Mısırlı komedyen Bassem Youssef İsrail ve destekçilerinin ayarlarıyla oynadı! Batı medyasının ipliğini pazara çıkardı

İsrail'in Gazze'deki sistematik soykırımı devam ederken eşi Filistinli olan Mısırlı komedyen Bassem Youssef’un İsrail’e ilişkin ironisi ve Batı medyasına yönelik eleştirileri sosyal medyada gündem oldu. İsrail destekçisi İngiliz gazeteci Piers Morgan’ın ayarlarıyla oynayan Youssef, "İsrail’i dünyadaki hiçbir askeri gücün yapmadığı bir şeyi yaptığı için alkışlıyorum! Sivilleri bombalamadan önce uyarıyor, bu çok tatlı!" dedi. Yüz ifadesinden gerildiği anlaşılan gazeteci Morgan ise “Demek ki ortada bir kara mizah var” diyerek Youssef’un sözlerini kesti.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2023, 17:33 Güncelleme 20 Ekim 2023, 18:12
Mısırlı komedyen Bassem Youssef İsrail ve destekçilerinin ayarlarıyla oynadı! Batı medyasının ipliğini pazara çıkardı

İÇİNDEKİLER

Soykırımcı İsrail, ABD'nin kesintisiz desteğinin gölgesinde Gazze'de Müslümanlara yönelik sistematik bir katliam süreci yürütüyor.



Sivilleri ve yerleşim yerlerini günlerdir aralıksız fosfor bombalarıyla vuran gözü dönmüş Tel Aviv, Gazze'de bulunan El Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef alacak kadar soykırımın dozunu artırdı. Hastane katliamında aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 500 Filistinli şehit düştü.



Gazze Şeridi'nde şu ana kadar 1524'ü çocuk, 1000'i kadın olmak üzere 4 bin 137 Filistinli şehadet şerbeti içti.




BATI MEDYASIYLA DALGA GEÇTİ, İSRAİL'İ REZİL ETTİ
İsrail destekçisi Morgan'ın, "7 Ekim'de ne oldu?" sorusu üzerine sözlerine başlayan Youssef, "Elbette korkunçtu. Biliyorsunuz eşimin ailesi Gazze'de yaşıyor. Kuzenleri ve amcaları var. Orada evleri bombalandı. Onlarla iletişim kuramadık. Ama biliyorsun, biz buna alışkınız... 'Ah, İsrail bizi öldürüyor.' Ama asla ölmezler! Demek istediğim her zaman geri dönüyorlar! Biliyorum onları öldürmek çok zor. Çünkü ben onlardan biriyle evliyim" dedi.



"KARA MİZAH VAR" DEDİ SÖZLERİNİ KESMEYE YELTENDİ
Yüz ifadesinden gerildiği anlaşılan gazeteci Morgan, "Demek ki ortada bir kara mizah var" diyerek Youssef'un sözlerini kesti.

Youssef, İsrail'i narsist bir yapıya benzeterek, "Kurbanın kendisi olduğuna inanmanızı istiyor. Bu tıpkı narsist bir psikopatla ilişki içinde olmak gibi" dedi.

11 Ekim'de aynı programda ağarlanan ABD'li köşe yazarı Ben Shapiro'nun "İsrail-Gazze savaşının tek çözümü, İsrail'in Gazze'yi ilhak etmesi ve mümkün olduğu kadar çok insanı öldürmesidir, böylece bunlar bir daha yaşanmaz" sözlerine değinen Youssef, 7 Ekim'den bugüne 3 bin 500'den fazla Filistinli'nin öldürüldüğünü belirterek, "Ben Shapiro'nun mutlu olması için daha kaç kişiyi öldürmemiz gerekiyor?" sorusunu yöneltti.



"ALKIŞLAR İSRAİL'E! BOMBALAMADAN ÖNCE UYARIYOR"
Youssef, "İsrail'i dünyadaki hiçbir askeri gücün yapmadığı bir şeyi yaptığı için alkışlıyorum! Sivilleri bombalamadan önce uyarıyor, bu çok tatlı! Bu mantıkla Rus askerleri Ukraynalıları evlerini bombalamadan önce uyarmaya başlasaydı, Putin'le bir sorunumuz olmaz değil mi?" dedi.

Geçtiğimiz günlerde ise uluslararası medya kuruluşları tarafından gündeme getirilen 'Hamas 40 bebeği öldürdü, başlarını kesti' iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı. ABD Başkanı Biden'ın da ileri sürdüğü iddia, Beyaz Saray ve İsrail Ordu Sözcülüğü tarafından 'söz konusu bilginin teyit edilemediği' açıklanarak yalanlanmıştı. İngiliz gazeteci Piers Morgan da hiçbir delil ile kanıtlanamayan 'Hamas 40 bebeği öldürdü, başlarını kesti' iddiasını 11 Ekim'de Talk TV'deki programında ifade etmişti. Morgan bir hafta sonra 17 Ekim'de Mısırlı televizyoncu Bassem Youssef'u ağırladığı bu yayında, söz konusu iddiayı dile getirmediğini söyleyerek kendi kendini yalanladı. Ünlü gazeteci, 'Ben asla ama asla böyle bir şey söylemedim' dedi.

Morgan'ın 33 dakikalık yayının sonuna doğru Youssef'un verdiği cevaplara tahammül edemeyip yayını daha fazla uzatmayarak sonlandırdığı görüldü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN