Ekremci medyada Akşener'e satır satır hakaret! İYİ Partililere 'geri zekalı' göndermesi: Oyları eriyor, hayal görüyorlar

Yerel seçimlere sayılı bir zaman kala İYİ Parti - CHP hattında sular durulmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vuran Meral Akşener 81 ilde aday çıkaracaklarını ilan ederken, İYİ Partili kurmaylar "Fedakarlık sırası CHP'de, büyükşehirleri bize bırakın" çağrısı yapmaktan geri durmuyor. Bu süreçte Ekrem İmamoğlu'nda ise "İttifak olmazsa İstanbul'u kaybederiz" tedirginliği hakim. Ekremci medya ise Akşener'e hakaret furyasına başladı. Fondaş Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Rahmi Turan, Meral Akşener'e "Psikolojisi bozuk, sığ görüşlü, tutarsız" sözleriyle satır satır hakaret etti. İYİ Partili kurmaylara 'geri zekalı' göndermesi yapan Turan, "Oyları eriyor, hayal görüyorlar" dedi.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2023, 10:52 Güncelleme 08 Ekim 2023, 11:05
Ekremci medyada Akşener’e satır satır hakaret! İYİ Partililere ’geri zekalı’ göndermesi: Oyları eriyor, hayal görüyorlar

İÇİNDEKİLER

Türkiye 31 Mart 2024'teki yerel seçimler öncesi muhalefet unsurlarının tutuştuğu kavga ve kaosa şahitlik ediyor. 14-28 Mayıs sürecinde büyük bir hezimete uğrayan 8'li koalisyon ortakları şu sıralar birbirlerini yiyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçimlerin ardından "Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu açık şekilde hedef alırken "81 ilde aday çıkaracağız" sözleriyle CHP ile ittifakın bittiğini ilan etti.

AKŞENER'DEN AT PAZARLIĞI: İSTANBUL VE ANKARA'YI SONA BIRAKTI
İzmir'de CHP'li Tunç Soyer'in karşısına Ümit Özlale'yi aday çıkaran, Eskişehir'de CHP'li Yılmaz Büyükerşen'e rakip olarak Melih Aydın'ı aday gösteren Akşener, İstanbul ve Ankara'yı sona bırakarak at pazarlığı yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

İttifaksız bir yerel seçimde, HDP ve İYİ Parti'nin desteği olmadan İstanbul'un kaybedileceğinin farkında olan Ekrem İmamoğlu, "Her zaman ittifak şart, gerekirse yüz yüze görüşürüm" sözleriyle Meral Akşener'in 'İP'ine sarıldı.

"İSTANBUL'U KAYBEDECEĞİZ" TEDİRGİNLİĞİ
"İttifak olmazsa İstanbul'u kaybederiz" tedirginliğini açık eden İmamoğlu, "Bu anlamda "İttifak olmamalıdır" diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart" sözleriyle Meral Akşener'e çağrı yaptı.

Bir yandan da Akşener'in kurmayları 2019 ve 14-28 Mayıs seçimlerine hatırlatarak "Fedakarlık sırası CHP'de" yorumlarını yapmaktan geri durmuyor.



İYİ PARTİ'DEN CHP'YE 'FEDAKARLIK SIRASI SİZDE" RESTİ: 10 BÜYÜKŞEHİRDE ADAY ÇIKARMAYIN
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, "İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Hatay'ı AK Parti'ye kaptırmamak için CHP bu illerde aday çıkarmamalı. Biz üzerimize düşen fedakarlığı yaptık. Sıra CHP'de" açıklamasını yaptı.

Akşener'in yardımcısının CHP'den 10 ili aleni bir şekilde talep etmesi CHP içinde de tepkiyle karşılandı.



EKREMCİ MEDYADA AKŞENER'E HAKARET FURYASI
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Ekrem İmamoğlu yanlısı yayınlarıyla ön plana çıkan fondaş Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Rahmi Turan "Meral Hanım'ın içtiği zehir" başlıklı köşe yazısıyla Akşener'i yaylım ateşine tuttu.

Kızgın CHP seçmeninin İYİ Parti'ye yönelmeyeceğini söyleyen Turan, Akşener'in davranışlarının tutarsız olduğunu, İYİ Parti'nin oylarının eridiğini dile getirdi.

Turan, 81 ilde aday çıkaracağını ilan eden Akşener'e "Tüm afra-tafralarından sonra sözünden dönme. Dönersen kaybedersin!" çağrısı da yaptı.



İYİ Parti'nin hayal içerisinde olduğunu yalnız Meral Akşener değil, yardımcılarının da bu hayal furyasını sürdürdüğünü dile getiren Sözcü yazarı Rahmi Turan şu ifadeleri kullandı;

AKŞENER VE YARDIMCILARINA SERT VURDU! 'GERİ ZEKALI' GÖNDERMESİ
Vay canına! Bu yaşta bu zeka, akıllara seza! İYİ Parti hayal içinde görünüyor… Yalnız Genel Başkan Meral Akşener değil, yardımcıları da öyle…

Mesela İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, geçenlerde sosyal medya hesabında öyle ifadeler kullandı ki, bebekleri bile güldürdü! Bu muhteremin laflarını hatırlatırsam eminim ki, siz de tebessüm edeceksiniz. Çünkü aklın ve mantığın kabul edebileceği bir şey değil! Yörükçüoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Fedakarlık sırası şimdi CHP'de" diyerek, CHP'ye "10 büyük şehirde aday çıkartmayıp İYİ Parti adayını destekleyin" teklifinde bulundu.

Meral Hanım'ın cin fikirli yardımcısı Yörükçüoğlu'nun ana muhalefet partisine "Siz aday çıkartmayın" dediği şehirler şunlar:

■ İstanbul, ■ Ankara, ■ Antalya, ■ Adana, ■ Aydın,■ Eskişehir, ■ Mersin, ■ Muğla,%0D%0A■ Tekirdağ, ■ Hatay



Yörükçüoğlu "Bu illeri AKP'ye kaptırmamak için CHP aday çıkartmamalı. Türkiye'yi AK Parti'den kurtarmanın yolu İYİ Parti'yi güçlendirmekten geçer. Biz hem 2019'de, hem 2023'te üzerimize düşen fedakarlığı yaptık. Sıra CHP'de" dedi.

Müthiş bir teklif doğrusu… Bu yaşta bu zeka, akıllara seza!