Vatandaşın canı tehlikede! Ankara Halk Ekmek’te bir skandal daha: Bakteriden sonra şimdi de cam skandalı

CHP'li belediyelerde skandallar bitmek bilmiyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın vasat belediyeciliği bir kez daha gözler önüne serildi. CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak üretim yapan Halk Ekmek Fabrikası adeta vatandaşın sağlığıyla oynuyor. CHP'li belediye bakterili ekmeklerle vatandaşın canını hiçe sayarken yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Üretilen ekmeklerde bakteriden sonra şimdi de cam çıktı.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2023, 22:18 Güncelleme 21 Eylül 2023, 06:02
Vatandaşın canı tehlikede! Ankara Halk Ekmek’te bir skandal daha: Bakteriden sonra şimdi de cam skandalı

İÇİNDEKİLER

4 buçuk yıldır hizmet etmeden algı oluşturarak halkı kandıran CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş ve liyakatsiz ekibi her gün farklı bir skandala imza atıyor.

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak üretim yapan Halk Ekmek Fabrikası adeta vatandaşın sağlığıyla oynuyor.

BİR SKANDAL DAHA: EKMEKTEN ŞİMDİ DE CAM ÇIKTI
AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan tarafından ABB iştiraki olan Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmeklerde bakteri olduğunun ortaya çıkarılmasının ardından, şimdi de Ankara'nın Mamak ilçesin Lalahan Mahallesi'nde satılan bir ekmeğin içinden cam çıktı.

VATANDAŞ YAVAŞ'A GEREĞİNİ YAPMASI İÇİN ÇAĞRI YAPTI
Olaya ilişkin CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın sosyal medya hesabını etiketleyerek paylaşım yapan vatandaş Yavaş'a olayı incelenmesi için çağrıda bulundu.

"EKMEKTEN CAM PARÇASI ÇIKTI"
Çıkan cam parçasının görüntülerini yayınlayan vatandaş, "Sayın Başkanım Mamak Lalahan Halk Ekmek'ten aldığım ekmekten cam parçası çıktı gereğini yapacağınızdan eminim saygılar" ifadelerini kullandı.

EKMEKTEN BAKTERİ ÇIKMIŞTI
Halk Ekmek Fabrikası'nda yaşanan rüşvet olayı gündemdeki yerini korurken Halk Ekmek Fabrikası'nda çalışan bir işçi fabrikada üretilen ekmeklerde bakteri olduğunu anlayarak test için laboratuvara göndermişti. Gönderilen rapor sonucundan ekmeklerde çıkan Rope "Sünme" bakterisinin normalden 100 kat daha fazla olduğu anlaşılmıştı.

Bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen "bakterili" ekmeği laboratuvara gönderenin Halk Ekmek Fabrikası'nın kendi personeli olduğunu duyurmuştu.

BAKTERİ REFERANS DEĞERİNİN 100 KAT ÜZERİNDE
Özcan Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmeklerde bakteri olduğunu da resmi raporlarla ortaya koyarken, Halk Ekmek Fabrikası'nın ürünleri temiz göstermek için rapor hazırlattığını kaydetti. Özcan, "Bizim Elimizdeki raporda ekmekteki bakteri referans değerinin 100 kat üzerinde" diye konuşmuştu.

Özcan, "Bu durum insan üzen, siyaset dışı bir olaydır. Bu bakteri zaten gözle görülen bir durum. İlla laboratuvara gitmeye bile gerek yok. Hastalık 1-2 saat içinde ortaya çıkabiliyor. Ama buna rağmen üretilen 'bakterili' ekmekleri araçlara yüklediler, götürüp büfelerde halka sattılar. Bile bile bu ekmekleri vatandaşa yedirdiler" diye tepki göstermişti.

RESMİ BELGELERLE İSPATLADI
AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmeklerde bakteri olduğunu resmi belgelerle ispatlamıştı.

Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda "bakterili" ekmek skandalını ortaya çıkartan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan bir televizyon programında canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özcan öncelikle "bakterili" ekmek ile ilgili alınan raporlara açıklık getirdi. Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nın skandalı kapatmak için panik halinde olduğunu ve Halk Ekmek Fabrikası tarafından açıklanan raporda ekmeklerin temiz olduğunun ifade edildiğini hatırlatmıştı.

Prosedüre göre analiz için 5 ekmeğin laboratuvara gönderilmesi gerekirken 3 numune ekmeğin gönderilerek sonuç alındığına dikkat çeken Özcan, "Olayların başlama tarihi 10'undan 11'inden beri devam ediyor. Ben 13'ünde canlı yayında konuyu gündeme getirdim. Olayların başlama tarihi 10'undan 11'inden beri devam ediyor. Ben 13'ünde canlı yayında konuyu gündeme getirdim. 15 Eylül'de saat 09.15'de bunlar numune alıyor. Bu hazırlanan rapor tamamen kendilerini temize almak için yapılmış bir rapordur." ifadelerini kullanmıştı.

