Tıbbi malzeme kalmadı! Gazze'de sağlık çalışanları enfeksiyon tedavisinde sirke kullanmaya başlandı

Soykırımcı İsrail'in vahşeti Gazze'deki bilançoyu her geçen daha da ağırlaştırıyor. Gazze'de Dr. Ghassan Abu Sittah bazı bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için sirke kullandığını çünkü daha önce kullandığı solüsyonun tükendiğini ifade etti. Öte yandan Dr Abu Sittah, travmatik yaralanmalarda kırıkları stabilize etmek için kullanılan çivi ve çubukların da tükendiğini ekledi.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2023, 02:27 Güncelleme 20 Ekim 2023, 02:37
Tıbbi malzeme kalmadı! Gazze’de sağlık çalışanları enfeksiyon tedavisinde sirke kullanmaya başlandı

İÇİNDEKİLER

Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu ile büyük kayıp veren işgalci İsrail abluka altında tuttuğu Gazze'de büyük bir katliama imza atıyor.



ELEKTRİK-SU-YİYECEK-SAĞLIK MALZEMESİ YOK
Soykırımcı İsrail, elektrik, su, yiyecek dahil bütün temel ihtiyaçların masum sivillere ulaşmasını engelliyor.



SAĞLIK MALZEMELERİ TÜKENDİ
İsrail'in saldırıları sonucu sağlık malzemeleri de tükenmiş halde. Sağlık çalışanları yaralıları çok zor şartlarda tedavi etmeye çalışıyor.



TERDAVİ İÇİN SOLÜSYON YOK SİRKE VAR
Kuzey Londra'dan gelen ve Gazze Şehri'ndeki Şifa Hastanesi'nde çalışan plastik cerrah Dr. Ghassan Abu Sittah'tan yaşanan içler acısı durumu anlattı. Dr. Sittah Bazı bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için sirke kullandığını çünkü daha önce kullandığı solüsyonun tükendiğini ifade etti.



Öte yandan Dr Abu Sittah, travmatik yaralanmalarda kırıkları stabilize etmek için kullanılan çivi ve çubukların da tükendiğini ekledi.

Dr. Ghassan Abu Sittah içler acısı durum ile ilgili şu ifadelere yer verdi:



"Tamamen dolup taşan ameliyathanelere hastaların alınmasındaki gecikme nedeniyle yaraları enfeksiyon kapmış hastalar görmeye başlıyoruz. Bu enfeksiyonlardan birine psödomonas denir. Bu bakteriyel bir enfeksiyondur.Bunun için birçok tedavi var. Ancak bunun eski tedavi yöntemlerinden biri de sirkedir. Diğer tüm tedavilerimiz bittiğinden, bu hastaları ameliyathaneye getirirken tedavi etmek için dışarı çıktım ve birkaç şişe sirke aldım."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN