CHP'de kurultaya saatler kala saflar netleşiyor! Aylin Nazlıaka ve Gençosman Killik'ten Kılıçdaroğlu'na imzalı destek... İl başkanları açıklama yaptı

CHP'de dananın kuyruğu kopuyor... Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in başını çektiği değişimciler ile Kemal Kılıçdaroğlu destekçisi genel merkezciler kurultaya saatler kala birbirlerine girmiş vaziyette. Bir yandan da saflar netleşmeye başladı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini ifade etti. Öte yandan parti genel merkezinde bir araya gelen bazı CHP'li il başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2023, 17:30 Güncelleme 02 Kasım 2023, 20:44
CHP’de kurultaya saatler kala saflar netleşiyor! Aylin Nazlıaka ve Gençosman Killik’ten Kılıçdaroğlu’na imzalı destek... İl başkanları açıklama yaptı

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel seçimlere giderayak CHP içerisindeki binbir kavga, dövüş ve kaosa şahitlik ediyor. Olaylı kongre sürecini atlatan 6 okta gözler kurultaya çevrildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun tavşan adayı Özgür Özel, İlhan Cihaner, Örsan Öymen ve Ünal Karahasan saatler sonra yapılacak kurultayda yarışacak. Parti Meclisi üyeleri de 5 Kasım'da oylanacak.


KEMALCİLER VE EKREMCİLER BİRBİRİNE GİRDİ!
Öte yandan genel merkezciler ve değişimciler birbirine girmiş vaziyette. Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimler kurultay salonuna Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in başını çektiği değişimcileri hedef alan "Oyunun farkındayız, liderimizin yanındayız" pankartını astı.

"KURNAZSIN KILIÇDAROĞLU"
Ekremci medyanın kalemşorleri ise sistematik bir şekilde Kılıçdaroğlu'nu hedefe aldı. Odatv'nin imtiyaz sahibi Soner Yalçın, "Kurnazsın Kılıçdaroğlu" dedi. İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Aytunç Erkin ise 'değişimci'ler önde algısını yayarak Özgür Özel'e alan açtı. Erkin, "Genel Başkanlığı kim kazanırsa kazansın Parti Meclisi listeleri rekor düzeyde çizik yer. Gerçek hesaplaşma yerel seçim sonrası" ifadelerini kullandı.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken kurutlay öncesi saflar netleşiyor...

NAZLIAKA VE KİLLİK 'KILIÇDAROĞLU' DEDİ
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, kurultaya ilişkin tavırlarını açıkladı.



Nazlıaka ve Killik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini ifade etti.



CHP 38. Olağan Kurultay Divan Başkanlığı'na verilen yazılı dilekçede "Aşağıda imzası bulunan kurultay delegeleri olarak, 38. Olağan Kurultayda CHP Genel Başkanlığına, mevcut Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu öneriyoruz" ifadelerine yer verildi.

55 İL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK AÇIKLADI
Öte yandan CHP 38'inci Olağan Kurultayı öncesinde parti genel merkezinde bir araya gelen CHP'li il başkanları; Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasında bulundu.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, 55 CHP il başkanı olarak iradelerini ortaklaştırdıklarını, şu an 43 il başkanı olarak bu açıklamayı gerçekleştirdiklerini ve 12 il başkanının ise çevrimiçi bir şekilde katıldığını belirterek şunları söyledi:

"KILIÇDAROĞLU'NUN YENİDEN SEÇİLECEĞİNİ ÖNGÖRÜYORUZ"
"CHP 38'nci Kurultayı'nda örgütlerimizde başlayan yenilenme sürecini devam ettireceğine inandığımız, CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık. Kılıçdaroğlu'nun toplanan imzalar ve yapılan görüşmeler neticesinde yaklaşık 900 delegenin desteğini aldığını ve Sayın Genel Başkan'ın yeniden seçileceğini görüyoruz. CHP 38'inci Kurultayı'nın CHP geleneklerine uygun olarak demokratik bir yarışa sahne olacağına, önce yerel seçimlerde daha sonra genel seçimlerde partimizi iktidara taşıyacak yenilenmiş yönetimini oluşturacağına inancımız tamdır. Örgütlerimizde mahalleden başlayan ilçe ve il örgütlerinde devam eden yenilenme sürecinin Sayın Genel Başkan liderliğinde kesintisiz devam edeceğine inanıyoruz"


"BİR SORUN YOK GENEL BAŞKANLIĞI ALIRIM"
Öte yandan koltuğu sağlama almak isteyen Kemal Kılıçdaroğlu kongreler sonrası pek çok milletvekilini, il başkanını, ilçe başkanını ve kurultay delegesini CHP Genel Merkezi'nde ağırladı.

Daha sonrasında da DEVA'lı il başkanlarıyla yaptığı gizli görüşmesi ifşa olan Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi CHP ve DEVA'yı karıştırdı. Kılıçdaroğlu'nun DEVA'lı il başkanlarına "Bir sorun yok. Genel Başkanlığı alırım" dediği öğrenildi.