Halk Ekmek tarafından hazırlatılan raporun tamamen kendilerini temize çıkarmak için alınmış bir rapor olduğunu dile getiren Özcan, "Bizim elimizdeki laboratuvar sonucunda ise sonuç referans değerinin 100 kat üzerinde çıkıyor. Normal değerin çok çok üstünde. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylı ve uluslararası kuruluşlar tarafından onaylı bir kurum tarafından hazırlanmış bir rapordur. Denetlensin diye gönderilen ekmeğin bakteri değeri 11 Milyon çıkıyor. Bu çok vahim bir durum. " demişti.

ATEŞ VE GÖZ HASTALIKLARI RAHATSIZLIĞINA NEDEN OLUYOR
AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Halk Ekmek Fabrikası'nda ortaya çıkan "Rop" bakterisinin ishal, kusma, yoğun ateş ve göz rahatsızlıklarına neden olduğuna dikkat çekti. Undan ve buğdaydan geçen "Rop" bakterisinin ekmekte gözle görülebilen bir hale geldiğini ifade eden Özcan, "Vatandaşlardan ve içerideki personelden bu konu hakkında şikâyetler geldiğini hatırlattı. "Bakterili" ekmeğin Halk Ekmek Fabrikası'nda çalışan bir personel tarafından bizzat götürülerek test yaptırılması sonucu ortaya çıktığını kaydeden Özcan, "Personel artık Ankaralılara yapılan zulmü kabul edemiyor" dedi. Özcan şöyle devam etmişti:

VATANDAŞLAR GÖZ AKINTISI ŞİKAYETİ İLE HASTANEYE BAŞVURUYOR
"Ankaralı vatandaşların birçoğunda ishal, kusma, ateşlenme, göz akıntısı vs. şikâyetlerden dolayı hastanelere başvurmuş durumda. Özellikle çocuklar ve yaşlılar bu durumdan çok etkileniyor. Şu anda Ankara'nın suyu da tam arıtılamadığı için büyük sorunlara neden oluyor.

Halk Ekmek yetkilileri konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söylediler. Daha önceki rüşvet olayında da aynısını yapmışlardı, şimdi beni yine tanık göstermişler. Biz buna sevindik. Parayla, rüşvetle adam alınır mı? Hadi aldın. Niye biz çıkıp söyleyince olayı savcılığa taşıyorsun? Önceden aklın neredeydi? Bu konuda niye ben söyledikten sonra mahkemeye taşınıyor?

BAKTERİ GÖZLE GÖRÜLEN BİR DURUM BUNA RAĞMEN SATTILAR
"Bu durum insan üzen, siyaset dışı bir olaydır. Bu bakteri zaten gözle görülen bir durum. İlla laboratuvara gitmeye bile gerek yok. Hastalık 1-2 saat içinde ortaya çıkabiliyor. Ama buna rağmen üretilen "bakterili" ekmekleri araçlara yüklediler, götürüp büfelerde halka sattılar. Bile bile bu ekmekleri vatandaşa yedirdiler. Bu durumun savunulacak bir yeri yok. Mahkeme vs. ile tehdit etmeye gerek yok. Sayın Yavaş makamından bir çık, belediyeden bir çık, Halk Ekmek Fabrikası'na bir git. Orada neler oluyor gör. Ailem dediğin personelle bir konuş. Rüşvetle unvan değiştiriliyor orada. Beni mahkemeye verecekler. Versinler. Ankaralılar için gerekli savunmayı yaparım. Halk Ekmek Fabrikası'nda 4 buçuk yılda 5 tane Genel Müdür değiştirildi. Şu anki Genel Müdürü de değiştirse artık durumu izah edemeyecek. BAKAP projesindeki Kalkınma Daire Başkanı bile 4'üncü kişi. İş bilmezliklerinden kaynaklanıyor bu değişimler. Yaşananlardan CHP İl Başkanı da rahatsız, İYİ Partililer de rahatsız. Belediye çok zor durumda. Yönetilemez bir hale gelmiş durumda. Bugün CHP'nin Grup Başkanvekili bile çıkıp savunmaz Yavaş'ı. Belediye başkanı Belediye Meclisi'ne gelemiyor. Tekrar söylüyorum Sayın Yavaş kaçmasın. Fabrikaya bir gitsin. Neler oluyor baksın. Yanlışları düzeltsin. Siyaseti sokaktan, meydandan, mahkemeye çekmek istiyorlarsa ona da varız. Biz vatandaşın hakkını her yerde savunuruz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN