma. Kumpas kurmuşlar. Biz o lokantada defalarca yemek yedik. Esnafla hep iç içeyim. 29 Ekim'de bayrak da vermiştik. Benim yanımda cüzdanım yoktu. Beni yemeğe davet etmişti zaten iki arkadaş.

BİRAZ SERT OLMUŞ
Gülerek konuşuyorum videoda farkındaysanız. Lokanta sahibine 'etiniz çok lezzetli ancak geçen gün daha güzeldi, bu biraz sert olmuş' dedim. Arkadaşlar hesabı ödeyeceklerdi. O da Kaymakam Bey canınız sağ olsun dedi.

"AKŞAM YA DA YARIN KORUMALARI GÖNDERİP HESABI ÖDEYECEKTİM"
'Onlardan hesabı alma' dedim. Benim de aklımda akşam ya da yarın korumaları gönderip hesabı vermek vardı. Haberlerden sonra lokanta sahibiyle konuştum. Kaymakam Bey ben sizin samimiyetinize inanıyorum, yanlış anlamışım dedi. Hakkımda soruşturma başlatıldı. Müfettişler bugün gelecekler."

POLİSLER SENİN AYAKÇIN MI?
Kaymakamın "korumaları gönderip ödetecektim" sözleri tepki çekti. Sosyal medyada kullanıcılar, "Devlet kaymakamın yanına polisi onu korusun diye veriyor. Ayakçılığını yapsın diye değil. Polis senin ayakçın mı? Hizmetçin mi?" ifadeleriyle tepki gösterdi.


Mekan sahibi Ferhat Kodat ise Kaymakam Meral'in olayın ardından kendisinden özür dilediğini ifade etti.

"Eşim ve 35-40 müşterimin yanında bana bağıran kişinin özrünü kabul etmiyorum" diyen işletme sahibi sözlerine şöyle devam etti:

"Geldiler yemeklerini yediler. Dükkanda 35-40 kişi varken 'Beğenmedim rezil bir yemek, hesap da ödemiyorum' dedi. Ben de 'beğenilmeyen yemeğin parasını almam' dedim. Yanındakiler hesap ödemeye kalktı. 'Ödemeyeceksiniz' dedi. Kaymakam Bey haberler medyaya düştükten sonra geldi özrünü diledi.

HAKKINI HELAL ET DEDİ
Ben de 'Eşim ve 35-40 kişinin yanında bana bağıran kişinin özrünü kabul etmiyorum' dedim. 'Hakkını helal et' dedi. Hakkımı helal ettim. İki gündür yüksek dozlu sakinleştirici alıyorum. Ömrüm boyunca böyle bir şey yaşamadım. Bir insanın onuruyla böyle oynanmaz.

Yemeklerini de yemiş bitirmişler. Ben kötü bir esnaf değilim. Ayakkabı boyacılığından buralara geldim.

Yusufeli beni bilir. Dava açmadım kendisine, sakinleşip öyle karar vereceğim. Kaymakam Bey için de üzülüyorum. Durum bundan ibarettir."

İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, Artvin Valiliğinden açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bugün medyada yer alan konu ile ilgili Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN