Başkan Erdoğan'ın 'Hamas' çıkışı sonrası İtalya'dan büyük hadsizlik! Başbakan Yardımcısı Salvini İsrail'e arka çıktı: 'Çizme'yi aşan sözler

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tüm Batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" sözleri hem Batı'nın hem de terör devleti İsrail'in ayarlarını kaçırdı. İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini "Erdoğan'ın Hamas hakkındaki açıklamaları mide bulandırıcı. Dışişleri Bakanı Tajani'den büyükelçiyi çağırmasını isteyeceğim" şeklinde çizmeyi aşan sözler sarf etti.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2023, 17:24 Güncelleme 25 Ekim 2023, 17:37
Başkan Erdoğan’ın ’Hamas’ çıkışı sonrası İtalya’dan büyük hadsizlik! Başbakan Yardımcısı Salvini İsrail’e arka çıktı: ’Çizme’yi aşan sözler

İÇİNDEKİLER

Terör devleti İsrail, ABD'nin kesintisiz desteğinin gölgesinde Gazze'de Müslümanlara yönelik sistematik bir soykırıma imza atıyor.

Sivilleri ve yerleşim yerlerini günlerdir aralıksız fosfor bombalarıyla vuran gözü dönmüş Tel Aviv, Gazze'de bulunan hastanelere bile saldırdı. El Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef alan kalleş saldırıda aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 500 Filistinli şehit düştü.

Soykırımcı İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk, 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 Filistinli şehadet şerbeti içti.


BAŞKAN ERDOĞAN SOYKIRIMCI İSRAİL'E SERT TEPKİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve Batı'nın kesintisiz desteğini alıp Gazze'de sistematik bir soykırım süreci yürüten İsrail'e çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "İsrail, 7 Ekim'den beri Gazze'deki masum insanlara karşı, tarihin en kanlı, en iğrenç, en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı.

"HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL, MÜCAHİTLER GRUBU"
Gazze'de şehit olan Filistinlilerin yarısından fazlasının çocuk olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, "Tüm Batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur. Buradan sesleniyorum; Ey İsrail sen bir örgüt olabilirsin, bu Batı'nın sana borcu çok. Ama Türkiye'nin sana borcu yok" şeklinde konuştu.



'ÇİZME'Yİ AŞAN SÖZLER!
Erdoğan'ın sözlerine terör devleti İsrail'den önce İtalya'dan tepki geldi.

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hamas' açıklamasına ilişkin haddini aşan sözler söyledi.

Salvini, "Erdoğan'ın Hamas hakkındaki açıklamaları mide bulandırıcı. Dışişleri Bakanı Tajani'den büyükelçiyi çağırmasını isteyeceğim" ifadelerini kullandı.


SOYKIRIMCI TEL AVİV'DE BÜYÜK HAZIMSIZLIK!
Öte yandan 'yeni nesil Hitler' olarak anılan Netanyahu'nun kabinesinde yer alan İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, "Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Artık Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden hesaplamanın zamanı geldi" paylaşımını yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN