PKK/YPG elebaşı Nuri Mahmud'dan çaresizlik itirafı: "Türkiye bizden güçlü! Aramızda denge yok, yeni nesil silahlarla vuruyorlar"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı operasyonlarıyla sınır ötesinde köşeye sıkışan PKK/YPG, ABD'ye "Türkiye'yi durdurun" diyerek veryansın etti. PKK/YPG elebaşlarından Nuri Mahmud, "Türkiye bizden güçlü aramızda askeri bir denge yok. Yeni nesil silahlar kullanıyorlar" diyerek çaresizliklerini dile getirdi. Elebaşı Mahmud daha önce de "Türkiye çok güçlü şekilde son teknolojiyle saldırıyor" açıklamasında bulunmuştu. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi :11 Ekim 2023 , 13:32 Güncelleme Tarihi :11 Ekim 2023 , 13:47
PKK/YPG elebaşı Nuri Mahmud’dan çaresizlik itirafı: Türkiye bizden güçlü! Aramızda denge yok, yeni nesil silahlarla vuruyorlar

İÇİNDEKİLER

Suriye ve Irak'ın kuzeyine yapılan hava harekatları sonrası terör örgütü PKK/YPG'nin beli kırılmış vaziyette. Bölgede aralarında üst düzey kalleşler de olan çok sayıda terörist etkisiz hale getirdi.

Ağırlıklı olarak yerli mühimmatların kullanıldığı harekatlarda bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile teröristlerin bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan hedefler imha edildi.

Sınırın 40-50 kilometre derinliğindeki hedefler F-16'lar tarafından vuruldu.



PKK/YPG'DEN ABD'YE "TÜRKİYE'Yİ DURDURUN" ÇAĞRISI
Verdiği ağır kayıpların yanı sıra petrol kuyularının vurulmasıyla iyiden iyiye köşeye sıkışan PKK/YPG ise ağababası ABD'ye veryansın etti. "Türkiye'yi durdurun" çağrısında bulundu.

"BİZDEN GÜÇLÜLER, YENİ NESİL SİLAHLAR KULLANIYORLAR"
PKK/YPG elebaşlarından Nuri Mahmud, "Türkiye bizden güçlü aramızda askeri bir denge yok. Yeni nesil silahlar kullanıyorlar" diyerek çaresizliklerini dile getirdi.



KÜSTAH TEHDİT: "AFRİN, TEL ABYAD VE RESULAYN'A SALDIRACAĞIZ"
Zeytin Dalı Haraketı ile terörden arındırılan Afrin ve Barış Pınar Harekatı ile teröristlerin temizlendiği Tel Abyad ile Resulayn'ı hedef alacaklarını belirten PKK'lı Mahmud, "Güçlerimizin öncelikli hedefi, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'yi işgalden kurtarmaktır. Erdoğan'ın faşist rejimine bırakmayacağız" sözleriyle büyük bir küstahlık örneği sergiledi.

PKK/YPG elebaşı Nuri Mahmud’dan çaresizlik itirafı: Türkiye bizden güçlü! Aramızda denge yok, yeni nesil silahlarla vuruyorlar



"TÜRKİYE ÇOK GÜÇLÜ ŞEKİLDE SON TEKNOLOJİYLE SALDIRIYOR"
"Türkiye bizden güçlü, yeni nesil silahlar kullanıyorlar" diyen PKK/YPG elebaşlarından Nuri Mahmud daha önce de "Güçlü saldırılar oluyor, Uyduyla, en gelişkin teknoloji ve teknikle saldırılıyor. Ona rağmen dünya sessizdir ve saldırı hiç durmamıştır" açıklamasıyla çaresiz kaldıklarını dile getirmişti.



"ERDOĞAN SENELERDİR FIRSAT BULDUKÇA BİZİ VURUYOR"
Terör örgütü PKK/PYD'nin elebaşlarından Salih Müslim de, TSK ve MİT'in Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği son operasyon sonrası sığındığı mağaradan örgütün içine düştüğü çaresizliğini anlatmıştı. "Erdoğan senelerdir fırsat buldukça bizi vuruyor" diyen Müslim, uluslararası kamuoyunu yaşananlara sessiz kalmakla suçlamıştı.