Başkan Erdoğan'ın Gazze resti İsrail'in ayarını kaçırdı! 'neo-Nazi' olarak anılan spor bakanı Miki Zohar'dan skandal Türkiye sözleri

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki soykırıma "Ey İsrail sen bir örgüt olabilirsin, bu Batı'nın sana borcu çok. Ama Türkiye'nin sana borcu yok" sözleri ve İsrail'e yapacağı ziyareti iptal etmesi Tel Aviv'de büyük hazımsızlık yaptı. Yeni nesil Hitler olarak anılan Netanyahu'nun kabinesinde yer alan İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, "Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Artık Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden hesaplamanın zamanı geldi" paylaşımını yaptı. Öte yandan İsrailliler Zohar'ı "Neo Nazi" olarak tanımlıyor, maçlarda aleyhine pankartlar açıyor.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2023, 16:27 Güncelleme 25 Ekim 2023, 17:38
Başkan Erdoğan’ın Gazze resti İsrail’in ayarını kaçırdı! ’neo-Nazi’ olarak anılan spor bakanı Miki Zohar’dan skandal Türkiye sözleri

İÇİNDEKİLER

Terör devleti İsrail, ABD'nin kesintisiz desteğinin gölgesinde Gazze'de Müslümanlara yönelik sistematik bir soykırıma imza atıyor.

Sivilleri ve yerleşim yerlerini günlerdir aralıksız fosfor bombalarıyla vuran gözü dönmüş Tel Aviv, Gazze'de bulunan hastanelere bile saldırdı. El Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef alan kalleş saldırıda aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 500 Filistinli şehit düştü.

Soykırımcı İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk, 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 Filistinli şehadet şerbeti içti.


BAŞKAN ERDOĞAN SOYKIRIMCI İSRAİL'E SERT TEPKİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve Batı'nın kesintisiz desteğini alıp Gazze'de sistematik bir soykırım süreci yürüten İsrail'e çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "İsrail, 7 Ekim'den beri Gazze'deki masum insanlara karşı, tarihin en kanlı, en iğrenç, en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı.

Gazze'de şehit olan Filistinlilerin yarısından fazlasının çocuk olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin neredeyse yarısı çocuklardan, kalan yarısı da onların anneleri ve aile büyüklerinden oluşuyor. Tek başına bu tablo bile, amacın kendini savunma değil, taammüden insanlık suçu işlemeye yönelik bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir" dedi.



"HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL, MÜCAHİTLER GRUBU"
Erdoğan, "Tüm Batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur. Buradan sesleniyorum; Ey İsrail sen bir örgüt olabilirsin, bu Batı'nın sana borcu çok. Ama Türkiye'nin sana borcu yok" şeklinde konuştu.

İSRAİL ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ
Başkan Erdoğan, İsrail'e yapacağı ziyareti de iptal ettiğini duyurdu;

"Ben hayatımda bir kere bu Netenyahu denilen adamın eline sıktım. Nerede? Kendi evimizde, Türkevi'nde İyi niyetimiz vardı ama iyi niyetimizi suiistimal etti. İsrail'e gitme projemiz vardı iptal, gitmeyeceğiz"



Erdoğan'ın gerçeği haykıran bu sözleri Siyonist kafalarda büyük hazımsızlık yaptı.

Yeni nesil Hitler olarak anılan Netanyahu'nun kabinesinde yer alan İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, "Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Artık Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden hesaplamanın zamanı geldi" paylaşımını yaptı.

Zohar'ın paylaşımının altına İsraillilerin 'istifa' diyerek yorum yapması, savaş suçlusu Netanyahu ve kabinesinin iyice köşeye sıkıştığını da gözler önüne serdi.



İSRAİLLİLER ONA 'NEO NAZİ' DİYOR
Öte yandan İsrail halkı mevcuttaki Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar'ı "Neo Nazi" olarak tanımlıyor.

Maccabi Haifa - Panathinaikos maçında Zohar aleyhine "Neo Nazi" sloganları atıldı. İbranice "Mickey Mouse, bir çocuk filmi hayal ettin, bir savaş filmi aldın" ifadelerinin yer aldığı pankartlar açıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN