Ankara Halk Ekmek’te bir skandal daha: Mansur Yavaş halk sağlığı ile oynamaya devam ediyor! Bakterili unları ASKİ deposunda saklamış

CHP’li belediyelerde yaşanan olaylar gündeme bomba gibi düşmeye devam ediyor. Yerel seçimlere adım adım yaklaşırken, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın vasat belediyeciliği bir kez daha gözler önüne serildi. CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nda yaşanan “bakterili ekmek” skandalının ardından Yavaş’ın Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimden temiz raporu alabilmek için bakterili unları ASKİ deposunda saklattığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 11 Ekim 2023, 11:02 Güncelleme 11 Ekim 2023, 11:34
Ankara Halk Ekmek’te bir skandal daha: Mansur Yavaş halk sağlığı ile oynamaya devam ediyor! Bakterili unları ASKİ deposunda saklamış

İÇİNDEKİLER

4 buçuk yıldır hizmet etmeden algı oluşturarak halkı kandıran CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş ve liyakatsiz ekibi her gün farklı bir skandala imza atıyor.

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak üretim yapan Halk Ekmek Fabrikası'nın geçtiğimiz günlerde vatandaşın sağlığıyla oynadığı AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Halk sağlığını tehlikeye sokan ROPE (Sünme) hastalığı barındıran bakterili ekmek skandalının ardından Halk Ekmek Fabrikası yönetimi skandalı yalanlayıp temiz raporu ile gündemden düşürmeye çalışmıştı.

Ancak Özcan bakteri taşıyan unların izini sürmeye devam etti.

Ankara İl Başkanı Özcan tarafından yapılan araştırma sonucu bakterili unların ASKİ deposunda saklandığı ve her gün ASKİ'ye ait kasası çürük bir kamyonla Halk Ekmek Fabrikası'nın üretim tesisine taşındığı ortaya çıktı.



Olayı görüntüleri ile ortaya koyan Hakan Han Özcan, "Biz ROPE (Sünme) hastalığının bulunduğu ekmeklerle ilgili Sayın Yavaş'ı uyardık. Ama bizim uyarılarımızı dikkate alıp ekmek yapımında kullanılan unları imha etmek yerine götürüp ASKİ'nin İvedik Su Arıtma Tesisleri'nde saklamaya devam ediyor. Üstelik bu unlar her gün ASKİ'ye ait çürük, paslı bir kamyon ile GİMAT'ta bulunan Halk Ekmek Fabrikası'na taşınıyor. Hemşehrilerinizin sağlığı sizin için bu kadar mı değersiz Sayın Yavaş?" diye tepki gösterdi.



"Bakterili ekmek" skandalının ardından Ankara Halk Ekmek Fabrikası bu kez de ekmek yapımında kullanılan unların hijyenik olmayan bir ortamda saklanması ve paslı kamyon kasalarında fabrikaya taşınması ile gündeme geldi.

Hijyenik olmayan üretim skandalını ortaya çıkartan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Ankaralılar'ın sağlığı sizin için bu kadar mı değersiz Sayın Yavaş?" diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.


Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmeklerde ROPE (Sünme) Hastalığı'nın bulunduğunu belgeleri ile ispatlayan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından hastalığa sebep olan unların saklandığı depoyu da ortaya çıkardı. Yavaş'a tepki gösteren Özcan, Yavaş'ın Ankaralıların sağlığı ile oynamaya devam ettiğini söyledi.


ÖZCAN, HALK EKMEK YÖNETİMİ TARAFINDAN SAKLANAN "BAKTERİLİ" UNLARIN YERİNİ BULDU
Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iştiraki olan Halk Ekmek Fabrikası'nda çalışmak isteyenlerden rüşvet alındığını belgeleri ile ortaya çıkartan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmeklerde ROPE (Sünme) hastalığı olduğunu belgeleri ile ortaya çıkartmıştı.

Özcan'ın ortaya çıkardığı ve halk sağlığını büyük oranda tehlikeye atan hastalık gündeme bomba gibi düşerken Halk Ekmek Yönetimi hastalığa sebep olan unları saklayıp skandalı yalanlayarak, olayı mahkemeye taşıyacaklarını açıklamıştı.

Özcan yapılan açıklamanın ardından söz konusu hastalığı barındıran unların saklandığı yeri depoyu buldu. Özcan tarafından yapılan araştırma sonucunda ROPE ( Sünme) hastalığını taşıyan ve halk sağlığını ciddi oranda tehlikeye atan unların ASKİ'nin İvedik Su Arıtma Tesisleri'nde saklandığı ortaya çıkarıldı. Ayrıca hastalığı barındıran unların her gün tesisten ASKİ'ye ait olan her tarafı çürük ve pasla kaplı bir kamyonla Halk Ekmek Fabrikası'na taşındığı anlaşıldı.

"ANKARALI'NIN SAĞLIĞI İLE OYNAMAKTAN VAZGEÇİN"
Olaya tepki gösteren AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan şu açıklamayı yaptı: "Sayın Mansur Yavaş Ankaralı vatandaşlarımızın üzerinden oynadığı kirli oyunlara her gün bir yenisini ekliyor. Halk Ekmek Fabrikası'nda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor.
Önce rüşvet olayı patlak verdi, daha sonra da halk sağlığını tehdit eden bu bakterili ekmek skandalı. Biz söylediğimiz her şeyi belgeleri ile ispatladık. Ama bunlarla alakalı hala kayda değer bir adım atılmadı.
Üstüne üstlük vatandaşla alay eder gibi yeni skandallara imza atıldı. Biz ROPE (Sünme) hastalığının bulunduğu ekmeklerle ilgili Sayın Yavaş'ı uyardık. Ama bizim uyarılarımızı dikkate alıp ekmek yapımında kullanılan unları imha etmek yerine götürüp ASKİ'nin İvedik Su Arıtma Tesisleri'nde saklamaya devam ediyor. Üstelik bu unlar her gün ASKİ'ye ait çürük, paslı bir kamyon ile GİMAT'ta bulunan Halk Ekmek Fabrikası'na taşınıyor. Hemşehrilerinizin sağlığı sizin için bu kadar mı değersiz Sayın Yavaş. Siz hiç Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz mısınız? Siz kendi ailenize yedirmediğiniz bu ekmeği nasıl olur da Ankara halkına yedirmeye devam edersiniz. İnsan sağlığı sizin için bu kadar ucuz mu? Ankaralılara bakterili ekmek yedirdiğiniz yetmiyormuş gibi şimdi de ASKİ'nin küflü depolarına istiflediğiniz bakterili un çuvallarını denetimden kaçırmak için paslı kamyonlarla fabrikaya taşıyorsunuz, artık Ankaralıların sağlığı ile oynamaktan vazgeçin."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN