Ekremcilerden büyük baskı! İlk turda tavşan aday Özgür Özel'e boyun eğen Kemal Kılıçdaroğlu adaylıktan çekiliyor iddiası

Son dakika habeleri...CHP'nin genel başkanlık seçimi salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura kaldı. Çıkan sonuçlarda Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Çıkan sonuçlar neticesinde ikinci tur oylamaları için tekrar sandık başına gidilirken, 'değişim' diyen Ekremciler, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerden çekilmesi için baskı yapmaya başladı.

Giriş Tarihi 05 Kasım 2023, 01:17 Güncelleme 05 Kasım 2023, 02:29
Ekremcilerden büyük baskı! İlk turda tavşan aday Özgür Özel’e boyun eğen Kemal Kılıçdaroğlu adaylıktan çekiliyor iddiası

İÇİNDEKİLER

CHP'de kıran kırana süren koltuk savaşında seçim sonuçları belli oldu.



TAVŞAN KOLTUĞA ZIPLIYOR
CHP'nin genel başkanlık seçimi salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura kaldı. CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için oy sayımı tamamlandı.

1366 delegesi bulunan CHP'de oy sayımı sonucu Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur seçimleri yapılacak. İkinci tur seçimlerinde de salt çoğunluk sağlanamaması durumunda seçimlerde en fazla oyu alanın kazanacağı 3. tur yapılacak.



CHP TARİHİNDE BİR İLK
Çıkan sonuçlar neticesinde ise CHP tarihinde bir ilk gerçekleşti. Görevdeki bir genel başkan ilk kez böyle bir yenilgi aldı.



EKREMCİLERDEN ÇEKİL BASKISI
İkinci tur oylamaları için tekrar sandık başına gidilirken, 'değişim' diyen Ekremciler, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerden çekilmesi için baskı yapmaya başladı.



EKREMCİ SAYMAZ KILIÇDAROĞLU ÇEKİLİYOR
Sosyal medya hesabından Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde çekileceğini açıklayan Ekremci İsmail Saymaz, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'na "Kılıçdaroğlu çekilecek mi?" diye sordum. "Evet, çekiliyor, çekilecek" dedi. Kılıçdaroğlu, birazdan salona gelecek" paylaşımında bulundu.



7 DAKİKA SONRA AÇIKLAMA DÜZELTİLDİ DENİLDİ
İsmail Saymaz yaptığı paylaşımından 7 dakika sonra düzeltmeye gitti. Saymaz diğer paylaşımında ise, "Bülent Kuşoğlu, beni aradı. "Bu turun sonucuna göre çekilebilir" diyerek, ilk açıklamasını düzeltti" dedi.



EKREMCİ MEDYADA DÜĞMEYE BASTI
Ekremci Halk TV ve Oda TV'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimden çekildiğini iddia etti.



ODA TV



Ekremci Oda TV ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlerin salonu terk ettiğini ve kalan destekçilerin ise uyuduğunu servis etti.

HALK TV



CHP DOĞRULAMA MERKEZİ'NDEN YALANLAMA
Ekremcilerin artan baskısının ardından CHP Doğrulama sayfası çıkan çekilme haberlerini yalanladı. CHP Doğrulma sayafası yapıtğı paylaşımda, "38. Olağan kurultayımız bir demokrasi şöleni olarak devam etmektedir. Genel Başkanlık seçimi, 2. tura kalmıştır. Sosyal medyada "Kemal Kılıçdaroğlu çekildi" şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Seçim süreci devam etmektedir" açıklamasında bulundu.



KENDİSİ AZ ÖNCE OY KULLANDI
Diğer paylaşımda ise, "Tekraren ifade ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun çekildiği iddiaları gerçekdışıdır. Kendisi, az önce oy kullanmıştır. Demokrasi şölenimiz sürmektedir. 2. Tur seçimleri devam etmektedir" denildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN